Inspelningarna

Sången och allergin

Vi har hunnit vad vi ska under de två nu förflutna efm-inspelningarna. Redigeringarna är gjorda och jag har gett allt jag har. Blir trött efteråt, men piggnar till lite senare igen. Vi ligger hur som före tidsschemat när det gäller inspelningar, det är skönt. Å i morgon hoppas vi på att bli helt klara med de som behöver rättas till på Phantom of the Opera - spåren. Lördag blire ledigt, möjligt att vi kommer att vara med o fira en gammal klasskompis 26 års-dag med Kim och hans syster, men sen på söndag blir det en heldags insplening, så de bästa vore att inte festa.

Som förberedelse när Kim ska komma så har han tagit allergitabletter och vi har dammsugit och vädrat här nere. Han är inte jätteallergisk men det är ändå skönt om han kan slippa känna ngt alls. Det har han inte gjort heller så, när han blir allergisk så får han visst ont i halsen och nyser, men båda katterna låg här nere i källaren under dagens inspelningar, helt smärtfritt för Kimen.


Brum brum

Förutom att spela in så har jag hunnit lära mig 25 adresser och dess stadsdelar, satt och råpluggade in dem i går kväll/natt. Jag har fått nya inloggningsuppgifter till taxiaventus-sidan så jag kan börja plugga på säkerhetsdelen där nu. Sen har vi bytt ut alla julgardinerna och placerat ut de "vanliga" lamporna på deras plats, Björnen har hämtat ved och så har vi sorterat i en bokhylla, massa av mammas saker där, och så hittade jag mina adoptivpärmar, papper och bilder... Sen hjälpte jag pappa med lite datorgrejer och sen innan de var läggdags så hamnade vi i tv-soffan framför någon drama med Nicholas Cage i huvudrollen. Lite special film men den var helt ok.



WHISKEY

Till filmtimmen testade herrarna tre olika sorts whiskey och jag två. Det var riktigt gott och en braa sängfösare. Det som återstår är en dusch, jag får nog stå över den tills i morgon. I morgon ska vi äta tsm allihopa, det ska bli entrecote med potatisgratäng, mums mums och senare lär det serveras än mer whiskey. Vi ska även få provsmaka de röda vinerna som pappa ska ha sitt omprov på, på söndag, han går ju en kurs där man måste tentera efter delmål man gör (smakar). Det ska dock även på kvällen klämmas in inspelning! Undrar hur allt ska gå i hop då vi ska börja senare i morgon för att hålla på senare. Hoppas att vi kan tima allt bra. Pappa och jag har hunnit med vårt andra besök hos kurator för att prata ut, å det har faktiskt mjuknat de dagarna som gått efter det. I kväll är den bästa kvällen hittills sen vi kom hit.


Det skrapade i marken...
Vår kära lilla guldcitra, jag vet inte om jag berättade det men den höll ju på att helt falla sönder och samma innan vi åkte hit. Det var ju en av anledningarna att vi åkte hit, för att den skulle kunna lagas utan att det skulle kosta skjortan uppe i huvudstaden. När vi kom hit förra fredagen så stannade vi när vi var en knapp mil hemifrån och åt eftersom vi inte orkade ställa oss o laga mat efter resan, i ett då tomt hus. När vi kom ut igen efter att ha stoppat i oss lite o äte och började köra så upptäckte Björnen att det gnistrade om baken på bilen. Han hade tidigare bundit upp en del av avgasystemet, men efter ca 45 mil så hade nu än mer lossnat. Delar av bilens underrede släpade nu i marken... man kunde tydligt se dem. Vi hade några få minuter hem och från oss några få minuter till verkstaden efter helgen. Ändå himla tur det inte hände längre norröver, för de lät mycket om bilen redan innan det hände. I måndags lämnades den in och i onsdags var den klar, nu är den lagad och besiktigad och klar för hemfärd. Ingen av oss trodde de skulle gå så fort men det gjorde det. Skööönt... får väl se hur länge guld-skrutten håller nu då? ;-P Här tänker jag avsluta för i dag. Ska försöka se till att det kommer lite mer bilder här i morgon... Hoppas allt är bra hos dig!!




KRAAM
Miizen

taxiaventus

jag försökte logga in i går för att börja med säkerhetsfrågorna där. Men dåå, helt plötsligt fungerar inte inloggningsuppgifterna.??? Jag mailade direkt och fick svar nu på morgonen. De kan logga in utan problem, så klart! Jag har ju varit inloggad tidigare, de e väl det mest märkliga tyckte de. Aaja, jag får väl gå upp o sätta mig vid pappas gamla dator helt enkelt med gos-kisse-miss-ungen ; )
Hörs senare :)
KRAAM
Miizen

Kändis

Yoo, jag hittade inte bara de där 10-kortet från Hälsostudion! Jag hittade även ett armband som man kan ladda på med pengar tillhörande simhallen i Växjö, så dit åkte vi i förmiddags. Vi tänkte gå in och bubbla lite ju :) Det gick kanon ända tills vi stod vid dörrarna in till bubbelpoolen, STÄNGT
öppnar kl: 13. Jag säger ju det man ska INTE gå upp för tidigt och vara i en simhall bara lite efter halv tio. INTE! Inget har ju f-n öppnat i en sån liten håla som denna. Det enda som är skönt med hålor till städer är att de inte är så långt till ngt, allt ligger relativt nära. Ya ya, Björnen vägrade blöta ner sin päls iaf så han satt i solen som lös in så fint genom fönstret, själv så dööök jag i och simmade tio vändor. Skönt och jobbigt! Längesen jag simmade aktivt där, saknar swimma mig faktiskt, mycket härligt med vatten, man blir lite som ett vattendjuur, gillar den känslan.
Ett Vattendjuur!! =) =)
Just d.. precis när jag skulle gå ut till receptionen, precis när jag kommit in i omklädningsrummet för att mitt skåp inte funkade att låsa med mitt armband, så mötte jag Carolina Kluft. Senare inne i simhallen så tränade hon benstyrka bl.a. precis jämte oss. Det blev Björnens underhållning medan jag simmade mina 10 längder för dagen. Efter det så blev de lite basta basta! Men björnen ville hellre basta hemma, eftersom man INTE kan basta tillsammans i hålan. Ingen gemensam bastu de är väl för dåååligt. De har de minsann i Umeå på IKSU. IKSU är grejer för den aktiva, det vill jag lova! det är coolt! Hur som blev jag ju så klart sen ut efter Jag bastat, inte mkt alls, men 5 minuter efter de jag skulle satsa på, då vare inga glada miner. Hungriga Björnar är farliga!
Men sen fick han iaf basta och då var han glaad igen, mätt o belåten och så fick han choklad också, de blir man snäll av o så fick han 5 rätt på hästar och då blev han ännu mer glad, nästan lycklig! ;-P GLad och snäll Björn gillar vi, weehee
OCH...

Sessan och O´Malley är vänner nu!! Kolla!
Tanten Sessan bara: Ja, ja, ja... han är väl helt okej då, kanske. men ändå inte,men okejj.. jaja... suck. Bli Jagad upp för trappan, jag orkar inte honom, men jag måste ändå kika vad han gör hela tiden för jag bor ju här o det är baaara därför jag måste följa efter honom också... ELLRHUUR? Hon gillar honom och de pussas i bland i smyyg ; )

Neej nog för i dag hör ni, Sköt om er och håll er varma i vår "nya" vinterkyla. (Varit -16 här idag)
STOOR
KRAAM : )
Miizen

Dagarna

Första dagen i veckan



Ja i dag är det tisdag det är ju inte första dagen. Hur som vi kom i lördags, då var det bastubad och lite film, i söndags var det middagsbjudning och så rensa jag lite på pappas dator. I måndags var det besiktning av bilen i stan och så åkte vi och solade efter det i stan. Jag hittade ett gammalt överblivet Hälsostudion- 10-kort så de använde vi! Skönt med en stunds värme när höften är besvärlig. Tråkigt det här med min höft, sover dåligt har svårt och somna och somna om, om jag vaknar. Det är som tur så inte varje natt dock. Men de dagarna det är så kan inte göra normala saker som att bära saker upp eller ner för en trappa utan att riskera att de säger "klick" o så kan jag inte ens sitta, eller vrida mig i soffan/sängen som jag vill utan att det smärtar. Så tråkigt de där, j-vla höft. Åka snowboard, om jag nu ska hälsa på Matilda, vet jag inte hur det ska gå, suck, vi får väl vara stilla mer än åka, billigt per timme det......Fast o andra sidan kanske hon jobbar så mkt att vi inte hinner åka ngt. Vad vet jag ;-P

Studio på plats i morgon rullar vi...



Hämtade Mr Petersson i efm efter hans jobb, och i går efter bilbesiktningen så var vi hemma hos honom o hämtade hans dator, mic, stativ, keyboard ja hela studion! Å nu är den uppmonterad här hemma i källaren, vilket betyder att vi är i gång, ja iaf med planeringen inför kommande veckoslut. Vi har hunnit lyssna på de låtar vi ska redigera i kväll o diskuterat hur vi ska gå till väga o hur mkt tid/timmar vi kommer att behöva.
Så nu när han har åkt så sitter jag och kollar, tänker och laddar inför morgondagens inspelning! Yep jag laddar mentalt för det mycket, började redan för några veckor sen. Inte alltid medvetet, men jag bär vad som komma skall med mig, heela tiden - tillfället, koncentrationen, känsloflödena- där jag ger alla känslor jag har, alla inlevelse allt jag kan, de ska ju spelas in! Finnas där länge och jag själv ska lyssna på det och kunna njuta av hans musik, och min sång.

"Om det så är det sista jag gör.."
Det ser ut som att det blir hemfärd till Sthlm i början på nästa vecka. Måndagen verkar bli hemresedagen. Väl hemma kommer Björn börja jobba igen och jag ska plugga intensivt innan min uppskrivning måndagen där på! Tänkte att de kunde bli mycket här nere för att kunna koncentrera sig jäätebra, o jag hade rätt. Men jag SKA kolla på internet-plugget här!! Det ska jag!! Om det så är det sista jag gör.... la la la la... ; )

Den här är till min kära syster i Norge :-)


Chiquitita lyrics



Chiquitita, tell me what's wrong
You're enchained by your own sorrow
In your eyes there is no hope for tomorrow
How I hate to see you like this
There is no way you can deny it
I can see that you're oh so sad, so quiet

Chiquitita, tell me the truth
I'm a shoulder you can cry on
Your best friend, I'm the one you must rely on
You were always sure of yourself
Now I see you've broken a feather
I hope we can patch it up together

Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars they're leaving
You'll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita

So the walls came tumbling down
And your love's a blown out candle
All is gone and it seems too hard to handle
Chiquitita, tell me the truth
There is no way you can deny it
I see that you're oh so sad, so quiet

Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars they're leaving
You'll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita



Älskar dej syster, puss!



KRAAAM
Miizen

Låter morgonen komma hitåt...

... å det gör jaaag självklart bäst med världens alla musikhjältar där ute!!


...några år senare, nytt namn men samma man.... : )


...Å när jag bodde i Spanien var det samma sång på datorn, i lurarna, i vår lilla coche som rullade, om o om igen.... älskar den och henne....älskade Dolly....


Önskar en härlig dag till alla er som läser det här!! LYSSNA och Njuut!! : )
KRAAM
Martha

FEL

Lady Gaga var inte på stödgalan "Hope for Haiti Now" och sjöng, utan Christina Aguilera. Ursäkta mig misstaget, de hade samma frisyr och jag var trött, måste varit det, om jag nu ska försvara mig. Sorry.

Shit vad jag får lust att sjunga in för Haiti, har en text hemma som jag skulle önska mig musik till. Helst ngt jazzigt, ska prata med Kim om det, kanske kan han göra musik till den och så får det bli min låt för de som förlorat, ja det känns säkert som de förlorat heela sitt liv, i Haiti...  ska fråga världens bästa violinist också tror jag ; ) Kanske kan hon göra musik till min text? Jag önskar lite jazzinspirerad musik eller inte, jag vet inte. Totalt öppen för förslag men iaf önskar jag mig mer kreativa musiker!! : )

Kraam
Miizen

Växjö

Dans
Framme i Växjö!  Kom i går men då var huset tomt eftersom pappa var ute och dansade. Han var tillbaka först i dag mitt på dagen... då åkte vi ut till några bekanta till pappa som har en gårdsbutik och dessutom säljer de eget kött. Björn och jag planerade efter det att ha en liten bjudning vid kl 17.30 men vi fastnade där lite länge o fikade i den lilla butiken, så det blev lite senare. Simon, Kim och Helena som kom ut tillsammans. Vi bjöd på Lasange och fikade lite efter, det var trevligt :) Pappa smakade lite och gillade det, bra det! Senare kom pappas tjej eller vad vi nu ska kalla det. Så nu är hon här...

Sen...
I morgon ska vi nog åka till simhallen och bubbla oss lite. I går bastade vi och drack lite öl, det var niiiceee!!     We´ll see. Ska träffa Kim i morgon också och påbörja planeringen för inspelningsprocessen, börjar väl med att lyssna, kul och komma i gång! : )

Pluggeri, pluggera

Självklart ska jag även plugga i morgon! Dags att komma i gång med allt som ligger nätet och väntar på mig!! Wiihee.. ;P

Skriver mer snart! :-)
KRAAM
Miizen

Liveframträdandena

Skivan med liveinspelningarna från i går kväll finns att köpa på
www.itunes.com/haiti
den kostar 81 Kr. Jag kan starkt rekommendera den.

KRAAM
Miizen

Artister som fanns på Clooneys stödgala i natt. Till alla Hjältar....

Alicia Keys






Coldplay sjöng texten "You don´t have to be alooone.." vet inte vad titeln är till den låten, men den är känd. De gjorde verkligen ett starkt intryck Live i den här situationen. Fronten var alldeles svettig efter, trots lugn låt, det kallar jag energi och stor vilja.




Bruce Springsteen sjöng "We Shall Overcome", väldigt stämningsfullt.






Stevie Wonder sjöng "Like a bridge over troubled water" tillsammans med en kör.






Colombias stolthet Shakira vad där och hon sjöng "I´ll stand by you", klädd i svart.




Jay-Z sjöng ngt med texten "Like a motherless child" tsm med stråkar.







Sting sjöng han också...





och Beyonce, helt otroligt rörande Live... "I can see you HI low Haiti, I never gonna shut you out...."






..och Madonna.... "...Like a little Prayer"  ".....down on my knees, I Take you there..."  tsm med kör.
(synd hon inte kan sjunga rent bara)






Justin Timberlake sjöng "Halelujah" tillsammans med någon annan kille, tvåstämmigt, det var väldigt vackert, mkt... strålande liveartister....







Å Rihanna och Bono .....


.......Å några till.... å några till.... å några till...







Halle Berry vädjade till folket att hjälpa till...



...Det gjorde även Leonard DiCaprio och...



...Wyclef Sean. Han är själv född i Haiti, och vädjade till alla att hjälpa hans folk. Han pratade deras språk i hälsningen...


...Reese Witherspoon satt i växeln och tog emot samtal av de som ville donera pengar...

..och Morgan Freeman...



...och en från Haiti som mist de flesta av sina familjemedlemmar....

..och Nicole Kidman bad oss hjälpa till....



...och Julia Roberts, satt också i växeln och pratade med folk som ringde in, om livet om barn, om hennes man med helt okända... tog verkligen sig tid. Hon vädjade även hon senare......


...och Jack Nicholson satt i växeln....



...och Clint Eastwood vädjade till folket...



..och Steven Spielburg...



..och Bill Clinton...



...och Ben Stiller...



..och Taylor Swift...


...och Chris Rock bad om hjälp tsm med en handikappad Haitier...



..och Brad Pitt i sitt långa skägg....



..och Tom Hanks...




..och Jennifer Aniston.... och,...Denzel Washington och...
...MÅNGA många fler satt där och tog emot samtal, det var bara kändisar som tog samtalen, och de visade att de också bara var människor, tackade alla som ringde in och tog sig tid  och vädjade till oss, visade att vi var minst lika viktiga som de är.... Tack alla HJÄLTAR!!!







Clooneys stödgala

Ser på Clooneys stödgala för Haiti. Den sänds direkt från Los Angels, New York, London och Haiti i natt mellan kl: 02-04. Björnen sover, men jag måste bara se i alla fall en stund, se hur det går där nere. Usch, jag tänker mycket på folket där, det måste vara sååå oförståeligt overkligt, fruktansvärt, vedervärdigt. Jag sänder dem alla som på ngt sätt är inblandade tankar och kollar på programmet ....har även skänkt pengar! Gör det du också!

Sms:a
HAITI50 till 72955 (50 Kr)
Eller sätt in valfri summa på pgnr: 900182-7

KRAAM
Miizen

Varför



En helt ny dag

morgonen och förmiddagen spenderade jag framför "The Voice" och i duschen. Sov jättedåligt i natt... jobbigt, drömde att en av katterna hemma sköts av någon på vår gata. Konstig dröm. Ändå skönt när man vaknar så hör man ett jättehögt "knarr knarr knarr knarr knarr" de e katten som ligger och spinner typ i ens ögonhåla, helt otroligt vad han är kelig på mornarna. Han tvingar, puffar och buffar på ens arm så den ska komma runt omkring honom. Kör upp nosen rakt i handflatan, ja, en riktig liten puffare är han. Skönt han var där i morse iaf och inte skjuten, usch vilken dröm.... Björnen har han lärt sig att det inte är ngn mening buffas på för han knuffar ändå bara bort honom, ja, i sömnen då. hehe. I natt höll Björnen på att lägga sig på O´Malleys lilla huvud för han hade tryckt det mot Björnens rygg. Alltså han låg med rumpan uppe på kudden och sen neråt med huvudet med sin lilla nos tryckt så nära ryggen som möjligt, o med tassarna rakt upp i luften. Fullständig tillit liksom... Å Björnen som rör mycket på sig ville rulla över på andra sidan, men jag höll en hand lite lätt så han inte kunde de. Låg o kollade på dem hur de låg, så plötsligt säger Björnen, - Men Puffa inte på mig!! haha så söt... han ville ju bara rulla åt mitt håll, så höll jag emot... haha, Stackarn.... men O´M flytta sig när de blev för mkt "stök" kring honom så de där löste sig sen :)

Mys-fika <3

Efter en varm dusch så begav vi oss mot Gärdet där Anders bor. Han ringde två gånger under resan till honom och frågade om wienerbröd gick bra och sa att han hade ju ingen mjölk till kaffet :) Å en gång till för att kolla han satte på kaffet så det kunde vara fräscht. Jaa, jag säger ju det att han bryr sig verkligen :) å jag med. Han fick en stooor kram när vi väl var framme, sen satt vi där och pratade i 2h... sköönt. Både Björn och jag fick prata, han ville ju höra allt om flytt om jul & nyår, om roligt och om mindre roligt som hunnit hända sedan sist. Tycker verkligen om Anders och där i från gick vi både jag och Björnen med ett leende på läpparna =) Väldigt skönt.

Hemma

Klockan hann bli närmre fyra innan vi var hemma igen. Då lagade vi hemlagad mat, potatismos med kötbullar och till den hemgjord gräddsås och råröda lingon det blev jättegott, mums! ; ) Sen har vi kollat på Wallander "Cellisten".... mys mys :) men jag börjar bli riktigt trött nu, haft lite ont i kroppen i natt och under dagen och sovit dåligt också, mkt därför. Sen beror nog värken i natt lite på att vi tog ett glas vin i går. Å när jag dricker mindre eller rent av små mängder alkohol, då blir det konstigt nog mer påtagligt? ? ? F--n,  j-vla kropp, i bland blir man ju trött alltså. Å värk det tröttar, galet mycket...men försöker hålla modet uppe så bra det går.

Opera

Det finns omöjligt plats för alla Operastudenter att få tjänster i Sveriges få operahus när de läst sina tre år. Fast anställda operasångare i dag i Sverige finns det ca 22 stycken av. Göteborg och Stockholm är de största operahusen, men det finns även i Malmö, och så Norrlandsoperan i Umeå. VARFÖR ska det vara så? Tänk så många som satsar hela sin själ på sången som står utan jobb sen... Jag Önskar verkligen att situationen Inte såg ut som den gör idag, för då hade jag satsat. Om de varit att utbilda sig och sen vara ganska säker på att få jobb... men nu är det inget yrke att förlita sig på alls, inte ALLS..! Därmed inte sagt jag ska sluta helt, absolut inte. Men det kommer inte vara min huvudsysselsättning (har jag väl aldrig tänkt riktigt, men det hade varit kul om den valmöjligheten ens funnits). Det är dock jättekul att få jobba med sången i sommar också, ja, iaf förhoppningsvis, inte fått ett 100% svar på de där ännu men med stor sannolikhet sjunger jag på strandbaren även sommaren 2010 =) =)

PUSS för en bra framtid!! <3
Hoppas att Vi ses snart alla =)

KRAAM
Miizen

Jueves


Anders

Kära Anders hade fått mitt brev, han ringde idag (!), tyvärr när jag låg och slumrade på soffan dock och jag har världens morgonröst om jag bara slumrat till det minsta. Folk brukar tro jag är sjuk eller jättenere när de hör mig så jag svarade inte utan bestämde mig för att ringa upp senare. Han lämnade ett jättegulligt meddelande, han hade blivit jätteglad för mitt lilla brev =) Pratade med honom för en stund sedan nu, ska dit i morgon och bara dricka lite kaffe med honom och prata om allt. Ska bli skönt..

Lördag

på lördag ska vi köra ner skrotbilen å så blir vi kvar ett tag då. Pratat med pappa, vi var välkomna. Ska ju som sagt spela in också, lite redigeringar på "Mistletoe" väntar... åh, hoppas jag inte glömt hur man sjunger nu då ; )


J
Jueves = Torsdag

KRAAM
Miizen

Dagens sång.

Renata Scotto finns med i Lista över operasångare. Står bara röstläget dock, vilket är sopran. Hon har sjungit tillsammans med bland annat Pavarotti. Tyckte det var en bra text med så ni kan se lite handling.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_operasångare

Angela Gheorghiu, född 7 september 1965AdjudRumänien, är en rumänsk operasångare. Sedan hon gjorde sin professionella debut 1990 har hon som sopran sjungit vidMetropolitan OperaNew YorkRoyal Opera HouseLondonWiener StaatsoperWien och La ScalaMilano. Gheorghiu är knuten till skivbolagen EMI och Decca.

www.wikipedia.se
LEGENDEN

Maria Callas, egentligen Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos, grekiska Μαρία Καλογεροπούλου, född 2 december 1923Brooklyn,New YorkUSA, död 16 september 1977ParisFrankrike, var en grekisk-amerikansk operasångerska (sopran) med bred repertoar, från dramatiska roller som Giacomo Puccinis Turandot till koloraturroller som Amina i Vincenzo Bellinis Sömngångerskan vilket gav henne smeknamnet La Divina.

Hon föddes i Brooklyn av grekiska föräldrar. När hon var 15 år flyttade hon tillsammans med sin mor och sin syster till AtenGrekland. Hon studerade på Musikkonservatoriet och gjorde redan som 19-åring rollen som Tosca på Operan i Aten och två år senare gestaltade hon Leonora i Beethovens opera Fildelio på samma scen.1947 sjöng hon La Gioconda på utomhusarenan i Verona under dirigenten Tullio Serafin, därefter följde engagemang i Italien och i Argentina innan hon väl kom att sjunga på det eftertraktade La ScalaMilano; första gången 1950 då Callas ersatte den då mer välkända sopranen Renata Tebaldi i Verdis Aida, men året därpå fick hon så öppna säsongen på La Scala i rollen som Elena i Verdis Den sicilianska aftonsången. Därefter följde såväl klassiska verk som La Traviata som mer sällan spelade bel canto verk som Donizetts Anna Bolena. Callas kom också att sjunga i USA i New York 1956, där hon så småningom hamnade i en konflikt med Mets chef Rudolf Bing, vidare Chicago Lyric där hon för övrigt efter en föreställning av Puccinis Madame Butterfly förödmjukades med att motta en stämning från en tidigare agent när hon gick av scenen. Runt 1960 lämnade hon i stort sett operascenen och kom att undervisa på Juilliard i New York i s k master class form.

Maria Callas var en mångsidig sångerska vars framträdanden präglades av intensiv röstanvändning och djup inlevelse på scenen. Till hennes mest kända roller hör flera belcantohjältinnor som Norma (i Norma), LuciaLucia di LammermoorAminaSömgångerskan och Rossina iBarberaren i Sevilla. Hon var även känd för mer koloraturistiska roller som Violetta i La Traviata och tyngre roller, t.ex. Medea och Tosca. Hon sjöng även ett par mezzosopranroller (t.ex. Carmen). Hennes ofta använda duettpartner Giuseppe di Stefano sa vid en intervju att han tyckte att Maria Callas "sjöng som en man", vilket kanske kan anses stå i stark kontrast till hennes grekiska lärarinna, koloratursopranen Elvira Hidalgo, som sjöng ljust och inte särdeles kraftfullt. Samtidigt ska man komma ihåg att Callas under en och samma vecka sjöngBrünhilde (Ragnarök) och Elvira (Puritanerna); från Wagners tyngd till Bellinis koloraturer.

Maria Callas var under ett antal år gift med en italiensk man som hon träffade 1947; Giovanni Battista Meneghini. Hon valde dock 1966 att återta sitt grekiska medborgarskap och då grekisk rätt ansåg att äktenskap skulle ingås i den grekiska kyrkan för att gälla, kom hennes äktenskap ingånget med Meneghini i Italien att anses som ogiltigt. Skälet till brytningen med Meneghini var att Callas förälskat sig iAristoteles Onassis, en grekisk affärsman på vars yacht Christina hon och hennes man tillbringat ett par veckor tillsammans med Onassis och andra gäster såsom Winston Churchill sommaren 1959. Dock kom Callas aldrig att gifta sig med Onassis, utan han valde att gifta sig med Jacqueline Kennedy.

Maria Callas drog sig tillbaka mer och mer från scenen och henne framträdanden blev mer och mer sällsynta efter 1960. Hon medverkade i en stumfilm regisserad av Pasolini; Medea. I början av 70-talet genomförde hon en konsertturné tillsammans med den Sicilienfödda tenoren Giuseppe Di Stefano. Den sista konserten gavs i Japan. Maria Callas avled i sitt hem i Paris på Avenue George Mandel den 16 spetember 1977 som en följd av hjärtproblem och hennes aska ströddes efter hennes egen önskan i det Egeiska havet.

Maria Callas utgjorde även den verkliga förebilden för Hergés Tintin-karaktär Bianca Castafiore.

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Callas



Sången

Har gått och trallat på den här sången idag så nu hamnar den här med tre olika sångerskor. Det roliga med när jag går och nynnar ngnting är att Björnen börjar nynna efter ett tag då han också, han tänker nog inte så mkt på det själv, det bara blir så tror jag :)  hih, fiin ;) Hur som så Har suttit och lyssnat på sången på youtube idag, flera gånger med flera olika kända sångerskor. Dessa var de jag föll för till sist iaf... Den första mycket för man kunde se texten bäst där, men visst är även den bra, den andra och tredje valde jag med hjärta, de tilltalade mig mest och bäst. Maria är ju en legend, helt underbar sådan. Å som följd av mitt sökande av Angela på nätet så funderar jag på att gå och se Angela ngn gång framöver, tror inte Björnen skulle tacka nej heller. Operasångerskor sjunger inte bara helt otroligt, de är även otroooligt vackra.. inte sant?

Mycket Nöje!
KRAAM
Miizen

I går

Ordning och reda men Inget komvux?
Sorterade vi det absolut sista vi hämtade och bara hade slängt in i garderober i gästrummet. Å så fick vi ordning i vårt sovrum i klädesgarderoberna. De garderoberna har nämligen stått öppna tills nu för att röklukten hon hade i sina kläder skulle försvinna och de har de faktiskt gjort! Torkat av med lite lukta-gott också så nu är det i ordning där inne. Vi gick även ut en runda, bort och handlade, skönt att komma ut lite. Björn jobbar ju inte för tillfället, och det verkar inte som om Komvux i Huddinge kommer att gå med på att efter-registrera honom... Väntar på ett sista svar nu. Har frågat en gång, men chansar och frågar en gång till, han typ ber om att han ska kunna börja tills den 1/2 -2010... så nu får vi se vad som händer. Annars är inte starten förren i Mars, i sådana fall ska väl Björnen jobba igen. Då utejobb som det låter, han är inte alls sugen på det, men då finns det väl inte så mkt annat val. pengar pengar pengar You Know.

Mitt Plugg

Pluggade lite adresser i de olika stadsdelarna i går, man ska ju lära sig vilka adresser som tillhör vilka stadsdelar... jag ska fortsätta med det i dag även om det är säkerhet som är första provet. Jag räknar med att hinna det också innan det är dags vilket fall. Känns skönt om man bara kan ta upp varje del och plugga "om" den lite eller vad man säger, liksom bara fräscha upp den innan skrivning. Kul det bara är två veckor kvar till första provet känns som om jag kommer kunna ha bra koll och översikt över allt då. Ska snart börja med internetuppgifterna också, kanske senare i dag redan :)

Inspelning i Växjö

Japp mitt i pluggperioden ska det även spelas in och övas lite sång igen :) Ska bli kul, ska hem snart och vara hemma en vecka och spela in med Kim på kvällarna, så det ska inte vara någon fara att det stör plugget alls. Plugga dagar och sjunga kvällar. Björn kanske jobbar lite hemma nu då eller om han åker hem tidigare och jobbar hos ngn kompis här uppe. Tjänar ju mer i Sthlm men gör också av med mer pengar här i Sthlm än nere i Växjö så.... I don´t know we´ll see.... Jag behöver hur som hjälp att köra ner skrotet till smålandet och han vill följa med också så, det blir nog bra :)

Bakade en kaka och kollade på "The Voice"

Avslutningsvis så bakade Björnen en kladdkaka i går. Vi hann med mycket, lrhur? :) På morgonen vid 06.50 så började jag kolla på "The Voice" också så det var en lång dag. Jag vilade dock några timmar mitt på dan för att orka kvällen. Läste lite innan jag somnade, och var då tröttare än vad jag trodde, kände mig inte så trött, men när jag tappade boken förstod jag att jag iaf var för trött för att läsa. hehe. Himla bra koll på hur trött man är :) Somnade ganska snart efter det. Å efter Björnen somnade jag verkligen och kissen. Nu får vi se vad denna dag har att bjuda på... Hittade mina samlare i går när vi städade, borde gå i genom papperna i den ... hm.. :P

KRAAAM
Miizen

Här vill jag jobba!! =)

www.topcab.com

"Intresserad av att bli medlem i TOPCAB Crew?
TOPCAB söker nu fler av Stockholms bästa chaufförer.

TopCab är inte som andra taxibolag. 
Vi är så små att alla kan känna varandra.
Inte bara vi som jobbar här, utan lika mycket våra stamkunder.
Det är folk som åker mycket taxi, som artister, konsulter och mycket restaurangfolk.

De känner igen kvalitet när de ser den och de vet att vi är bra.
Sitt i en av våra bilar så hör du när vi delar ut körningar över 
komradio istället för dator.
Det kan bli ett himla liv när vi håller på, men det är kul att man får använda hjärnan och det gör att alla vet vad som händer.
Skulle du börja hos oss kommer vårt sätt att arbeta att göra dig bra också.
Oavsett vad du kan idag, kommer du snart att kunna mer om den 
här stan än vad de flesta som bor här någonsin kommer att göra.

När andra bolag bygger upp stora system för att dela ut alla 
körningar rättvist, är vårt sätt att arbeta bara så orättvist. 
Hos oss ska bäst få mest.
Vi bryr oss, och jobbar hårt för att så många som möjligt ska kunna
vända orättvisan till sin egen fördel.

Allt som behövs är att ;
Du har fyllt 21 år och har haft körkort i minst 2 år  / Du har körvana
Du behärskar svenska i tal och skrift  / Du gillar att ge service på hög nivå / Du har en vilja att lära dig Stockholms gator och bli bäst på det!

Har du redan taxiförarlegitimation (TFL) kommer du mycket snabbare i arbete, har Du det inte ordnar vi med interna kurser.
Se vägverkets hemsida för mer information www.vv.se
eller maila till [email protected], så får du veta mer!

Transportör på TOPCAB
Som transportörer på TOPCAB har Du tillgång till en stor kundgrupp och goda förtjänstmöjligheter. Vi har även transportörsutbildning som vi erbjuder våra redan utbildade TOPCAB förare. Vill Du ha ytterligare information, kontakta oss gärna för ett personligt möte."



 

Bland annat p.g.a. detta vill jag jobba hos dem + mer som står på hemsidan. Tydligen har de haft väldigt mycket musiker som jobbat hos dem, det gillar jag + ung personal!! Å mycket kända stamgäster tydligen. Man kan se personal och vad som hänt under åren på deras hemsida om man klickar på "I backspegeln":)


 


Jag har mailat topcab och fått svar, ska på möte hos dem inom en snar framtid som det verkar just nu. Kuul =) Ser fram emot det!



KRAAM

Miizen

 


Tiderna

Tiderna för de fyra teoretiska delproven då man ska ta sitt Taxiförarleg i Stockholm är nu bokade! Skönt! Proven är dessa:
  1. Säkerhet
  2. Lagstiftning
  3. Kartläsning
  4. Lokalkännedom
+ Körprov på minst 35 minuter

  • Första provet kommer jag skriva 8 feb och det är Säkerhetsprovet. Andra och tredje delen den 15 feb. Fjärde delen den 17 feb.
  • Körprovet gör jag i Södertälje den 19 Februari.
  • Förutom de ovannämnda så är det en Ansökan om TFL och ett Läkarintyg som ska skickas in till Transportstyrelsen. Så måste boka in ett läkarbesök! Inte att förglömma.
Kraaam
Miizen

Småtomater

Brum brum

I dag har jag pluggat, jag pluggar fortfarande. Nu blindkarta över stadsdelar. Idag har inte varit någon vidare dag, drömt och tänkte på mamma mycket i går när jag skulle sova. Så låg och vred på mig massa så dygnet blev om möjligt ännu mer upp och ner... jag saknar henne så mkt, ingen kan ju någonsin ersätta ens mamma, älskade och älskar henne så mkt, hon var så söt, känslig och ja i bland kude hon varar riktigt rasande. Ja, det är sant, rasande, slå omkring sig, men hon var sööt då också!! Världens bästa, finaste mamma hade jag och väldigt klok, vis, pedagogisk och glad i livet. Alltid glad typ.. Jätteskönt och jobbigt att minnas henne. Jag blir jätteglad när jag tänker på allt detta positiva med henne!! Men sen är det klart att bilder från hennes sjukdomstid inte kan vara helt bortsuddade ännu. Men ju mer man tänker på och berättar om dem ju suddigare blir dem skulle jag tro. Så var det iaf med våldtäktsförsöket jag var utsatt för. Sen är det klart en helt annan sak, men de var väldigt måna hemska bilder och känslor därifrån att minnas också, det är iaf en sak som är säker. Men det är jag över nu, känns faktiskt nästan overkligt. När man berättar den storyn nu är den snarare som en fiktiv berättelse bara även om jag vet att det är sanning och verklighet, så är känslan sådan.


Riiing, ring...
Annars har det inte hänt mkt, det har varit en lugn dag. Min syster ringde från trysil, she misses meee <3 Å jag henne så klart, sjukt mkt. Så fort jag kan tjäna lite pengar igen så ska jag åka o hälsa på henne i Trysil-landet. Wiii!!


Xsaran
Skrotbilen ska snart fraktas neråt Smålandet. Kanske att det blir tillhelgen redan, lite beroende på Björns jobb. Han har iaf fyllt i Komvux-pappren idag!! M en tyvärr skulle de varit i väg innan helgen.. hoppas på att de kan ha överseende. Hade missat datumet med ja 2 dagar eller hur man ska se det. Skulle varit inne i fredags, f-ck! Håller tummar och småtårna för honom nu!

57,58,59

Pappa fyllde 59 år idag. Vi gav honom biljetter till en whiskey-mässa nere i Växjö, 2 st. Matilda, Simon och Jag och Björnen. Han blev glad, har pratat med honom två gånger i dag. Han hade vänner som kommit ut och överraskat honom och hans ja, vad ska man säga, kvinna? hehe. Kuuul han hänger i hop med henne, hon är en bra kvinna för pappa. Vettig, lättsam och sund.


My Letter
Brevet jag skickade till Anders borde ha nått fram till honom nu. Borde väl ringa honom i veckan, drar mig lite vet inte varför. På nåt sätt känns det som om jag tappat så mkt nu så jag knappt vågar komma tillbaka.. eller nåt, vet inte.... men det löser sig. Jag är bara lite löjlig nu när det gått ett tag sen sist. Jag skäms fast jag inte har ngt att skämmas över... varför gör jag det då?? åhh. I bland blir man minsann galen på sig själv ;) hehe. Det största problemet med de där är pengarna just nu... :/ Men men, snart är jag med på banan igen.



Småtomater

Har ätit en hel liten skål med småtomater nu medan jag skrivit och pluggat. Det är mitt bääästa godis!!
Annars har jag senast  testat
jag som älskar Salt... o så gillar jag ju starkt också. De är inte så starka till en början, utan först efter ett gäng :) Tror faktiskt jag ska köpa dem igen... om ett tag :) Nu lite mer plugg innan det blir läggdags för mig. Blindkartor över Stockholms stadsdelar! Wish me Luck!! :)

KRAAAM
Miizen

Veckan är sluuut nu...

Göteborgshelg i Stockholm

Fredagen blev en lugn hemmakväll, NOT, haha, vi var ute med Challe och Johanna. Challe var på besök från Göteborg, min f.d. kombo, världens bästa ;) Kul o se henne igen, det var bokstavligen år sen sist!! Senare joinade även Tom, Niclas o Miami m.fl. Vi var på Kvarnen vid Medis. Kalaas vare och efterfest blev det hemma hos Niclas, vid Midsommarkransen. När festen dog för den kvällen så begav vi oss hemåt, tror vi var hemma och somna vid 07 tiden. Sköönt... Jättetrevlig kväll verkligen!!



Nattlig supriseee

Vi fick under nattens efterfest våra 25 års, 21 års och inflyttningspresenter av värden Niclas! det var ett Eva Solo te-kit. Hur fint som helst!! Å till det så fick vi en massa tesorter från Johan & Nyström där Niclas jobbar. Mums!! Det finns en historia bakom det, det är nämligen så att vi är bortskämda med just de teerna sen vi bodde i kollektiv tillsammans med Niclas, helt underbara teer. Å sen dess har vi i princip inte druckit te för allt annat te smakar inte alls som teet där i från. Bortskämda bortskämda ;P


Te från Johan&Nyström måste TESTAS!

http://shop.cafeett.se/se/grp/te.php     (klistra in adressen)

Och faktiskt, så blev vi under kollektivtiden bjudna på Blomteet!! <3
Tjusigt värre och såå välsmakande. Ni måste testa!! Å kolla på det, så vacker blomma, att det bara kan bli så. Det är som en liten boll när man lägger ner den i glaset som sedan slår ut. Fantastiskt!


Tebryggaren

http://shop.cafeett.se/se/art/eva-solo-tebryggare-1-0-l.php    (klistra in adressen)

Hur snygg som helst och dessutom lätt att rengöra!! Rekommenderas högt för den som gillar att mysa och dricka te hemma i vinterkylan och mörkret! :)



Kaffebryggaren

http://shop.cafeett.se/se/art/eva-solo-kaffebryggare.php     (klistra in adressen)
Även kaffebryggaren finns i våra ägor. Jag fick nämligen den av min kära faster med familj när jag fyllde 25 år. Eva solo serien är inget jag själv tittat ut och önskat mig. Men nu älskar jag setet, tänk vad överraskningar kan fylla en tom plats, som man dessutom inte visste fanns ;)


LÖRDAG



Hängig

Ja, natten blev ju en uppenatt på fredagen och då blir det ju lite så att lördagen lätt försvinner ;). Lite synd var det om Björn som mådde lite sådär i slutet av arbetsveckan att just denna helg skulle bli så intensiv, men samtidigt har han absolut inte mått så dåligt att han inte klarat av det. Det är ju så att alkohol inte gör kroppen väl, den läker inte sår eller infektioner... men de var ju besökshelg å han inte blev bättre å inte sämre heller så, men bakfull däremot, det blev han ;P Vi kom i väg på lördagen igen trots en mäktig bakfylla för hans del.. Kära Tom och Niclas bjöd nämligen in till Ugnstekt lax med klyftpotatis och jättegod sallad med hemmagjord dressing på. Vi tog skräpbilen härifrån dit, hämtade upp Carina på vägen, vid vår Tunnelbanestation och rullade sedan vidare i norrgående riktning. Maten var jättegod faktiskt! Verkligen. Björn mådde dock skit till en början men efter mat och lite trevligt sällskap så blev det mycket bättre.


Sällskapsöl

Eftersom vi hade bilen med oss så funderade jag på att inte dricka ngt, å Björn var ganska säker på att han inte heller ville ha eftersom han hade fått sån baksmälla. Men det bästa mot baksmälla det vet ni ju vad det är. Så efter lite mat och så bestämde vi oss för att låta bilen stå. Vi hade ju fortfarande Göteborgsbesöket som skulle ut som vi iaf sagt till att vi ville ses ut. Killarna i vårt gäng gillade ju klart också att vi skulle möta upp ett tjejgäng ute, så visst blev det så. Å Björns bror hade en väldigt rolig fylla på sin baksmälla så Deeet ville vi ju INTE missa det heller!! :D


00.35
00.35 åkte vi tunnelbanan för att möta upp tjejerna på KGB:s mitt inne i stan. Vi gick dit för det är inget inträde där utan bara en liten garderobsavgift och BIlliga Öl!! Det var ett litet 3 våningsställe precis ovanför Rigoletto där vi var och såg på Avatar 3D. Det var ett ryskt ställe men Klubb längst ner. verkligen KLUBB kan man säga. Jag tror att stället totalt kan ha tagit 150-200 pers, högst. Å trångt var det, det var liksom uppbyggt av smala gångar, smala trappor och allt vara smalt och trångt, varmt, fuktigt och festligt! Det var nice där. Andra våningen var som en balkong där man kunde stå och kika ner på de som dansade sig varma i trängseln nedanför. Där höll jag och Björnen mest till med en öl i handen så mådde vi väldigt bra där. När klubben förberedde för stängning så spelades Ryska nationalsången på dansgolvet.


INTE efterfest

Det blev inte efterfest denna kväll även om det fanns på tapeten. Vi sa vi kunde hängt med och erbjöd oss själva att hålla i den om det fanns önskan om det men eftersom tåget mot Göteborg skulle tuffa relativt tidigt för våra fina gäster så blåstes förslaget av. Vi skiljdes senare, efter några nuggets med dip och en tunnelbaneresa från hötorget till t-cen åt, med varma kramar, pussar och lovord inför ett nästa möte. Väldigt trevligt, kul och kärleksfylld helg har det varit!! <3 <3




Söndagsmys

Söndagen har vi haft besök av en gammal kamrat som jag inte förstår hur hon håller i hop. Det är konstigt vad ödet gör med ens liv i bland. På ett sätt förstår jag också, jag har ju själv haft riktigt tuffa perioder i livet, man klarar det, men det är kämpigt alltså... man måste se det positiva och tänka framåt när det är svårt. Inte bara så klart, men mycket handlar om det, å bra stöd från familj och vänner så klart. Vi ska ses snart igen, skönt för oss båda tror jag... Btw så invigde vi Eva Solo te-setet med fantastiskt välsmakande te och lite knäckemackor, mjuka mackor.. Detta till tända ljus och underbar underbar musik...


Kvällen
Under kvällen har vi lagat Lasange, mycket gott och myst i soffan framför lite film och dokumentär. Kanonmysigt. I morgon fortsätter taxistudierna!! Ska ringa och boka tid i veckan också! Känns bra :)


STOOOR KRAM
Miizen


Gläns gläns

Eyes never lies

Jaa ögon ljuger väl sällan... Björnen blev sjuk. Inte så jättefarligt sjuk, men lite småförkyld, varm, hostig ont i huvudet. Jag har lagat mat åt honom, köpt en tidning o lite godis :) Då blev han lite gladare o nu mår han nog lite bättre tror jag minsann, fast bara lite, men ändå :)


40 min

Själv har jag varit och handlat idag. Tog vinterbilder på vägen dit och pratade med Kim i telefon. Pratade om sommaren. Jag har mailat chefen för Sinus på Öland, där jag sjöng förra sommaren också, gjorde det i går natt. Får se vad som händer nu då, Men det verkade lovande sist jag pratade med honom, tror nog att jag är välkommen tillbaka. Att gå och handla lite och vara ute och ta lite bilder tog ..... just d.... 40 min. Skönt med frisk luft!

Ett brev

I kväll har jag skrivit ett handskrivet brev till min sånglärare. Har så dåligt samvete att jag inte hört av mig till honom. Jag vet att jag inte har ngn plikt att göra det, men jag bryr mig och vet att han gör det om mig, om oss. Så, nu har jag skrivit ett brev till honom som han kommer att få i början av nästa vecka. Förklarat vad som hänt sedan sist och lite mer om jul, vad vi hittat på o sådär. Jag träffade honom sist i mitten av November. Saknar sången jättemycket o han är verkligen en person med stort hjärta som varit så snäll med mig. verkligen.


Nope.

Taxistudierna har jag inte tagit tag i ännu i dag, ska försöka lite innan kvällen är slut... Inte riktigt lust idag, men ska försöka.

KRAAM
Miizen

Zebraaz

Här är den andra tavlan!! :) Den hänger i vårt vardagsrum nu, den är uppsatt så att man ser den direkt även när man kommer till oss och hälsar på. Perfekt vinkel från hallen :) Synd man inte var rik, då skulle de köpas tavlor här :) Hur som denna Zebra är en oljemålning som kostat 1700:- innan rean! Vi fick den + den i köket för 1000:- (eller ja 1096:- för att vara exakt) på Rean, Fantaassttiiiskkt!! =) Kul med STOORA tavlor, Vi är jättenöjda!
Fin-ZebraN :)


KRAAM
Miizen
ps. konstigt det alltid bara lyckas med en bild... ds

Tekniker

Jag försöker bättra mig med bildupplägg, visst har jag väl skärpt mig iaf lite? Jag blir så trött när det krånglar och krabbar när man ska lägga in dem bara. Vet inte vad  det är, men antagligen vårt modems fel. Det vill inte fungera riktigt så jag snor någon annans modem här i huset. Vilket inte är alls bra för de kan gå in o kolla min dator och sån craap. Jag har försökt stänga av all delning på datorn, vet inte om jag lyckats dock, tyckte nämligen jag såg en "Daniel" här tidigare i kväll. Ja ja. Det ska antagligen komma en COMHEM- gubbe hit och fixa det, får se när det händer dock. .... ja ja, så är det iaf med bilderna!! men försöker!!
KRAAM

Tid

Andningsutrymmet trångt
I går innan jag la mig så var de sådär obehagligt täppt i ena näsborren, himla förkylningar. Men jag låg kvar lite extra i dag och under dagen har det blivit bättre. Jag fick dock vara lite smart å utesluta träning, Igen, f-n. Björnen var värre än vad jag var när han vaknade, men kom ändå i väg och när han kom hem var han väl varken bättre eller sämre. Fast han såg glansig ut i ögonen på kvällen tyckte jag. Frågade om han inte skulle gå o sova då men nääe, de ville han inte. Han somnade iaf i hyfsad tid sen.

Brum brum

Kvällen har gått åt mer Taxistudier och jag hoppas på att kunna boka tid för uppskrivning i nästa vecka, alltså boka tiden då, inte skriva då, men förhoppingsvis innan Januaris slut om det finns tider!

Sol-stopp

Riktigt grå j-vla hemsk dag ute idag. Jag höll mig faktiskt inne hela dagen. Förresten så har hela bilen pajjat nu också, så Björn åker numer kollektivt. Skrotkärran står där i garaget! Den får stå där och skämmas för den är så dåålig!! Åhh! Hela den håller ju på att falla sönder och samman. Den ska när det blir tillfälle, vilket det snart kommer att få bli, fraktas ner till smålandet. Där ska den in på service och lagas, usch, jag vill inte ens veta vad det kommer att kosta. Eller om det ens kommer att vara värt det, det är ju inte en sak på den bilen som det är fel på. Finn (minst) fem fel! Galet att en så, relativt ny bil ska hålla på att gå sönder så här. Begagnade skithögs bil. Grr!!!

Garfield

I morgon tror jag att vi ska göra min super-idol-katts älsklings lunch GUSTAFs LASANGA!! LASANGE!! Den blev så Supergod sist Björnen och jag lagade, så nu har vi sagt att det är dags igen!! :) Mumma mumma :)

Tick, tack, tick, tack...

Klockan är på tok för mkt, hur lyckas jag varje kväll!! :D hah, men näee, jag måååste i säng nuuu. Ska gå in och lägga mig hos lurven-björnen, kli kli på magen Björnen nu kommer jag! Å kisse :) Duns i säng!!
ZzzZzZZzzZZzz...

KRAAM
Miizen

Drömmar

författare. poet. sångerska. allaaaa! :)

Martes

Somnar och Vaknar

Jaa, jag har sedan jag har lyckats somna på soffan lite titt som tätt i Björnfamnen även lyckats vända på dygnet. Great. Jaja, skadar mig inte så mkt vilket fall ;P  Dagen har förflutit som en vanlig dag för moi. Jag åt lite när jag gick upp och sen pluggade jag taxi-studier till Björnen kom hem, tjoheej-tjohoo, det går iaf framåt! :)


Dateeee

I dag tisdag hade även jag och Johanna bestämt date :) så hon ringde på dagen vid lunchtid tror jag å sen dök hon upp lagom till vår middag här. Vi åt med tända ljus och musik i bakgrunden i vårt fina nya kök med vårt fina besök;) Ahh där fick jag till det. Det är trevliga timmar som förflutit i vårt kök hittills måste jag säga :) Vi pratade lite om de där att jag hoppat av kursen. Å vi kom väl båda fram till att man inte ska utsätta sig för saker som inte känns bra, som man inte känner ger en nåt tillbaka, mår dåligt av helt enkelt. Det kan tyckas självklart, men när man är i valet och kvalet är det många känslor som är med och försöker avgöra, ibland känslor som inte behöver vara med alls egentligen. Man kan alltid göra andra val, allt går om man vill och med stöd från familj och vänner klarar man sig. Sen är det klart skillnad på när det gäller möjligheter med studier och jobb, fast ibland är det hårfint vilket som är lättast egentligen, det går alltid säger jag, det gör det, Om man verkligen vill ngt! Iaf det känns bra att ha vänner som henne, hon är en go tjej verkligen. Å ojj vad hon sliter, så duktig. Konstigt system de där med A-kassa, verkligen (som jag hört om sedan tidigare också) stackars alla som sliter med och emot de där systemet... puh, fattar inte hur beslutsfattare tänkt att de ska gå i hop. Å all den långa väntan innan människor får veta om det är bu eller bä???


Bolagret

Nu sitter båda tavlorna ordentligt fast i våra väggar tack vare snickarn här i hushållet ;) Kanoners!! Bild kommer snart :)

Uteslutet
aa nu tänker jag på träningen, den står lite stilla just nu pga att jag har haft mensvärk o så, aa det är ju helt underbart! men jag är snart tillbaka, i morgon ska jag försöka igen, det värsta är över nu!

Vila

Lite tv-mys blev det också innan Björnen fick grus i ögonen och försvann in till den 180 breda sängen. Efm och Kvällarna går så snabbt. Han har känt sig lite sådär i veckan också, han bäddade ner sig ordentligt och somna direkt när han la sig. Bra det, får hoppas att han håller sig fortsatt frisk, han nös och hosta en del innan i dag... hmm... besöket vi hade idag hade visst ont i halsen när hon skulle gå, men hon trodde de berodde på att hon valt en iskall jacka när hon skulle gå ut. Jag låna ut min Italienska dunkappa till henne och följde henne till t-banan när hon skulle hem, hoppas det kändes bättre sen för henne. Btw, så på fredag och lördag ska vi träffa henne och Challe igen. Challe är tjejen jag delade lägenhet med några månder under min studietid vid Växjö Campus år 2006. Ska bli jättekul och se Henne igen, de var läääängeseen nu! Verkligen på tiden!! Nehää nu handlar det ju inte alls om vila här ; ) På tal om det så är det nog dags för lite vila här för mig nuu....

Martes

Martes är spanska och betyder Tisdag ; )

STOOOR
KRAAM
Martha


One more

Ester tog jättefina bilder på mig och Björnen men nu är det lite krångligt med uppladdningen igen. Men här är iaf en :)

KRAAM
Miizen

Lördagsbesöket av söta Ester

Här är lite bilder sen Ester var här och så vår nya kökstavla i bakgrunden från BOLAGRET (Det finns en till nyinköpt tavla där i från, kommer snart bid på den också) . Tack för presentkorten igen :) puss
pu
Aa det var en superlördag, tack Ester, ses till helgen igen!! :D Wii.
KRAAM
Miizen

Kära taxistudier

Jaha, då har jag läst och kollat igenom allt, nu är det bara att börja plöja i genom det medskickade materialet och det jag fått kontoupgifter och inlogg. till på nätet. Massa uppgifter som jag har här framför mig där man ska räkna hur länge körningar tar i tid och avstånd o.s.v. Ska nog inte ta allt för lång tid innan jag kan skriva upp. Ska kämpa på! Mycket frågor och på nätet är det nog andra slags frågor också. 3 delprov.

Tänkt anmäla mig till komvux och läsa Spanska steg 3 under våren (när jag är helt klar med taxistudierna såklart) tsm med Björnen. Det är bra med komvux att de inte har ngt sista anmälningsdatum eller nåt sånt. Jaa, jag tror att jag gör så iaf :) Har inte bestämt mig 100% men antagligen plugga spanska och köra extra när det blir varmare, ja eller nej? Jag vill vilket fall ha en TFL sen får vi se när jag kör och hur mkt, eller när jag pluggar och hur mkt. Jag ska maila till universitetet och se hur vida mina utomlandsstudier vid Alicantes Uni. kan ge eller inte ge mig behörighet till högre studier.
KRAAM
Miizen

El sol o kära dröm :)

Det är sooool i sthlm i dag och nu äntligen ligger jag och värmer mig i solen innan för glasrutan och läser min taxiteori...... : ) I natt drömde jag om mamma, jag träffade henne, pratade i telefon med henne, det var spännande. Hon hade en väninna med sig, kände inte igen henne, men vi var på ngn slags fest och hon gick omkring med henne och var jätteglad, eller de var jätteglada :) Så presenterade hon mig för sin väninna. ...  Vilken känsla... kul o se henne frisk och glaad.

Drömde om O´Malley också, vi var på ngn slags skola där han var med. Kommer ihåg honom under resan dit, på lektionerna då han hade svårt att sitta still och läraren skickade ut honom och mig.. jag var visst underkänd i det ämnet vilket fall så. Å så var det en gammal tant där som var typ ngt till mig och hon hjälpte mig att ta hand om O´Malley när jag var på lektioner.
Sen blev det festtillställning på  skolan och ja, jag fick ett sprucket glas som kunde gå sönder imunnen vilken sekund som helst. Jag kallade på servitrisen, hon var jättegammal tant... hon lovade hur som att fixa det. Det konstiga var bara det att när det kom tillbaka så var det en helt ny öl men inget nytt glas??? Åhh.. å de var ingen vidare fin lokal utan en riktigt SKOL-LOKAL så jag såg ju bort till diskbänken, massa disk och kanske var det så att det inte fanns glas, jag bestämde mig iaf för att gå bort och byta glas själv. Träffade en gammal kurskamrat där, berättade för henne varför jag var där och letade glas, hon kände visst servitrisen.... å på nåt konstigt sätt, vet inte varför, men hon sa till henne att jag sagt att hon var dum i huvudet... hon blev jättearg men helt plötsligt och juuust då så dyker det upp ryssar, jättestora ryssar i färgglada dräkter som drar med alla som kommer i deras väg att dansa till Kalinka kalinka...
Sen drömde att syrran hade en sportbil och hon och en kompis till henne åkte i väg för att byta kläder till dansen. Fast inte med bilen, för den hade jag och jag mötte dem med. Syrrans kompis var inte alls nöjd med ombytet utan ville låna kläder av mig.... sen minns jag inte mer... :P

Dåligt självförtroende förstör ditt liv!

Det är nämligen lika med = Dåliga tankar = Dåliga känslor om dig själv och allt runt omkring dig. Negativa Tankar om vad som kommer hända, om vad som har hänt, om vad du inte orkar. Lägg ner sånt!! å läs den här och förändra ditt liv, NU!


Jag ogillar verkligen starkt onödigt beklagande (en gång var jag tvungen att flytta från ett kollektiv för jag bodde med en som beklagade sig över att gå till affären och Handla!!! för det var tungt att bära hem maten!!!!!!??) över saker som man absolut inte ska behöva gnälla om, utan vara glad för. Tänk allt vi har runt omkring oss i vårt samhälle, vilken gåva att det ens finns! några tusen mil från oss finns inget liknande! utan bara vattenhål med smutsigt vatten, vi har det Helt otroligt! Jag vill hjälpa dem i andra länder.
Läs och förändra ditt liv. Lär dig vad dina tankar gör med dig helt omedvetet.
Fick boken av Björns föräldrar, tusen tack.
KRAAM!
Miizen

sUnDaY


Dagen

Söndagen har varit rätt lugn. Vi vaknade båda och mådde sådär idag, lite mot förkylningshållet. Jag sov verkligen hemskt inatt. Hade mardrömmar, var jätteledsen i drömmarna för min syster var jätte-elak mot mig, frös ute mig.... usch sånt är så jobbigt, jag blir inte alls på humör efter sånt, blöö.... Under dagen har det gått åt rätt håll iaf. Å även om vi mått sådär så har vi piggat upp varandra och kommit i väg för att storhandla på ICA Kvantum, och så har vi tvättat en massa, SUPERBRA!.. Vilat lite mitt på dagen framför Canal+film men också hunnit sortera lite i rummet där det fortfarande står någon flyttlåda kvar... ska fortsätta där imorgon för att ta det sista, ska bli skönt när Allt kommer i ordning.  Jätteskönt att det allra mesta har kommit undan och inhandlats, vi  känner oss mycket mer hemma nu!



Soffmys

När kvällen kom hade vi handlat för att kunna göra en hemlagad pizza :) Vi köpte en mini godispåse också så vi avslutade kvällen i soffan till Spiderman 3 i varandras famnar <3


Ny dag

I morgon ska jag lägga upp lite bilder från när sötaste Ester var här på besök igår :) Kanske på de nya tavlorna också. Hoppas att de blir uppsatta i morgon redan, om Björn kommer i håg att ta med verktyg hem och känner att han mår bra och orkar så kommer de komma upp! Håller tummarna :)


Spikmattan testad

Tyvärr var jag för känslig för den syster-yster :( Testade ligga på den ett tag men min rygg blev helt röd, gjorde ont, ska testa ngn gång till .....men annars kanske du vill använda den?? Älskar dej och tänker på dej varje dag syster <3 Önskar vi bodde närmre varandra, du är bäst. PUSS!

Hoppas Duu som läser haft en bra helg ;)
STOR KRAAM
Miizen

...

Fredagen

de senaste två dagarna har passerat... igår tränade jag sent på fredagskvällen, duschade och sen så gjorde vi varma mackor med ost och köttfärs. Vi kollade innan maten på "På spåret" å även innan maten så var träningen ett faktum, dvs sen middag :)  Jag trampade dagen till ära 5,5 Km i 23km/h på 15 minuter :) Framsteg. Efter träning och mat så  såg vi "Spanarna" eller ja, jag såg den, Björnen somnade då :) Men.... jag väckte honom när den var slut och fick med honom utan några protester till sängen.... bra, men så fort han lagt sig slocknade han som en stock igen...

Lördagen

Lördagen har varit jättemysig för Ester har varit på besök hela dagen :D. Vi var och köpte tavlor som Björn och jag tittat ut på Bolagret. Använde presentcheckarna vi fått av The Höglander Family i presenter. Vi blev jättenöjda med tavlorna men de var svåra att frakta hem i vår lilla Citra. MEN.... vi fick hem dem tsm, och med hjälp av Ester på ett faaaantastiskt kreativt sätt :P Tack Ester för hjälpen :) Å Björnen du vet att du är som alltid fantastisk, kan som sagt inte klara mkt utan dig :)

Lördagskvällen

Under kvällen har det blivit lite tv- dokumentär och film + lite alkohol. Mycket mysig lördag med mkt skratt, vi har väldigt nice tsm Jag och Björnen. I morgon vet jag inte riktigt vad som väntar... Time will tell.... <3

KRAAM
Miizen

Skönheterna med safirstenar, nope...

Det är så j--la konstigt att det går att ladda upp alla andra bilder men inte de på örhängena??? Åhhh. Jaja sorry! Ska iaf fortsätta vara duktig med bilder här framöver... BTW så har jag dem på mig nu...
KRAAM
Miizen

Trainieren


Morning

Jaha, 10 It is - då börja min dag. Kollade på "Rasmus på Luffen" på 4:an till o börja med. Mysig liten film, hann inte se hela men är glad för det jag hann se :) Astrid Lindgren var ju ändå otrolig...


Work Out

Sedan blev det en timmes träning, hög musik i hela lägenheten så jag hörde in i andra rummet och sen så trampade jag i 5km i 20km/h. Efter det använde jag min nya pilatesboll med gummiband med handtag till. Satt alltså på bollen och drog sedan handtagen upp över huvudet, gjorde båda raka och sneda och jobbade medvetet med hela kroppen. Skönt men segt att dra i de där gummibanden. Sedan så klev jag upp på en pall för att nå Björnens hävstång som vi hängt upp i dörren in till rummet. Drog mig upp typ 10 cm 5 ggr, undrar om jag någonsin kommer vilja bli så stark att jag skulle klara att göra ens 1 sådan ordentlig armhävning. Tro mig du måste vara stark för det, de där lilla va jobbigt nog, fy. Fattar inte hur starka killar o män är egentligen, men starka iaf, med muskler all over. . . .

Doning doning

Städade efter det, plocka i ordning och borstade undan lite grus och sånt i hallen. Sen tömde jag kattens låda, han måste dricka ngt enormt mkt, vet inte hur många gng han hunnit kissa på 1 och en halv dag egentligen... haha, borsta honom också. Han tappar massa kattunge-päls nu, riktig liten hårboll.
- nää Jag är ingen hårboll minsann


Mat

Efter träningen måste man ju äta. Det blev bakpotatis med bacon och cremfraiche-röra, chilisås, tomatpuré, basilika, paprika och chilipulver. Det blev inte så starkt som det kanske låter på ingredienserna. Gjorde lite åt Björnen också, det uppskattades när han kom hem och nu har han ätit lite och är igång och tränar...Duktig!!


Bjudning

Kl 18 är vi bjudna till Carina på middag. Jag vet inte vad som väntar men tycker det ska bli trevligt! :) Efter det blir det nog lite tv-mys, ska försöka klämma in lite Taxi-studier innan den här dagen är slut också!!



Trettondagarna

Trettondagsafton

Kim hälsar på katten som gillar det, men jag vet inte hur vår lille kisse tänker egentligen.
Han kan ju inte se sig själv som en katt som han sitter! Galen är han :P men sööt! <3
Kaffe serverades denna aftonen och senare fin-whiskey i tv-rummet : )
Tro det eller ej men katten gillar det, halvsover hääängande...weird. haha
O´Malleeeyyy vad trött jag är nu... GÄÄÄÄÄÄSP....



TRETTONDAGEN
Äppelkaka med vaniljsås, musik, youtube, tända ljus och Champange....
Pokerface.
Pokerface right back at you.....
Å natten blev morgon.
Å jag vann inte :P
KRAAM
Miizen

Amazonas

Till restaurangen vid Heron City tog vi oss igår för att äta, den heter alltså Amazonas. Det var mycket gott, kändes som om vi var värda det. Sen åkte vi hem för att kolla en film, jag lyckades visst somna igen, med katten på mig, som en liten halsduk. Så a, nu sitter jag uppe. Var inte smart att somna innan. Björn har iaf lyckats somna, han jobbar ju som vanligt nu torsdag fredag. Väckarklockan på 05.20 för honom uhh.

KRAM
Miizen

No Nicks.

Nicke dök aldrig upp trettondagsaftonen, han gav sig iväg på en kryssning istället, konstigt när man bestämt saker. Jaja, vi hade trevligt ändå :) Det blev Äppelpaj som bjöds med vaniljsås och champange, folköl av olika sort och senare drinkar. Vi spelade lite olika kortspel och pratade hela kvällen och natten lång : )

På morgonen var det dags för sängen. Jag vaknade som vanligt vid 10 och var uppe och gav katten mat och vatten och drack lite vatten. Gick in i vardagsrummet, tänkte jag kunde kolla vad som var på tv:n, men fönstret där hade stått öppet ganska mkt hela natten så det var riktigt kallt... det blev inte att sätta sig där och kolla lite tv utan jag kröp ner ett tag till hos Björnen.

När han väl vakna till så gick vi upp, några timmar senare. Det har blivit en halv film och lite prat hittills och mörkt och kallt är det utanför. Brrr... ska väl komma i väg och handla lite och kanske en bio på det? VI får se vad trettondagen har att bjuda på :)
KRAM
Miizen

Trettondagsafton

I dag är det trettondagsafton och jag vaknade lite innan 10. Jag började dagen med att dammsuga hela lägenheten, tyvärr var inte vattnet bytt i H20-dammsugaren så nu luktar det inte hallon här nu :( men dammet är iaf borta. Typiskt! Efter lite tjat är även Björnen uppe :) Ska äta frukost strax.


Dagen till ära får vi besök av Kim och Niclas. Kim skall idag medtaga fika till oss, det blir nog trevligt :) Förresten så har jag en Glad nyhet. Han har tackat JA till att spela med mig i sommar på Öland! <3 Wii, ska skriva och meddela chefen tänkte jag. Då blir han glad som saknade Kim hela förra sommaren. Han sa det flera gånger att: - ja, egentligen var det ju du och Kim som fick erbjudande om jobb hos oss.. Jag Hoppas han blir glad nu då, det är iaf jag :)
KRAM
Miizen

Sent besök.

I går kväll var kimlain på besök hos oss. Vi drack kaffe och småprata länge, sen bjöd Björnen på fin-whiskey samtidigt som vi småkikade lite på Wallander på CANAL+FILMHD. Eftersom Kim missa sitt tåg med några sekunder vände han om och fick även blodpudding med bacon, äggröra, champinjoner och babyspenat :) Det var ett trevligt besök minsann, efter promenad, träning och bad för Björnen. Blev lite film till innan vi la oss för natten...

Skönheterna med safirstenar

Bilderna jag tagit på örhängena vill inte fungera att ladda upp här :/ Jag har försökt flera gånger. Sorry :(

Tränat

Ut och gått i 20 min i kylan idag i lagom takt för mig, alltid lika skönt. Efter det sprang jag på tränings-tramp-cykeln i 15 min 4,5km, också skönt. Ätit två mandariner mpste dock fylla på med mer vätska nu.


I morgon ska vi rensa lite i flyttlådorna men sen är det dags att ta tag i Taxistudierna för min del. Torsdag- Fred när Björn jobbar blir perfekt tid att komma igång på. Ska boka tid på vägverket så att jag har ett tydligt mål också!
KRAAM
Miizen

Första dagarna

De första dagarna på nya året har vi tagit det ganska lugnt. Träffat nära och kära och bara myst och lagat god mat. Idag hade vi våffeltillställning här med Björnens syskon :) Mycket trevligt och gott! Å så har vi haft filmkväll sen själva, men jag somna visst. Nästa blir att städa i ordning så mkt vi bara kan av alla flyttlådor för Björnen är ledig fram tills torsdag nu! MYSIGT med lite egen tid här hemma bara. Onsdag är trettondagsafton, då får vi se vad som händer, se om vi kan laga extra god kryddig mat då kanske :)

Vi var på SKHLM city och jag fick nya "baksidor" till mina örhänge så nu sitter de hårt som bara den. De satt inte alls fast innan nänligen men nu så.... De är Jättefina o glittrande med en liten fin Safir-sten i mitten. Jag ska lägga ut bild på örhängena jag fick imorgon! Nu, snart läggdags... :)
KRAAM
Miizen

Nyår!!

Lyan kom i ordning till nyårsfesten med bord och gardiner och mera. Å det blev 2 rätters och sen sällskapsspel inan vi fick se otroliga färger på himlen. Det var en trevlig kväll. Nyårsdagen blev det trevligt häng med Björnens bror Tom och Sandra hela dagen och senare nattbio (23.30-01.30, skönt med sthlm när t-banan fortf går när den sluta) vi var på AVATAR. Vi fick i princip de sista platserna, biljetterna går som smör till den men det förstår jag, Helt otrolig film! Verkligen vacker! 3D.

GOD FORTSÄTTNNG på 2010!!

BRB

..ska fortsätta fram till nyår snart, men nu orkar jag inte skriva mer. Nyårsdag i dag... umgänge nästa!

Gifts for Mee

Jag fick:
Ölglas, OBH Nordica knivsätt, AndersPetters Besticksätt och 500 Kr av pappa


Av Matilda fick jag 500 Kr Presentkort på H&M, Dior Mascara, Lisa Ekdahls nyaste skiva och en spikmatta och kanske mer? Mitt minne är som mina örhängen jag fått av Björnen tidigare symboliserar, mm ja,  likt en guldfisks. (Spikmattan har jag fortfarande inte testat. Sorry sis! Det kommer, vågar knappt, den verkar så Väldigt vass så moi blir lite rädd för den.)

Av simon fick jag Kings of Leons Album!

Av Björnen fick jag jättefina 18K guldörhängen!! <3

Av Carina fick jag en Tesil och ett vinter-te!

Av Pia och Perra en bok som heter "The Secret".

Av Tom vet jag inte ännu... han glömde den igår när han var här nämligen. Men vi fick ett våffeljärn i inflyttningspresent jag och Björnen :)

IOIOIOIOI

får väl göra en tillbakablick över Julafton då jag inte skrev så mkt. Granen kläddes sedvanligt den 23 dec med la familia, sen var det julmiddag med tilda,simon och pappa. Sängen sedan och 08.30 traskar tomten omkring på tomten utanför, kommer in o läser på julklappisarna och de tas så fint i hand och det ena med det andra. Sedan är det lugnt en stund, vid 14 julmiddag med släkt i stan där vi blir kvar till natten, i vanlig ordning. Kalle tittar vi inte på, vi hör när barnen tittar på den från bordet, det räcker. Finns vissa avsnitt av kalle då jag kan känna att jag vill kika lite bara, annars är det trevligare att sitta vid bordet att prata och lyssna på allt som sägs. Det blev taxi hem efter det där iaf i Vintersvartnatt-trafik. Skönt att komma hem.
Juldagen hälsa vi på lite gamla vänner, mackan och erik. Var med erik på förfest innan utgången. Den kvällen förflöt den också, så var den julen avklarad 2009 kulijul.

Godkända

Jaá vi blev godkända och fick vår depos. som gick till bl.a ett bord och stolar på IKEA. Han godkände utan att han ens var inne och tittade i stugan där vi slet och gnuggade och putsade. Fast det är förklarligt för han sprang ju där in och ut hela tiden trots att det var "vår" t.o.m igår då. Gubbe, men samtidigt har han gjort en del (plockat i våra saker vill säga, fast inget av värde egentligen) som underlättat för oss. Snällt men samtidigt a, en dag när vi kom hängde det gardiner och stod en ljusstake i fönstret, ja kääära feta Gubbe. Han har väl haft visningar så det var säkert därför, men han kunde ju frågat? YAyayay, nu är det nya tider här i vår fina lgnh i Vårberg. Det har blivit jättefint sen Ikea-besöket här å Bjöörn är såå händig, kanoners! Bästa pjkv skulle inte klara mkt utan honom <3

RSS 2.0