allergitest.

Dropp-test.

Allergisk mot timotej och annat gräs: JA = en smälttablett under tungan i 3ÅR??? = JA.
Börjar med ett återbesök och där med första tabletten på torsdag fm, man måste vara hos dem när man tar den första tabletten eftersom de vill ha en under uppsikt då tabletten innehåller ämnen jag är allergisk mot.

Luftburna *10
I dag droppade han de tio mest vanliga luftburna allergiframkallande ämnena på min arm, sen  väntade  jag tio min så kom han tillbaka o då hade jag en liten böld på armen där gräs droppats, åhhh det kliade.
Tur de finns hjälp att få iaf. Glad o lite allergisk fortf, men tagit allergitablett och salva på det röda på armen. Slöar i soffan och oroar mig för att inte bli godkänd på taxi-läkarprovet. Man får inte av ngn anledning vara trött när man kör nämligen, har inte ens tänkt på de här med allergi-tröttheten. Satan i gatan, men kanske att det går ändå.. hm. Time will tell.

Å hör sen..

Allergisk mot ngt mer? = JA.  Katt = JA. Mycket?= NEJ = :) g l a d
De var värre till en början, nu verkar jag utv. tolerans mot kisse. Men jag känner fortf av honom fast väldigt lite.
Får skaffa e naken-katt, ELLER?? Not! haha men söt bild! :)

Kraam
Miizen

Lola = vår? -YES ;)

likelikelikelikelikelikelikelike
Lola- lyrics

I met her in a club down in old Soho 
Where you drink champagne and it tastes just like cherry-cola [LP version: Coca-Cola]
See-oh-el-aye cola 
She walked up to me and she asked me to dance 
I asked her her name and in a dark brown voice she said Lola 
El-oh-el-aye Lola la-la-la-la Lola 

Well I'm not the world's most physical guy 
But when she squeezed me tight she nearly broke my spine 
Oh my Lola la-la-la-la Lola 
Well I'm not dumb but I can't understand 
Why she walked like a woman and talked like a man 
Oh my Lola la-la-la-la Lola la-la-la-la Lola 

Well we drank champagne and danced all night 
Under electric candlelight 
She picked me up and sat me on her knee 
And said dear boy won't you come home with me 
Well I'm not the world's most passionate guy 
But when I looked in her eyes well I almost fell for my Lola 
La-la-la-la Lola la-la-la-la Lola 
Lola la-la-la-la Lola la-la-la-la Lola 
I pushed her away 
I walked to the door 
I fell to the floor 
I got down on my knees 
Then I looked at her and she at me 

Well that's the way that I want it to stay 
And I always want it to be that way for my Lola 
La-la-la-la Lola 
Girls will be boys and boys will be girls 
It's a mixed up muddled up shook up world except for Lola 
La-la-la-la Lola 

Well I left home just a week before 
And I'd never ever kissed a woman before 
But Lola smiled and took me by the hand 
And said dear boy I'm gonna make you a man 

Well I'm not the world's most masculine man 
But I know what I am and I'm glad I'm a man 
And so is Lola 
La-la-la-la Lola la-la-la-la Lola 
Lola la-la-la-la Lola la-la-la-la Lola

Njutning.
=) =) =) And so Is Lola
Kraaam
Miizen

gå mig.

Vårkänslaaa.
En varmdusch, lite fräscha vårkläder och en promenad med kisse i hans lilla väska innan filmjölksfrukosten på balkongen i solen! AJ- mina ögon vad ljust det är ute nu :D, efter vintern har man ju f-n fått totalt och enbart mörkerseende eller ngt, haha! aj, missa solglasen där ;)



Sophiahemmet och färja.

Nästa stopp blir Sophiahemmets allergimottagning! Sitter o kollar vägbeskrivningen. Kör nog eftersom Björnen just nu samåker med sina arbetskamrater. De åker färja till Ekerö som ligger precis bortom oss, så han har ca 20-25 min enkelväg till jobbet! skönt och skillnad från tidigare. Å eftersom Ekerö är en ö är det färja och avgift för att ta sig dit, därför har de bara en bil, smart smart...

Färjan



SEEYA LATER ALLIGATOR
KRAAM
Miizen

limpiar el piso

Hur leva livet?
Det första jag gjorde i dag var att städa undan och ut festen. Ett tag efter d kom Björnen från sitt jobb, blir alltid en liten pratstund då :) Sen lagade vi mat och kolla tv :) Sen somna han på soffan. Jag har suttit och pratat lite om livet med Carina sedan Björnen gick o la sig, trevligt och skönt för oss båda tror jag. Fick följa upp helgen lite också!
(Lätt val? Jag vet, CRAZY new shit!!! ;) :))

April, april.
Jaha, 2 dagar sen är vi i Ö-vik! Ska bli kul :)

Världens bästa!
Syrran fyller år snart också, 11:e, hm, måste fixa födelsedagspresent åt henne :) hmm... hihi. Tror jag vet en perfekt! ;)

KRAAM
Miizen

en liten runda

Stockholmsnatten.
hehe en liten runda blev en lång runda. kikade in på stället vi hade gratis inträde till men det var lite väl ungt där. Mr Tom var på stan också så vi åkte o mötte upp honom ist, dock var kön på stället han var på lång och stängde dessutom två. Vilket inte var så bra eftersom efter ha ställt in sommartid skulle det ha inneburit att det varit en kvart kvar där inne, om inte mindre. dessutom fanns de ingen plats i garderoben för det var så proppat.

Lab.
Vi klev ur kön och tog en taxi till Lab ist ;) hehe. Ester jagade efter oss på stan för att kunna ses en sväng, på Lab hann hon och hennes kompisar äntligen i kapp oss, hehe. Kul o se henne, de åkte dock ganska snabbt från stället. Själva blev vi kvar, och sen hördes vi med Tom igen och tog en bil dit han var för att påbörja en efterfest, i bastun. Det var niiice! Efter det blev det storbil till oss där festen fortsatte. Klockan 13 idag på dagen så la vi oss, haha.
Å Shiiiit. Jag har inte mått bra idag under dagen, fyy! å så ser ut som ett bombnedslag här också, nice. hehe. Får ta tag i det i morgon, det är först nu jag kan gå och stå och äta igen så. Ska försöka gå o sova snart, så dagen i morgon inte blir helt upp o ner den också. hehe.
natti, natti
Miizen

jobbig dag.

Mungipor ner.
Ja, jag kan säga som så att det varit en påfrestande dag. Varit lite ledsen, men var ändå skönt att prata med pappa, han är snäll och försöker verkligen göra vad han kan. Men usch, ogillar verkligen att ha ont. Det gör ingen glad. Trött är jag i kroppen och i knoppen just nu, varit känsloladdat och mycket tankar i dag. Vill hitta på ngt i kväll men får se om jag orkar det, även om jag vilat nu på efm. Matdags, sen beslut. Men de t blir nog en runda ;) Fuck värken.

KRAAM
Miizen

värk.

Mässan
att vandra runt på mässan med pappa var trevligt. Väldigt stort där inne, tyvärr betyder stort också väldigt mkt gående. Jag tänkte inte så mkt på det innan, förträngde väl men hade iaf med mig så jag kunde byta till MBT-skor, vilket var guld. Särskilt sekunderna då man byter från vanliga till MBT, det är som att kliva upp på en fjäder. Fast tyvärr blir det ändå tungt och ont efter någon timme för mig vilket fall.
Nedan kan du läsa om MBT-skorna:

Från hårda, platta underlag till mjuk, naturlig mark

MBT bygger på den enkla och självklara principen med “naturlig instabilitet” – tillståndet vi upplever när vi går barfota på mjuka, varierande underlag som t.ex. sand eller mossa. Att gå på detta sätt är både mycket behagligt och samtidigt en utmaning för hela kroppen. Kroppens stabiliserande muskelsystem aktiveras för att upprätthålla jämvikt och balans. 

Människokroppen har under årtusenden anpassats till att gå och stå på naturligt variationsrika underlag. Idag går vi plötsligt genom livet på hård betong, enformig asfalt och stumma golv. Den brist på variation som detta innebär gör att kroppens stabiliserande muskler försvagas och tappar i funktion. Hållning och gångmönster ändras och kan medföra negativ belastning på rygg och leder.

Funktion både när du står och går

MBT aktiverar och stärker kroppens stabiliserande muskelsystem – små lednära muskler som fungerar som kroppens "naturliga stötdämpare".11 Hemligheten med MBT ligger i den patenterade sulans unika konstruktion. Sulans olika komponenter samverkar för att skapa en naturlig instabilitet som kroppen reagerar på med små automatiska rörelser för att upprätthålla jämvikt och balans. Träningseffekten kan liknas vid lågintensiv träning på balansplatta. Hela kroppens hållnings- och balansmuskulatur aktiveras, muskler i säte6 mage och rygg4 stärks. MBT hjälper kroppen hitta tillbaka till en upprätt hållning och ett avslappnat, naturligt gångmönster6;12 samtidigt som man får avlastning för leder2;6;7 och rygg6. MBT kan hjälpa vid knä-1;2 och ryggproblem3;4, nackspänningar5 och ledsmärtor 6;7. MBT ger ökad spänst och fasthet åt lår- och sätesmuskler8samt ökar förbränningen i stående9 och vid långsam löpning10 i jämförelse med vanliga skor.

Succéprodukten med vetenskapligt erkännande

Den positiva påverkan av MBT har inte bara upplevts av miljontals nöjda användare världen över, den har också belagts i internationella vetenskapliga studier. Med stöd i det ständigt växande antalet studier rekommenderas MBT av sjukgymnaster, läkare, kiropraktorer, naprapater, och träningsexperter.

Du kan själv ta del av det vetenskapliga arbetet som bedrivs kring MBT. Klicka på länkarna nedan för att komma till vår sida med studier. Om du önskar ytterligare information, var vänlig kontakta oss.

1 Nigg et al. 2006 a
2 Andriacchi et al. 2008
3 Nigg et al. 2007
4 Jørgensen 2006
5 Smolenski et al. 2008
6 Vernon et al. 2004
7 Nigg et al 2006 b
8 Linde & Stegen 2005
9 Hoppeler et al. 2008
10 Müller 2007
11 Nigg et al. 2008
12 Nigg et al. 2009

 

MBT skiljer sig helt från vanliga skor.

  • sulan är rundad istället för platt.
  • den är instabil istället för stabil.
  • den aktiverar muskler istället för att passivisera.
  • den har en positiv verkan för hela kroppen.

Kort sagt: MBT är raka motsatsen till vanliga skor.

 

MBT aktiverar hela kroppen!

 

 

 

Källa: http://se.mbt.com/Home/Benefits.aspx



 

En önskan.

Nu till våren skulle jag gärna ha ett par sådana här MBT-skor.

ja, eller liknande, iaf vita. Skulle kännas fräscht, de andra jag har vilket är exakt likadana som de svarta på bilderna ovan, känns nu gamla efter några år. Å eftersom jag haft dem året runt (inget val) så behöver de bytas ut!! Får väl se hur det blir, känns som ngt väldigt viktigt att göra iaf, för att ha så lite ont och må så bra som möjligt. Värken påverkar ju tyvärr humöret en del, det är inte kul att ha ont, blir lite ledsen när man har så ont och lätt blir så stel efter ha suttit stilla i så unga år.

När jag var hos reumatologen tryckte han på dessa punkter, och frågade massa frågor. Jag hade ont på i princip alla och de flesta av symptomen stämde in. det var därför och då när hans gissning var Fibromyalgi som han skrev remiss till smärtkliniken på St:Görans som jag ska till  i April här i Stockholm. Skööönt, äntligen kommer jag att få träffa en läkare som förstår och är specialiserad för just detta. Du kan nedan läsa om sjukdomen från en hemsida jag hittade när jag surfade runt på nätet. Väldigt bra, sanningsenlig sådan.

Triggerpunkter hos fibromyalgiker + mer fakta.

Vanliga symtom vid fibromyalgi
Värk på många ställen som flyttar omkring
Trötthet/kraftlöshet
Dålig sömn, vaknar inte utvilad
Morgonstelhet
Problem med närminnet
Koncentrationsproblem
Yrsel
Huvudvärk
Humörsvängningar "kort stubin"
Stresskänslig
Domningar
Problem med slemhinnor i ögon, mun, näsa och underliv
Svullnadskänsla
Luktkänslighet
Ljudkänslighet
Feberkänsla
Colon irritable symtom (problem med tarmen)
Täta vattenkastningar
Tillfälliga hjärtrytmsrubbningar
Illamående
Kroppsklåda
Vadkramper, särskilt nattetid
Ofrivilliga muskelryckningar
Nedstämdhet kopplad till värkintensiteten
Dimsyn
Kalla fingrar och tår
Infektionskänslighet, särskilt herpesvirus
Diffusa hudreaktioner

Egna kommentarer: Många av de som har fibromyalgi, har några av dessa symtom förutom all värk. Jag har bl.a. problem med magen i bland hård ibland diarré . Ofta också illamående och värk i magen, jag har också ofta huvudvärk, morgonstelhet, sömnproblem (vissa nätter sover jag inte alls och vissa kan jag sova 12-14 timmar och ändå vara jättetrött, fumlig är jag ofta, det går åt mycket porslin. När jag ska läsa, eller handarbeta får jag ofta dimsyn, ögonen svider och tåras och det blir svårt att se klart . 

Behandling
Det finns idag inte någon riktigt bra behandling mot fibromyalgi
Först men inte minst viktigt är att få träffa en bra läkare som har kunskap om sjukdomen. Mot värken ges ofta tramodol mediciner. Dessutom ger man mediciner för att hjälpa patienten att få en bättre sömn. B12 och folsyra provas också som behandling (blodprovet för B12 visar normalt) vid en del läkarmottagningar med gott resultat på många patienter. Tyvärr så reagerar vi inte lika på medicinerna så ofta får man prova sig fram till en lämplig medicinering. Man kan också få remiss till sjukgymnast och vatten gymnastik i varm vatten bassäng. Tillsist är det mycket viktigt att man själv lär sig om sin sjukdom, vad man blir sämre eller bättre av. För gärna dagbok då det är svårt att komma ihåg vad man gjorde för några dagar sen. Många är överrörliga och måste då tänka på att ej ta ut rörelserna för mycket vid träning. 

Hälften av de som fått diagnosen fibromyalgi har någon form av allergi, nickelallergi är mycket vanligt. För att minska nickelallergi symtomen bör man tänka på att äta rätt.

En lista på några av de vanliga livsmedel man undvika om man har nickelallergi
kakao, mörk choklad, torkade baljväxter (ärtor, bönor, linser)   havregryn, müsli, mandlar, nötter, jordnötter, torkad frukt, skaldjur, hallon, broccoli, spenat m.fl.

Slut kommentarer: Glöm bort de flesta "måsten", sluta bry dig om oväsentligheter.  Försök att bara göra det du mår bra av och ta alla saker som måste göras i små, små bitar. Då kan livet bli något så när drägligt att leva.


Här kommer  ännu en lista med fibromyalgi symtom och det äringen uppbyggande läsning för nästan allt kan angripas
1 . Värk i hela kroppen, såväl höger som vänster sida. Konstant daglig värk och/eller smärta vid väderomslag eller vid för hög aktivering av kroppens muskler när man ansträngt sig.
2. Nedsatt muskelstyrka. Man orkar ej utföra samma rörelser som friska människor. Enstaka eller upprepande rörelser resulterar i trötthet i muskulaturen efter en kort tid. Svårighet att utföra saker med armarna ovanför axelhöjd.
3. ömma punkter, som vid beröring och tryck upplevs mycket smärtsamma.
4. Trötthet. Dels allmän trötthet och dels muskulär trötthet. Känsla av att aldrig vara utsövd.
5. Sömnproblem. Svårt att somna och man vaknar ofta under natten på grund av värk och stelhet. Den djupa REM-sömnen är störd.
6. Problem vid väderväxlingar. Kyla, blåst, regn eller fuktig värme ger ofta ökade smärtor, likt krampsmärtor. Vid låg luftfuktighet och lågt lufttryck reagerar musklerna med värk
7. Yrsel. Vaknar man med huvudvärk och yrsel är det ofta fibromyalgi.
8. Morgonstelhet. Det kan ta en till flera timmar innan stelheten går över även när man suttit stilla en längre tid.
9. Domningar och stickningar i muskulaturen, speciellt nattetid
10. Olika magsymtom. -buller och körningar i magen. Omväxlande hård och lös avföring, även kallad "colon irritable". Man är mer känslig för gasbildande föda. Stress och oro förvärrar symtomen.
11. Bröstsmärtor, hjärtinfarktsmärta eller kärlkrampsmärta. Det är en smärta som känns som om den strålar ut i ryggen och armarna och/eller efter ena sidan. Detta ger ofta ångest, man kanske t.om åker in till akuten för att förvissa sig om att det inte är hjärtinfarkt.
12. Ländryggsproblem. Ofta debuterar fibromyalgi sjukdomen med ryggbesvär av olika slag. Det kan vara ischias, ryggskott, diskbråck, SRS(= Segmentell Rörelsesmärta), överrörlighet i ryggen eller nackbesvär.
13. Huvudvärk. Två typer huvudvärk är vanliga. Dels den som strålar upp mot nacken, pannan och käkarna, dels en som är dov pulserande över hjässan och pannan.
14. Svullnadskänsla i fingrar och tår. Denna svullnad kan man oftast inte se med blotta ögat.
15. lnfluensa liknande symtom. Frysningar, svettningar, feberkänsla och tilltagande värk i kroppen. Detta fenomen uppstår nästan alltid vid väderomslag.
16. Fumlighet. Den drabbade tappar saker, glömmer lätt och är klumpig i största allmänhet.
17. Infektionskänslighet. Man har lått att få infektioner av alla typer.
18. Rayonards symtom. Fingrarna blir vita och blåfärgade och smärtor . uppstår och förekommer vid kallt klimat.
19. Oro och stress. Inaktivitet och enbart vila förvärrar smärtorna.
20. Bruxism. Ihopbitande av tänderna med gnissel och vanemässigt motande.
21. Störd funktion i underkäken.
22. Smärtsamma och oregelbundna menstruationer.
23. Vätskeansamling i kroppen.
24. Onormal smärta i huden.
25. Hudrodnad. Eksem av olika slag samt allergier mot pollen och astma finns hos 50-65% av fibromyalgikerna.
26. Förhårdnader, torr hy och torra slemhinnor (även i underlivet), där svampväxt ofta får grogrund.
27. Dimsyn. Trötthet i ögonen gör det svårt att läsa och att fästa blicken.
28. Muskelspänning, speciellt närmast bålen.
29. Allodynia, d v s nedsatt muskelkraft hos hjärtat.
30. Skakningar och darrningar.
31. Det yttre (Perifera) sympatiska nervsystemet är onormalt.
32. Humörförändringar såsom aggressivitet, lätt för att gråta och kort stubin.
33. Rastlöshet, ångest och depressioner.
34. Smärtor under fötterna som gör det svårt att gå.
35. SiccSyndrom; d v s nedsatt sekretion (utsöndring) i tår- och spottkörtlar samt i nässlemhinnan. Detta kallas också Sjögrens Syndrom.
36. Ljud- och Ljuskänslighet.
37. Livedo reticularis (nätliknande missfärgning av huden). Hud-/skinnpåsar, liknande rött fiskenät med blå eller lila fläckar framträder synligt på huden.
38. Godartade knutor och knölar, förekommer lite varstans på kroppen t ex i halsen och under armarna.
39. Högt respektive lågt blodtryck.
40. Tungt att andas. Hugg i bröstet vid inandning.
41. Ökad känslighet för lukter resulterar ofta i illamående.
42. Nedsatt sexualdrift.
43. Metallsmak i munnen.
44. Ansiktssmärtor och huvudvärk. Smärtor från halsmuskulaturen samt nervsmärtor nedanför örat och mellan nacke och bakhuvud. Ansiktssmärtorna kan komma från tuggmusklerna runt käkleden och käkbenet.
45. Täta vattenkastningar. 


Förslag på bra läkare:
Skellefteå området Torsten Bergstedt Smärtläkare
Stockholmsområdet: Björn Bragge´ Smärtläkare
Skåne området: Birger Fager Docent på Laurenttiikliniken i Lund
Ystad området: Robert Ohlin Professor    
Linköpings området: KG Henriksson Docent

 

Källa: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://hem.passagen.se/roankast/sjukdomar/images/triggerpunkter.jpg&imgrefurl=http://hem.passagen.se/roankast/sjukdomar/fibromyalgi.htm&usg=__FhCqI5N06aP7iZwSKPcsd36ogYM=&h=396&w=534&sz=26&hl=sv&start=35&sig2=i0CuE7sBIjUhPC8ixRRM_w&um=1&itbs=1&tbnid=OMsCJHjHFj1VFM:&tbnh=98&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3Dv%25C3%25A4rk%26start%3D18%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dsafari%26sa%3DN%26rls%3Den%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1&ei=0PGtS7_7N8WS-gbaru2UDQ

 


Natten, måste hålla i.

 

Tog timmar och åter timmar i natt att somna efter de där timmarna gående o stående. Aj aj, vänster sida var helt fucked up, vänster fot, vad, lår och höft. Å vad det värkte när jag skulle försöka sova... shit. Vaknade ganska outvilad... men bara att kliva upp när man har gäster i huset. Så klart vaknade jag med magont också, satan. Värken var dock bättre på morgonen, mkt bättre. Men jag lovar, jag ser INTE fram emot en dag på stan. Pappa sa att vi behöver ju inte gå så mkt och sätta oss o fika ngnstans ist. Men fortfarande, att bara ta sig ned för trapporna och ner till garaget är en bra bit för min idiotiska kropp så vi får väl se. De blir ju alltid en del gå i stan vare sig man vill eller inte.. jaja, hälrigt o veta att man ska ut i kväll också, eller är det väl bara o ställa in det. Fast jag vill verkligen träffa Ester så måste försöka o hålla i.

 


 

KRAAM Miizen


besök+ mer besök.

Pappa-dagen.

I morgon fredag bär det av till byggmässan i Älvsjö mitt på dagen. Björnen kommer också senare! Sen på kvällen ska vi laga en riktigt god fredagsmiddag här med gamle faren. Blir säkert o se på Let´s Dance finalen och Solsidan också!! Å lite Whiskey ;)

Festnatten.

Lördagen bär det av en runda på stan runt lunch skulle jag kunna tänka!! Ska tydligen bli väldigt fint väder i helgen så de ser vi fram emot. På eftermiddagen så åker pappsen hem igen och vi åker hem för att svida om för på kvällen är det ett besök på en nattklubb som har premiär vid sergels som vi ska på, ett 03-ställe (vi fick nämligen gratis entré på posten). ELLER blir det ett besök på Whiteroom (vart i stan d ligger vet jag inte?) med Ester och hennes kompisgäng från Italien. Träffa Ester ska vi vilket fall!! Längtar :):) .Aa, Nice nice, Söndagen blir det vila och sen är det en ny härlig vecka igen. Vet inte när jag skriver igen nu men.... nu vet ni vad jag ska pyssla med under helgen iaf. Kärlek till er!!

KRAAAMAR
Miizen

g r a t i s ------ t a x (i) b o k.

ge mig den!
japp i dag har jag fått boken och en hel övningspärm gratis. haha. shit, de vill verkligen jag ska bli klar med mina prov på de där stället alltså! Taxi taxi. (Taxi = tack, har varit d många år för mig. Jag är lite konstig med ord)

Taxi-nostalgi.
När jag var liten så lyssnade jag på "Mamma mu och kråkan" på radion, de hade en låt som gick:
"EN TAXI ÄR EN BIL MED EN TAX I..."
OM jag minns den låten. Det har alltid varit något jag gillar med taxi. En annan gång när jag var fjortis och hade bland mina första fyllor så skulle vi gå förbi stationen för att bli upphämtade tror jag, och jag bara:
- Vi går bort till TAXISARNA, så hängde jag som en hösäck över en bänk och bara gapskrattade åt mitt egna misstag!
Lite överförfriskad, bara LITE. hehe. fick lite stöd när vi väl skulle gå senare. Å det var inte i går, tiden rullar.


Semana santa.

Påskdagarna ska vi vara i ö-vik med Björnens föräldrar :) Bokat o klart nu! :)
För mig är:
påsk = godis
påsk= sol
påsk= vår
påsk = måla ägg
påsk = familj
påsk= ?


Resten - förresten.

En miljon eller två.
hehe, jaaa... funderar över framtiden, studier och jobb. Svårt och veta vad man vill i en djungel av val, uschaa. Men har väl iaf lite tankar. Fast jag vet vad jag vill - jag vill vinna på Lotto eller Triss! Fast för att göra det så innebär väl det att man måste spela en del? Annars lär de ju inte bli några större vinster :P Ja man kanske skulle börja köpa en av dem var i veckan, ELLER?? - kanske är min lilla pin jag har på jackan sann?? där står det, "Plötsligt händer det aldrig" hehe lite ironisk pessimism i vardagen mår vi alla braaa av. Men, kanske skulle jag ge det en chans ändå? Kanske gå med i postkodslotteriet också, eller näe, ska inte överdriva :P



Staten blir svinigt rik - inte du  och jag.
Anledning jag inte är med är att jag stör mig på alla de pengar som STATEN tjänar och RUINERAR väldigt många spelare på. Ska man verkligen stötta spelsystemet när det fasktiskt finns de som har heltidsjobb för att hjälpa människor komma ur sina spelmissbruk? Dessutom är ju hela systemet så orättvist och orättvisor är ju värre än det mesta, det gillar jag inte!! Så, a, antagligen kommer jag spela lika lite som jag alltid gjort = inget. Pessimistisk eller löjligt.. inte vet jag, Du får avgöra. Om jag mot förmodan ngn gång skulle vinna miljoner på ngt sätt så lovar jag att dela med mig till nära och kära, men framförallt hjälpa barnhem och andra utsatta grupper att få en bättre tillvaro och livssituation, utan minsta lilla vink...kanske bygga en skola, eller flera, i u-länder världen över.


Utdrag från hemsidan "Hoppets Stjärna" driver


Utbildning - vägen ur fattigdom

• Flera av våra förskolor behöver byggas ut eller rustas upp.
• På några platser behöver helt nya skolor byggas. Just nu bygger vi t.ex. en ny förskola på Trinidad.
• Lärarhandledningar och pedagogiska skolmaterial. Vi har ett fantastiskt fint förskolematerial som just nu används i Ghana och Kenya. Vi vill ha möjlighet att anpassa materialet till varje lands behov.
• Skoluniformer
• Välutbildad personal
För 24 € kan du skapa möjlighet för ytterligare ett barn som står utanför vårt fadderprogram att börja på någon av våra förskolor.

---------------------------------------
Hjälp oss ge handikappade i Colombia ett ”nytt” liv

Dagligen skadas eller lemlästas barn i Colombia av minor, utlagda i terrängen som ett resultat av det pågående inbördeskriget. För ett fattigt barn i Colombia är en avsliten arm med största sannolikhet början till ett liv i misär. 
Tillsammans med vår samarbetspartner CIREC kan vi hjälpa de barn som drabbas. En protes är det första steget till ett "normalt" liv. Men barnen behöver också hjälp att acceptera och hantera sitt handikapp. 
Var med i arbetet du också, det ger garanterat resultat!



Dagens runda.
I dag åt vi resterna av den goda tacos som vi gjorde i går, nice! Sedan blev det en nattmacka innan sängen. Å som planerat pluggade vi de vi behövde för dagen, Björn har skrivit och lämnat in sin uppgift, själv kollade jag igenom massa adresser som jag ska försöka lära mig. Sedan såg vi på Mästarnas mästare, jag såg Dating in the dark när Björnen somnat. Å nu sitter jag här... ska försöka gå o sova nu jag också... strax :P

KRAAM
Miizen

Kattsim o Tacos.

Heloo!!
Dagen i dag har varit Soolig de e nice!
Längtar dock helt klart efter strååååålande HET värme och havet!! Älskar att blir dränkt i saltvattnet och sen bara känna hur solen torkar en och färgar huden så där läckert brun. Då framförallt ansiktet, ååå det är skönt!!
L Ä N G T A R!!
Jag är nästan helt av med min förkylning nu också.. tror jag. hehe. Var inte helt bra i dag när jag vaknade dock :/ men, men snart så är den nog borta!!

Entré
När Björnen kom hem i dag hade jag diskat upp ALL disk och börjat med att tina köttfärsen till vår tacos mumma. Medan jag stekte köttet o fixade sallad och alla andra tillbehören så sorterade Björnen vårt papperskaos vi skapat på bordet i köket o under bordet i tv-rummet. Satte allt i vår pärm som är så fint uppdelade med betalda/obetalda/gemensamt och så ditt och mitt- flik också så klart. Vi båda ÄLSKAR ordning på papperna, blev så fint .
(ska köpa en sån här tror jag,
uppiggande!!)
Ååå sen var det supertacos till Oss!! Mmmmmm...
(för lite omväxlings skull blev Santa Maria ersatt av kära Old El Paso. Men min favorit efter dagens provsmak blir lätt, Santa Maria!!)


Fixa kammen katten.
Björn dammsög sedan medan jag pratade med faster och far. Han kommer på fredag och övernattar här efter hans besök på den årliga byggmässan i Älvsjö. När den där timmen  i telfn gått så var det baddax, för Kisse. Hehe Mallan kom på efter halva badet att han inte gillade o bada, egentligen. Fast han jämt ska vara med och doppa hela huvudet under kranen i badrummet och tassarna också, en i taget å jämt ska han ner i badkaret efter vi badat och bli lite blöt o sen gå på lådan, CLEVER. Han var i badet och rullade runt i dag så de blev ett lite impulsivt bad för hans del. Hade inte tänkt bada honom i dag men det passade så bra så d blev så iaf.
Han var sådär glad på mig efter badet, fast nu har han mjuknat upp igen :P hehe. Vi torka honom med handduk och så kammade vi honom lite som en hjälp på traven hehe. evigt slickande, trav på hjälpen:P han gillade bli ompysslad av både husse o matte efteråt så så illa var det kanske inte ändå, ELLER? :) Mallan då... upp med hakan!!

Titta film- bad.
Vi tog själva ett bad efter han var färdigtorkad. Tittade på  Lejonkungen 3 - Hakuna Matata i badet. Tänkte först stänga av den o byta film, men de blev inte så, orka när man e blöt + att den faktiskt frambringade en hel del nostalgiska minnen, och helt klart en del leenden och skratt.
(Var en av mammas absoluta favoritlåtar faktiskt och film (ettan alltså). Låten är glaad, har ett bra budskap. Å första filmen i serien är vacker, så det förstår jag verkligen!)

Sista versen.
Avsluta kvällen med en tallrik fil efter ett lååångt bad och ett försök att se på Mästarnas mästaresvtplay innan de var sovdags för en trött Björn. Såg dock att jag kollat fel på dag, det är först i morgon det sänds och finns på play-funktionen. Jaja, då har vi något att se fram emot till i morgon kväll!! SVT1 kl 20.00 :) :)
(Programledaren för Mästarnas Mästare, duktig!!)
Björnen somnade efter vi i stället för MM kollat upp hans inloggningsuppgifter till hans numer påbörjade studier (han tyckte inte alls de var lika kul och blev BUMS jättetrött! ;)). Studierna började officiellt i dag måndag. Björnen har ju dock läst så att han redan ligger ett kapitel före (minst) i Matematik B -kursen. Sköönt eftersom första inlämningen är redan nu på fredag!! Han ska skriva den uppgiften i morgon tror jag han sa. Gäller nog o ligga lite före minsann:) Själv blev jag så inspirerad att jag senare själv skapade en användare å loggade in på Komvux Stockholm och sökte spanskan jag saknar för att kunna läsa Spanska på högskola. De blev en 20 veckors kurs fr.o.m 31 maj - 17 Okt - Jag tänkte så jag kan göra det samtidigt som jag gör annat utan att stressa! Känns jättekul att ta tag i att få den behörighet jag behöver för vidare studier!! Det hjälper nog till bra att jag läste vid Alicantes Universitet under sommaren 2007, avslutade ju annars steg 2, 2002, ett tag sen hehe men jag bodde i Spanien några månader 2003 också. Å mellan 2003-2007 har jag lyssnat på Spanska uppgifter från steg 3 jag kopierat in i min spellista, klurigt va? så kommer jag inte undan det, vilket jag heller inte vill klart =) Ska bli så kul att ta upp Spanskan igen. Weehee!! Love It!
(Det är steg 3 som gäller)

Nu gäller sömn!! ;)
KRAAM
Miizeen

fredag, lördag, söndag...

Inledningen på allt mys.
jaha, en helg till gången. Varit en bra o mysig helg, låång känns det som, så skööönt o ha min favorit hemma länge :) mys mys! På fredagseftermiddagen när Björnen slutat (han slutade tidigt) så tog vi ett härligt bad. Sen så gjorde vi mat och jag diskade. Lättlagad mat, två STORA potatisar, in i ugnen, en timme... yammi yammi. Åt dem med skagenröra och köttbullar och bea. Alltså samma tillbehör som torsdagens, fast gjort på nytt. Sen blev de 2 tappra, som kommit hem efter en lång arbetsvecka väääldigt trötta. Björn somnade efter maten och vaknade inte igen förren jag la mig ngn gång vid 03-snåret. Jag hade kollat tv och druckit öl så var lite lullig när jag kom o skulle lägga mig :) Råkade visst väcka honom ordentligt med mitt fylleprat hah. För när jag deckade efter att ha legat och pratat med Björnen ett tag, så kunde han så klart inte somna om... så då klev han upp och kollade tv och drack ölen som var kvar. Han hade tydligen gått o lagt sig runt 06. Tänkte han var konstigt trött på lördagsmorgonen för att ha lagt sig 21. han ville liksom inte vakna vid 10. hhaha. Kul att vi dricker öl tillsammans en fredagskväll framför tv:n och inte gör det i skift. Ironiskt.
'


Soldag.
på lördagsförmiddagen (för oss) så åt vi frukost tillsammans med öppet fönster och solen lyste in och värmde mig på ryggen. Katten låg i fönstret och mådde bra av värmen. Efter det så gjorde vi oss vårfina för att fira plusgraderna. Skinnjackor och vårskor och kjol blev det för mig, och så bar det i väg för att handla inför lunchen som vi sagt skulle bli Kycklingsallad! Systemet skulle klart besökas också. Det gick enligt planerna och så gick vi in i SKHLM the capital of shopping-byggnaden ett tag och besökte delar av byggnaden vi aldrig varit i förr. De är många våningar å tro mig, de har verkligen allt i de där huset, otroligt.
Vi blev efter en lång promenad där inne bland alla affärer lite småhungriga, så då återvände vi hem för mat.  Sagt och gjort, kycklingsalladen stod en eller två timmar senare på bordet tillsammans med ett glas vitt! mums, de blev gott!
Sen blev det en rom o cola vid tv:n och lite öl tsm med syskonen i kollektivet. Björnen och jag kände att vi ville hitta på ngt mer. Vi drog i gång musiken och drack någon öl till å 01 satt vi på t-banan på väg in mot stan, omklädd och sminkad för en natt på stan. Först gick vi på 04-stället och jazzklubben fashing belägen i närheten av T-centralen (kungsgatan). De var 20 årsgräns där och FY det märktes, vi klarade en öl var  innan vi stod utanför stället igen.
Nästa ställe blev vårt trogna LAB, stureplans-stället som inte alls är välbesökt av "stureplansfolk" utan ist är bottenskrapet av fler olika partyvärldar. Alla möjliga människor är välkomna, och där är minsann ingen dresscode lr nåt annat fjant och åldrarna är allt från de som skulle kunna vara ens egen morsa till 22-23 åringar. Skulle gissa på att medelåldern där är 30 år kanske, mkt skönt att kunna vara på stureplan och vara sig själv.
Vi hade jättetrevligt under småtimmarna. Å från ingenstans står min gamla klasskompis från första året i ettan på Kulturama framför mig, Han, och hans date! haha, ja där fick vi sällskap också. Vi dansade och tog sedan gemensamt en Top Cab-taxi (den råkade faktiskt bara stå utanför, en snäll skåning körde oss för ett schysst pris) hem till oss och var hemma lite innan 06. Mellan 06-07.30 blev de lite till och dricka god pastasallad till nattkribb, och mkt prat. Särskilt om taxijobbet för den ena snubben var taxivärd, och jobbade i växeln, han röstade för att om jag skulle jobba med taxi så skulle jag köra för Taxi Sthlm. Han predikade om allt mellan himmel och jord som skulle vara till min fördel om jag valde att jobba för dem. Vissa grejer han sa fastnade verkligen och jag ska absolut överväga mitt val. Lönen är ju t.ex en faktor som gör att man får tänka en gång eller två. Lite av de han tog upp tåls att undersökas mer ordentligt.

Dagen
... ja vi kom ju in på söndagen ngnstans under den förra avdelningen jag skrev om heh. Vakna vid 13 i dag, klev upp beställde pizza och såg en film i sällskap av nattsällskapet. Å klockan hann bli 18 innan de gick i dag. Resten av söndagen har vi bara legat och pratat och haft så mysigt, älskar Björnfamnen. Till slut så gjorde vi ett ryck och städade upp festen, tomburkarna, tomglasen, tallrikarna, popcornen, dricksglasen, pizzakartongerna... haha. stackars Carina har vädrat här, man känner ju inte hur det luktar när det är en själv (bl.a) som luktar dagen efter. Alkohol is the shit! ELLER?? Ja vi slapp ju de sämre varianterna av baksmälla båda två, trots en lång natt. Väldigt skönt, Haha, å kul hade vi iaf OCH Number one:s pizzor på pizzaonlline.se är väldigt delikata.
De gjorde min dag i dag!! =) Nu är det ett avsnitt till av Skavlan innan min helg är över ;) Björnen sover för längeeesen vilket tur väl är eftersom han ska åka tidigt i morgon och jobba på tak igen. Dags att fortsätta där fredagen slutade för hans del. För min del också. Back to reality.

Kul du läser =)
KRAAM
Miizen

way to go.

plans.
pluggat klart ett nytt kapitel i dag! :) wee. Senare på dagen var vi o handlade och köpte ny gas till vår soda streamer nice, gott med bubbel!! Gjorde bakad potatis med skagen, och ett alternativ >> köttbullar med bea, till middag i dag! OCH så har vi pratat om att åka upp o hälsa på Björnens föräldrar påskhelgen också, skulle vara jättekul, får se hur det funkar med Björnens jobb o sådär men d borde gå!! =) Kul! Nu en film innan läggdags ;)


KRAAM
Miizen

god natt kära läsare :)


highlanders.

Higlanders.
ja i går var de fullt hus här med dem. Vi åt lasange med en sjukling och efter det plugga vi alla tre tsm. Till en början var vi alltså tre, två bröder o moi, Carina trilla in runt 22-snåret missa just gemensam måltid o plugg. Efter god mat och plugget blev det tv, "dating in the dark!". Sen rann tiden i väg för mig, satt i tlfn o pratade med vänner. sköönt o kul, blir ju inte så ofta! :) Å än senare prata jag som vanligt lite med söta ester över nätet innan de va sovdags o dags att krypa ner till världens bästa :) fortf. med hosta...

Mars.
I dag, ja, då har det inte hänt mkt intressant. haha, har messat o pratat lite med syrran, lagat mat och badat med Björnen myyys:) fortf hosta...: / fått min tid på St: Görans smärtklinik också! Så nu har jag tid på allergi- samt smärtmottagningen. + fler tider inbokade. I morgon måste vi handla igen!!

KRAAM
Miizen

fix it.

sko dig.
gick i genom garderoben, tog fram vårskor putsade och impregnerade dem, köpte sulor och nya skosnören. Tyckte de passade sig bra i går när solen titta fram som den gör näst intill varje dag  här nu, känns verkligen som om våren står och lurar bakom något hörn, tinar efter den lååånga kalla vintern, och snön med den. Vi var efter jag införskaffat mig sulor och skosnören vidare på media markt där Carina hade tittat ut en jättefin dator Sony Vaio som hon köpte :) Efter den turen skjutsade vi hem Carina o så tog vi guld-skrutten och åkte till en mack för att köra den genom tvätten och städa den inuti. Den blev jättefin! :) Väl hemma lagade vi (efter vi smakat Carinas Broccolisoppa), ugnstekt falukorv med makaroner så de skulle finnas mat tills i dag också. Å jag gjorde chokladbollar med pärlsocker :) Sen blev det lite tv innan sängen... jag var hostig, de vill inte gå över så var och är ganska slut, hela tiden. Tyvärr svårt och sova med förkylning också, och när det är så på natten så somnar jag lite mitt på dagen, inge bra. Fast har ändå lagt mig senast 01 hittills. Blir dock lite senare idag...


gå över.
I dag, måndag, har jag bara försökt bli frisk, sova, hade jätteont i halsen mitt på dagen.. aj aj. bättre under efm, bara hosta igen och mot seneftermiddagen lugnade det sig än mer, så då smet jag i väg på en tur ut. Gick sakta runt i våra kvarter och lyssnade på musik, vill ju ha lite luft också, blev ute 20 minuter... Har fortsatt hosta lite under kvällen dock, Björnen också, ja nåt skumt är det som inte vill försvinna.... tröttsamt. Plugget fallerar ju när det är så här, suck. För trött för att koncentrera mig ordentligt, och då blir inlärningen drabbad.  Men det är under kontroll ändå, ska skriva mer om det längre fram. Verkar vara = otur att dela med sig datum och sådant så jag låter bli det och uppdaterar er längre fram ist, lovar! Näe, nu ska jag försöka komma i säng.. lite trött o varm.. ...inte vågat, eller velat ta febern, blö. jaja, Annars är allt bra här hemma. Ska gosa ner mig hos den sovande Björnen nu:)

KRAAM
Miizen

not.

hohoho.
Blev absolut ingen öl eller konsert eller ngt för mig i dag. Blev värre med min hosta, den vill Inte försvinna. Hoppas det gick bra för Ester!! Tänkte på henne det gjorde jag, men inte kul att sitta i en kyrka och kanske behöva hosta, dessutom så kunde hon inte stanna efter för att hänga heller och det var ju halva grejen OCH så började det äckel-snöa ute igen OCH Björnen hostar också, det verkar som om vi smittar varandra lite fram och tillbaka, om det nu är möjligt? Carina kan vara lite inblandad också kanske, hon springer omkring och nyser lite titt som tätt, vem vet. Inte vi, men ngt är det iaf som inte vill försvinna. dryygggt.

helt fel.
Aldrig ska det sluta snöa här, vill bara har vår nu, inte lite vår, och sen snö, och sen vår, lite snö, o sen... ja, ni fattar. Såå, hur som... i dag har jag förmått mig att sova/vila. Vill försöka bli frisk helt liksom är enormt trött på hosta, tagit en dusch, lagat köttbullar som vi åt med gräddsås och lingon till det överblivna moset sedan i går. Blev mycket gott gotti gott gott. Björnen städade lgnh medan jag lagade mat. Sen efter maten så kollade vi lite på melodifestivalen, var Inte rätt låt som vann. Min favvo var ju A B S O L U T Salem Al Fakir. F--n han är ju så snygg-söt, charmig och stilig, blir som lite småkär när jag ser honom sådär fresh och alltid lika glad!! Dessutom så skriver han alla musik och text själv plus att han framför den ( "Keep on Walking" är inte skriven för melodifestivalen utan finns på hans nya album som släpptes i veckan och heter "Ignore This"), å en andra plats är inte illa för en som inte ens tänkte ställa upp i festivalen, utan bara var en joker i spelet! Stort! Way to goo Salem!


skillnaden?
Tog allergitablett i går för att se om de hjälpte mig ngt, men måste säga att jag inte märkte ngt speciellt faktiskt... Svårt och veta, får avvakta till besöket på Sophiahemmet. Nu hostar jag järnet, ska avrunda här. I morgon blir det en Liten tur till Kungens Kurva med Carina som ska köpa ny dator! Björnen och jag ska följa med som lite smakråd :)

Willy Wonka och Willy.

kanal9,( tror jag det var) visade "Kalle och Chokladfabriken" i dag kom jag på när jag skulle berätta vem jag håller på i Let´s Dance. WILLY såååklart!! Han e ju kung och vilken utvecklingskurva han har och vilken underhållare han är och vilken hälrig inställning till livet!! Han är en kämpe! Han och Charlotte utgör ju ett  helt underbart par! Loove them, blir så glad varje lördag jag ser dem. De två är som Salem var för mig med melodifestival-finalen, den enda anledningen jag tittat på Let´s Dance!! Eller kanske inte enda anledningen att jag har tittat utan längtat, när man ser eller hör ngt som man verkligen gillar, som verkligen underhåller, så längtar man efter att ser eller höra mer från dem. Å det måste jag säga att de får mig att göra, kan inte få nog av varken Willy&Charlotte på dansgolvet, eller Salem på scenen =)
Kärlek!!
http://willy.letsdance.tv4.se/



Hoppas ni har en nice lördag!
KRAAM
Miizen

ambulans, lax och utanförskap.

Staden.

glömde berätta en sak som hände när jag gick på stan då häromdagen. När jag gick över det stoora övergångstället precis vid åhléns city kommer en ambulans från sergel-hållet, så jag småspringer över gatan och börjar sen gå lugnt igen. Då, tuut, låter det bakom mig.. ahh, den svängde rakt in på gågatan, Drottninggatan och fortsätter in bara några meter in till ingången vid Åhléns å där stannar den. Å när jag kollar lite mer noggrant precis som de andra utanför Åhléns City och uppgången från T-centralen och T-banan gör, ser jag att det ligger en man utanför city-ingången. Det kommer väktare som ropar att alla måste skingra på sig så att det går att komma in och ut från tunnelbanan. Det gör alla, men stannar fortfarande och kollar fast på avstånd nu, det blir så mkt folk att jag inte ser så bra längre. Vill ju egentligen inte vara en av dem som står o glor på stackarn. Det är konstigt de där att en olycka o en ambulans kan vara så tilldragande. Jag ser hur som att de får upp honom på båren och in i ambulansen, de stänger allt och väktarna lotsar ambulansen ut i folkmassan som bildats. Sedan är allt som vanligt igen, iaf för oss åskådare, för det finns ju nästintill alltid en familj som inte glömmer i första taget. Konstigt de där också, folk dör, men allt är bara som vanligt för alla andra. För mig för dig, allt bara fortsätter. Gör det det för den som försvinner också?

Ugn.
Var o på riktigt, storhandlade (!) tidigare i kväll, skönt. Det blev att vi stannade vid charken på ica-kvantum mmmkt gott... de blev lax lax lax och så köpte vi potatis och så fick vi tips om hur vi skulle göra vår egna fisksås till. Å så blev det. Ugnsbakad lax med egen sås på den i ugnen och Jättegood kall sås på bordet, potatismos å så grönt! broccoli med ostgranering!! Å en kall öl!! Kanongott blev det så det har vi ätit nu alla tre tillsammans, mysigt!! å väldigt lyckad matlagning.

??
Jag förstår inte de här med att det ska vara "dåligt" att bo lite utanför storstadsvimlet som vi gör, vi gillar det, de är skönt. Många faller för grupptryck och tycker det är är hemskt om man hamnar en kvart tjugo minuter utanför city. Precis som alla som inte är födda i Sverige som bor här, skulle vara farliga, kriminella eller bara allmänt ja jag vet inte, konstiga, fula!??!?!?? eller vad har svenskar egentligen emot de som har en annan kultur, hudfärg ett annat ursprung??? Faktiskt så bor det många från Chile här omkring så själv måste jag säga att jag gillar det mycket, känner mig lite hemma, tycker det är mysigt när det inte bara kryllar med långa beniga bleka face som pratar den kantiga svenskan. Älskar spanskan och tycker det är underbart att både få höra den och se dem som är därifrån, här. Kärlek!! (sen är det såklaaart inte alla svenskar som fallit för hur man "ska" tycka, eller ngt slags grupptryck gentemot alla dem som faktiskt redan är och just på det sättet hamnat i ett utanförskap i vårt samhälle)

Trevlig helg!! :)
Puss o KRAAM
Miizen

premiär.

KUL.

La ju ut en rap-attack från "the voice" häromkvällen. Jag kollade inte så noga på när den var inspelad och så vidare. Sen NU när jag sitter och tittar då är det premiär på den Videon i direktsändning. Haha, där ser man vad före i tiden man kan vara p.g.a Twitter. Var inne på redaktion-kjells sida där som går under namnet "Kjelleman" på Twitter alltså, och då kommer man (såklart) före i tiden. Borde fattat att det var väldigt Nytt eftersom jag hittade det just där men de var sent och jag var trött och bara klicka på länken hamna på youtube, kollade på den, bloggade, och la mig. haha! Aa men så var det iaf, de har t.o.m tagit bort deras traditionella fredags-rap-attack för att visa denna video! Så känn er speciella som kunde se den innan premiären på tv:n. haha som sagt.. MYCKET NÖJE! ;)

=)
Puss Kram
Miizen

dubbelt upp.

TWINS.
I natt drömde jag att jag och björn fick tvillingpojkar !!! Det tråkiga vara att jag hade i princip ingen mage så vi hade inte förstått vad som var på G förren de kom. De pluppade ut utan ngn som helst smärta hemma, mkt enkelt. Det som var hemskt med att jag inte märkt magen var att vi levt precis som vanligt, det vill säga  f e s t a t  och jag hade sssåååån ångest!!! Myyy God. Å min pappa var förkyld o kunde inte komma, vi skulle eg. till honom nämligen men ingen bra idé när han var förkyld. Han höll på att tvätta sin bil hemma hos honom när det hände. Han sa Grattis över tlfn. Lät inte alls förvånad utan som om han hade vetat hela tiden...konstig dröm.


stadsliv.

TÖAR
det är ju helt underbart att nu när snön smälter kunna åka in till sthlm citys underbara stråk omgivna med vatten och bara njuta. Vet precis varför jag bor i sthlm! Älskar det!! Den här vintern har dock varit såååå lång o sååå kall att man varken velat eller kunnat vara ute allt för länge. Affärerna som inte legat under tak i gallerior under vintern kan inte ha sålt bra alltså, stackarna. Men nu, ni skulle sett i går, folk är som galna när solen kommer fram igen.. nu ska allt bli nytt, gro på nytt igen, så även garderoben!!




HERRHERRHERR.
Som vanligt när jag går på stan tycker jag att herravdelningarna o kläderna där är mest intressanta. Nu vet jag ju dock att älsklingen har en sådan tid när han bara sparar pengar, bl.a inför sommaren(!!!) så nu blir det inga impulsköp till honom. Var sjukt nära dock! Vet ju att han gillar det och det går ju alltid o lämna tillbaka. Men jag lyckades låta bli. Men sen vet jag ju också att han inte har Ett enda par vårskor eftersom hans förra gått sönder in på sulan. Kan ju inte säga annat än att de är välanvända, men det går ju faktiskt inte ha dem längre, fult och kallt när de drar in i dem!! Så moi sökte vårskor till Björnen!! =) OCH jag hittade ett par grymt snygga vita dojjs i vitt, riktigt fräscha o sjukt snygga! d fanns 2 par varav Ett par i hans strl. Jag lotsade Björnen till mig efter han slutat jobbet och så provade han själv, och de passade!!, Och det ännu bättre, det var halva priset!!! weehee, märkesdojjs för halva!! Jag e f-n grym på att alltid hitta nedsatta märkessaker som är undangömda i ngn liten hörna. Så denna gången, inga impulsköp iaf, han var där, han var med, han blev glad!! Själv köpte jag ett vadderat kuvert för 10:- Gick och kollade lite på Åhléns City (mediaavdelningen, SÅklart!!) och så åt jag på tex-mex och var inne en liten sväng på H&M (jaa, jag vet, jag hamnade på Herr där också) men jag försökte verkligen hitta ngt Jag gillade, men icke!! Ville ha ett par nya mysbyxor, ett par SOC, så var på Stadium (där höll jag mig till damavd. Näästan heela tiden) men de är ju sååå dyra. Jag tänker Inte ge 3-400 Kr för dem, särskilt inte just nu...
när vi väl kom hem så blev det massa kli i halsen igen, för båda :/ Jag kunde inte somna förren sent, men till slut så. Var dock den värsta natten på länge, blev Otrivin och Bafucin. Men jag har svår att avgöra vad som är allergi och vad som är förkylning faktiskt, min bästa gissning är att det är en blandning. Hur jag kommit fram till det tänker jag inte gå inte närmre på. Det blir allergitabletter i efm för att testa, utesluta, förstå...mer. Sen om inte alltför länge har jag tid på en allergimottagning o de kommer ju göra ett stort test o då får jag veta exakt.

HELG.
Idag är det Fredag och det är vår officiella städdag så det blir det när Björnen är hemma igen, och storhandla. Det är helt tomt på mat här nu så jag hoppas verkligen att Carina kunde skrapa i hop en liten frukost i morse. Märkte allt för sent i går kväll att det var så pass illa faktiskt. Sen i morgon lördag ska jag gå o kolla på favvo-Ester när hon spelar i Klara kyrka kl:18. Hon är violinist och ska spela med en stråkorkester från KMH där. Det fick jag veta i går. Så ska vi fika lite och kanske ta en öl efter spelningen, Mycket trevligt!! Om jag kan... hoppas verkligen att jag mår lite bättre i morgon och slipper det här eviga kittlandet, annars blir det ingen öl!! :P

VOICE.

Nu ska jag se klart på morgonens The Voice!! och äta frulle :)

KRAAM
Miizen

ya.

har tittat på "the voice" hostat en del, ätit frukost och pluggat, nu lite paus.

KRAAM
Miizen

te-dags.

Idag var jag uppe med tuppen, men somnade om och vaknade vid 10 (hade en sådär natt igen :/ ), duschade, åt lunch och sen pluggade jag hela efm. När Björnen kom blev det hemlagad pizza och chokladbollar o Carina kom precis hem lagom att hinna träna och äta med oss =) Nice!! Sen skulle vi ta ett skönt bad och kolla film. Då visade de sig att ljudslingorna till filmen bara fanns på tyska och spanska, lite jobbigt och kolla på dubbat när Pfeifer och andra heta skådisar var med, så de sket sig.. och jag har ändå varit okej under dagen, men så plötsligt i badet så började de kännas i halsen :( :( jag som trodde de skulle gå bort. Å jag frös lite för jag satt med halva kroppen ovanför, försökte ju fixa ljudet, oskönt. Jag traska upp så fick älskling bada sista stunden själv å här sitter jag... Ska hämta lite te vi hällde upp i vår fina, fina "eva solo- termos" tidigare och se om de kan vara nog för att kurera mig. Har INTE tid med halsont nu!! Är ju mitt i en pluggperiod!! Håller tummarna...
(vi har den svarta termosen)

God Kväll
KRAAM
Miizen

hahah

bjuder på lite the voice -underhållning!
Snart vår hörni! ;)
Mycket Nöje!

Puss o natti, natti
Miizen

over.

Har blivit av med den kittlande känslan i halsen nästan helt under efm och kvällen! Otroligt vad vatten och vila hjälpt mig och ett Bra immunförsvar förstås! :) Men ta i trä, känner mig fortf inte helt 100...så vi får väl se efter denna natten också. Bäst att fortsätta att vara safe, lägger mig tidigt, så hoppas jag att vara pigg i morgon för Pluggggg väntar... håller tummarna. Natti, natti...


puss kram
Miizen

morgonbloggis

kollat på heela "the voice" denna morgon 06.30-09.00.
Annars brukar jag kolla från ca kl 07.00. Jag
hade svårt o somna i går, kändes som om jag fick feber
också, inte kul med feber och kittlande hals, men till slut
så. Sov kanske från  02.30- 06.00.  Får sova middag i dag,
mår fort sådär, men måste nog påstå att d är lite bättre iaf.

Kraam
Miizen

under em.

..pluggade jag och fick klart ALLT! Äntligen, nu, nästa block. Men de hände en grej till, d börja kittla ordentligt i min lilla hals :( :( och jag blev varm :( och svettades och sen frös jag.. :( f-n.Å sen fick vi besök, trevligt men hade varit roligare om jag hade mått bra. Ska gå o köpa halstabletter i morgon om jag inte blir sämre då får jag be Björnen.

KRAAM
Miizen

slut..

Det kittlar i halsen i dag. jobbigt.. hoppas det försvinner snart. Saknar min mamma, hade verkligen behövt lite mamma-pepp nu. Ingen lr inget kan ersätta henne d känns det bara, eller blir bara konstlat n'r någon snäll själ försöker. Kämpar på, får lägga tankarna på plugg en stund nu ist, medan saknadens vågor, som alltid, måste falna.

Kraam
Miizen

Oscarsgalan

Fick ett litet tips. Så nu sitter jag o kollar på Oscarsgalan... ; ) Känns att man tränade hårt i rygg och ben... uhh, skönt!! ; )

Puss
Miizen

mm..

i dag har jag badat badkar och kollat på lite film i badkaret, sen lagat mat och fönstershoppat! Allt d med Björnen :) Efter det har Jag tränat (fick så mkt myror i benen alltså, i brallorna,ahhh) det hårdaste passet jag gjort i hittills tror jag, intervaller. Min Orbitrek är väldigt bra måste jag säga... så skönt att kämpa sig framåt på den.. märker tydlig skillnad, har kunnat höja lite motstånd gång för gång OCH hastighet... mm :) känns bra!
( Fast när jag säger att jag tränar styrka, då räknar jag icke den styrka jag får genom Orbitreken. Jag har en skivstång som jag tränar med, också!! och gör situps!! + abtronicx2 som jag la ut bild på för några dagar sen ) weehe. Ja kan ju inte säga annat än jag försöker iaf!! :)

Puss o Kram
å natti, natti :)
Miizen

sábado.

...på fredagskvällen blev vi sent uppe. Jag somnade precis innan carina gick upp för att gå till jobbet, björn satt och spelade poker när jag somnat så han pratade lite mer henne innan han la sig. Lördagen började inte allt för sent trots vi la oss så sent. Berodde mest på att  Björnen vaknade av att han hostade och snörvlade... inte bra, förkyld. Vi var uppe ett tag men la oss igen för första gången vi vaknade var alldeles för tidigt för att gå upp och stanna upp en lördagsmorgon med en förkyld Björn. Nästa gång vi vaknade så åt vi brunch, kycklingsallad prata lite och sen så övertalade jag Björnen att följa med ut och lufta pälsen i vårsolen som man ser så sällan. Vi gick sakta, tog med kisse också, gick inte så långt...det var skönt, tyckte faktiskt han också. Det enda han klagade över var en stickande tröjan jag sa han kunde ha för att han frös (jag sa inte att d var bra att bara ha linne under den dock). Annars var det en mysig tur, tror kisse gillade den också, han låg i sin väska och stack ut huvudet i bland och kollade läget. Bussen körde förbi jättenära oss när vi gick på trottaren, men Mallan är verkligen inte känslig för sådant, väldigt skönt. Tror det är bra att han är med ut lite i bland :)


Låg på soffan och pratade sen, försökte fixa så vi kunde se en film från Carinas hårddisk, gick sådär. Jag kollade Shulmans Show och timmarna vandrade... glömde visst ngt... mm, äta. Men vi hade ju en plan för mat iaf så den satte vi i gån när vi kommit på att vi glömt den :P Vår plan var att baka pizzadeg och verkligen göra en helt egen pizza. And we did! Enkelt o gott!.. under tiden vi gjorde det så ringde en vän, en gitarrist, en tredje sådan jag känner. Han satt själv på t-centralen och hade tråkigt för att han väntade på någon, så ja, vi bjöd in honom! Å sen, precis när pizzan var klar som kom Carina från jobbet. Så vi åt alla tre tillsammans, trevligt! :) Hon berättade lite om sin dag! Sen gjorde vi i ordning oss lite inför besöket. Hittade en kjol jag skulle pröva, men den var fin så jag behöll den och satte på mig ett par strumpbyxor till.

När han väl var här så snacka vi gamla minnen, musik och så spelade han och jag sjöng (eller båda sjöng)! Härligt!! Sen var han tvungen att rusa, men han har sin gitarr här så han kommer att komma tillbaka snart igen! :) Vi fortsatte kvällen med att bara slöa framför tv:n med ett glas vitt och kom i säng relativt tidigt skulle gissa att klockan inte slagit tolv faktiskt. Björn somnade tidigt, hans kropp behövde nog det. Jag kollade på nästan en hel film inne i sängen innan mina ögonlock helt enkelt inte kunde vara öpnna längre. Så de blev en skön sömn.. i dag var vi uppe 09 samt 09.30. Kollar film med öppet fönster just nu, ätit resterna av pizzan o har det bara mysigt :)

Önskar en mysig söndag
KRAAM
Miizen

sis o jag med familjen i trysil <3

A där var vi, hela högen! :) mysigt! Jag hoppas det blir en sådan resa i år också!
Håller tummarna hårt! Saknar er alla!! å lite speciellt min syster <3

Puss o kram
Miizen

dagen.

städade hela lägenheten på förmiddagen har sedan haft besök, vilket var väldigt trevligt... det blev vin och öl och när björnen kom, lite godis o snacks också. Vi gjorde dessutom kycklingsallad..åå det är gott!! :) Det var en sång-klasskamrat som hälsade på, så faktiskt så blev det LITE sång också!! Efter hon åkte så har vi fortsatt en trevlig kväll med musik till en början men sedan framför tv:n och fredagens underhåll i form av "skvalan". Efter ett tag trillade Carina in, tyvärr med migrän.. stackarn... o så ska hon upp sååå tidigt i morgon att det kan hända att vi inte ens lagt oss då,haha, men iof så är det fredag och inte lördag för björnen så det är möjligt vi fallit omkull då... hehe...får väl se... ;)

trevlig helg vänner
KRAAM
Miizen

em.

jag förmådde mig att plugga klart några sidor som jag missat igår under em, skönt! Sen träna styrka och konditon. Efter träningspasset så låter jag abtronic x2 göra vad den kan för mig. Lagade mat med björnen efter träningen o sedan blev det ett långt varmt bad med svtplay på datorn framför oss myys. Nu kanske lite mer viktig göra, för Björnen verka fastna med nosen i datorn :P

Kisse ska alltid vara med när vi ska bada :)

Såhär ser min abtronic x2 ut!

Poker-Björn.
får hoppas de går bra, kanske vi kan roa oss lite i helgen, d e liksom målet o anledningen för honom att spela, annars bliree att stanna hemma.  Han har börjat hosta i kväll dock, så kanske blir d att vara hemma vilket fall... Time will tell.

KRAAM
Miizen

2-day.

jag var uppe och kollade "the voice" men efter de var slut gick jag faktiskt och la mig igen. Var inte riktigt pigg och somnade till lite under tiden jag kollade, så kände inte så stor meningen med att försöka kämpa emot en trött kropp när jag faktiskt inte behöver. Bättre att försöka vila lite och vara utvilad om jag ska lära mig ngt av plugget. Efter jag vilat, då vaknar jag till snö, snö, snö. Aa det snöar MYCKET igen... Vi kommer ju aldrig få vår!! Typiskt, och så läste jag syrrans sms - hon kommer inte. Även om de bara handlade om tre dagar så var de för länge att vara borta enligt hennes chef. Ja, ja... men de löser sig. Jag tycker det kunde varit fredag i dag iaf. synd, för det är de ju inte d heller. Inte pepp i dag. Men ska vilket fall försöka plugga lite nu under eftermiddagen...men först lunch!

KRAAM
Miizen

It is back. I am back.

hunnit nästan ytterligare ett kap, återstår bara ett nu snart.  1 tjockt kapitel men ändå bara ett!! Sambon kom nyligen hem. Ska spendera lite tid med honom :)

Orkar inte plugga mer nu....
ZzzZZZzzZzz... tror jag gör som söt- Mallisen ett tag.

KRAAM
Miizen

keep on talking.

lunchen bestod kycklingbitar med fullkornsris och currysås. lagade den samtidigt som jag pratade med syrran andra timman i rad... hon ville ha sällskap så jag pluggade, letade biljetter till henne hit och tillbaka, och lagade mat samtidigt som jag skypade med henne ;) galen liten brud!! Nice. hon pratade mest om hur mkt hon avskydde sthlm, men hon ville iaf hälsa på mig! kanske redan nästa vecka, får hoppas det blir så!! vore ju aweesome...får väl ta med henne till vårt favvo- "Heron City" Sveriges största biograf som ligger granne med oss !! Men Nuu- PLUGG igen. ____________________________________________________________ Om jag skulle lägga mig ner nu så skulle jag LÄTT somna, vila middag... men ska försöka att inte göra det, även om vissa forskare säger det är bra för inlärningens skull... - kanske skulle jag det ändå? hehe.. jag har förresten slarvat bort katten nu också. Ha ha... ________________________________ Kraam Miizen _____________________________ ja ni får ursäkta för nu har verktygsfältet försvunnit också. Så nu kan jag varken göra mellanrum eller Linjer, eller lägga in bilder. Får väl hoppas att de blir trolleri på hög nivå så dessa funktioner kan komma åter snarast!! suck...!!

Alltså.

Jag har lyssnat på radion och pluggat denna morgon. Nu blir det dock itunes som gäller och förmiddagsfika!! :) Sen plugg igen!! Hunnit ytterligare en stor del av nästa kapitel nu på morgonen!!  NU:

och O´boy 

O´Malley såg ut typ såhär när han var liten, hihi sööt!

Kraam
Miizen

yes!

Lyckats ladda ner en fungerande windows media spelare till min mac. "flip4mac"! Älskar min mac, inget fläktläte som man blir trött i huvudet av, inte någon tråkig slöhet. den är bara att slå igen med allt igång och du är där igen på 2 sekunder när du vill!! Inget drygt väntande! underbara underbara... Love It!
Kör operativsystemet SNOW LEOPARD!!
Bääästa ever, lätt värt pengarna!
Aldrig problem eller väntetid!! <3

Kraaam
Miizen

sunshine-morning.

Som vanligt startar jag morgonen med "the voice" på kanal5,
efter jag har haft en mysig frukost med sambo-Björnen.
I dag åt jag polarbröd och drack mitt Johan&Nyström - te,
mumma det är goootttt!!



OCH...
det är sol idag Igen!! :)
Jag längtar tills jag ska hälsa på
min KÄRA syster i fjällen!! och till
jag kan åka o hälsa på Heléna i London!!

God Morgon!!
KRAAM
Miizen

njuter.

Dags att avsluta kvällen med ett glas vitt och lyssna till dessa två underbara stämmor:



Sleep tight
KRAAM
Miizen

1 kap till.

ytterligare ett kapitel avslutat :) Och jag har tränat och duschat! sprang 5 km innan på min maskin innan. Även ätit mackor till kvällsmat och sett "dating in the dark", städat, tvättat, dammsugit o torkat golv Allt d med älsklingen! :) Sköönt att ha det reent omkring sig!! Ska läsa lite till innan jag ger upp för dagen!

Puss & Kraam!
Miizen

promenix.

Jupp tog en liten tur med kisse i vårsolen för jag kände jag behövde lite frisk luft och vill klart passa på när det är sol ute! :) annars skulle jag ha somnat med de där papperna framför mig..hih. Såå, jag Ställde fram kissens väska i hallen när jag var klar för att bege mig, och han fattade och hoppade i den o sååå åkte vi... haha, duktig katt!
Blev bara en liten tur, det blåste så kallt och vi ville ju bara lufta pälsen lite båda två.


Å nu...
Kan ju tyckas tråkigt men till detta bliree lite Frank Sinatra. Sitter och pluggar
och lyssnar på honom i mina super-lurar! :) Ska strax äta lite lunch, huungrig!! d blir köttfärsås med spaghetti gott, gott!! hunnit klart hela "Körekonomi och säkerhet" nu också! wiihee...
FRANK
en snubbe som liknar, rolig med rolig uttryck "vords" hahah, enjoy!
(http://www.youtube.com/watch?v=Eys5M7vlrXE)

Sol-puss
Miizen

plugg.

jaa. nu sitter jag och pluggar... känner mig rätt dum, (fortfarande) som läste (verkligen) så  MYCKET för lite till förra provet så jag missade det. Carina bara gapade när jag visade henne vad jag hade läst och vad jag skulle läst! hahah. Å ändå missade jag bara med 3p, vilket kanske skulle vara en anledning att inte känna mig dum utan tvärtom, egentligen.


Nu oroar jag mig ändå inför att missa nästa prov på samma sätt. Bara för de känns så säkert, så lätt om jag bara hade läser allt jag ska, är det verkligen så då?  Jag Är verkligen omotiverad att läsa just nu också, jag vill men ändå inte. Har svårt och veta hur noga jag behöver vara också, blivit helt nojjig...Mm. Jag har läst ganska mycket högskolepoäng, så jag har inte alls svårt för att läsa in saker, har inte missat ett prov hittills under mina år på Universitetet. Att jag inte har samma motivation till att läsa nu som förr, kan säkert förklaras och motiveras på många sätt, fast det behöövs väl inte. Bäst att bara plugga på... puh.. dags för två test på taxi-sidan nu... klar med fyra delar av 5 på "Körekonomi och Miljö". k ä m p a r mig motvilligt, sakta men säkert framåt. - I´ll be back.

Kraam
Miizen

morning

TIME.
ja a eftersom Björn numer inte börjar sitt jobb förren 08 så hinner vi utan problem att äta frukost tillsammans, mycket trevligt :) Stor skillnad från när han började 06.30! Då hade ju t.o.m Han svårt och komma upp,
Björnen ville inte alls då...
Så, som sagt skönt med start kl 08! :)


Trillade.
När Björnen var hemma lagade vi mat och bäddade upp framför tv:n igen, för att ändå få vara tillsammans de senare timmarna. Björn hade ju kunnat somna stående annars ;) Jag hade ju iof varit uppe med ottan även jag igår så både han och jag somnade gott och ganska direkt framför tv:n på madrassen. Vi väcktes av katten som ville leka med fötterna kl:22.40 och gick in o la oss i stora feta sängen då.. MYCKET skönare än en lite 90cm madrass. Låg och trilla av den heela tiden, vilket också var en anledning till att jag vaknade... mysigt var det iaf, men klockan kändes såhär när vi vaknade
Väsligt skööönt att den Inteee var mitt i natten. Vi sov båda en bra sömn inne i sängen sen och åt som sagt en mysig frukost tsm innan Björnen åkte idag :)

KRAAM
Miizen

A letter...

Det blev ett 5 sidor långt handskrivet brev till gamla faren....... <3

snart 13..

..å d snöar fortfarande, jag sitter o äter lunch och har tagit fram papper o penna för att skriva ett litet brev till min kära far... å så mina pluggpapper förstås, o kisse har vaknat ur sin dvala och äter han också... så!, nu åker vi... tuff tuff...*

07-10.30

....och det snöar fortf. konstant. hehe. Kul dag att börja utejobb på för Björnen :P


RSS 2.0