åhhh vilka söta <3

satt o kollade hundraser och hittade den här =)
Oförskämt söta va =)

Kraam Miizen

gör, lyssnar och ger o tar.

very good.
Jag och Björnen har ett sunt och friskt förhållande kan vi komma fram till efter kvällen på Huma Nova. Mycket var faktiskt för oss självklara saker som vi redan gör tillsammans, ofta (vilket verkade väldigt ovanligt). Det är nog många som inte hjälps åt med det gemensamma hemmet, men vi gör det, vardagssysslorna gör vi ihop och vi pratar om känslor och viljor och vi ser o respekterar varandra. Så man kan säga att det var mycket råd för dem med dysfunktionella kärleksförhållanden med bakomliggande besvikelse o ilska för ngt som partnern inte förstod hos den andra och heller inte fick i ord varför partnern blev arg. Jag och Björn bar dock med oss roliga minnen hem och självklart saker som vi i framtiden kan ha nytta av, det är viktigt att packa på sig redskap att kunna plocka fram när man vill och behöver.


Vald.
Jag har valt terapeut efter dagens möte. Det blir han jag träffade i dag. Han fick mig att komma nära mina känslor rätt omgående vilket kändes väldigt bra. Otäckt men bra, gud vad jag ska befria känslor detta året och böla det kommer jag göra varje vecka framöver säkert vilket är precis som han sa - så befriande och friskt!
Äntligen ska jag få känna allt jag inte vågat känna innan, för det hade blivit för jobbigt då. Men nu är det dags att vända på gamla stenar. jag ser så fram emot att jobba med Mig det här året mig och mina relationer.

Kraaam
Miizen

terapi och kärlekskickoff.

I dag är det dags att testa den manliga psykosyntesterapeuten och se hur det känns, sen är valet kvar. Efter det ska jag äta lite med min älskling och sen ska vi på kärlekskickoff på Huma Nova och lyssna på en kärlekscoach och en leg.psykoterapeut mellan 18-22. Ska bli väldigt intressant! Hålla kärleken i gång och på topp tillsammans är det bästa jag kan tänka mig göra, älskar det. Kunde aldrig tro jag skulle få möta min kärlek jag har idag efter allt som hänt. Men woop så var han där. Man måste nog bara våga tro på att han finns men inte tro man ska möta honom då man vill eller önskar eller ngt sådant. Bara att våga tro att han Finns där ute räcker. Jag har ett underbart Nu med honom och ser en ljus framtid med mannen i mitt Liv ;)

KRaam
Miizeen

Ont i ryggen.

Tag parti!
Efter ca 21 timmar på plats på Huma Nova varav 18 timmar på en pinnstol har jag fått lite ont i ryggen. Men jag fick massage när jag kom hem och nu ska det bli ett skönt bad med tända ljus samtidigt som vi ska se utfrågningen på SVT nu vid 19.55. Valfrågorna är alltid roliga, men jag vet vad jag ska rösta! Har gjort valtestet upprepade gånger nu och får alltid samma parti. Jag pendlar mellan två men har bestämt mig nu. Bara 3 veckor kvar sen får vi äntligen göra våra röster hörda!! Å det är oerhört viktigt att vi gör det, det gäller ju vår framtid våra studier och våra familjer. Hur kan man t.ex. vilja ta bort Rut och Rot-avdrag och höja bensin och fastighetsskatten ???? Se till att du gör din röst hörd för rätt parti den 19 september!!!


Testet






å det hittar du här:



http://www.dn.se/nyheter/valet2010/kolla-var-du-star-infor-valet-1.1123899

KRAAM
Miizen

Omvälvande men Underbart.

Ingen är ensam...längre.
Dagarna är fyllda med tillit, lugn, stillsamhet, tårar, ilska, en varm gemenskap i alla känslostormar våra olika öden bär och för med sig, familjär känsla, glädje,  mod, möten med andra,  med mig/oss själva. Det är helt fantastiskt spännande och inspirerande att ha påbörjat min resa och samtidigt Verkligen få ta del av andras. Vi m varandra otroligt nära och det är så fantastiskt berikande, jag är sååå obeskrivligt tacksam jag är med på det här tåget just nu för det är precis var jag vill vara och behöver vara i dag. Alla borde unna sig själv den här kursen, tiden, alla är värda det och behöver få mötas som vi gör med en fantastiskt hand framsträckt av Huma Novas väldigt accepterande och erfarna psykosyntesterapeuter (2 st en man en kvinna). Nu ska vi hitta våra vägar, en balans och harmoni i livet för vart är vi på väg?... under året kommer mycket hända i mötet med dem varandra och våra privata terapeuter.

drömlikt.
som sagt fantastisk resa med 21 till fantastiskt modiga, sköra och underbara människor är nu påbörjad och jag känner sådan kärlek och lycka med dem. Sista dagen på helgen i morgon..... fler liv och livssöden att ta del av i grupp, tänk vad folk varit med om alltså.... dags att krypa ner, lång dag 10-17 (som känns som 10-12). Tack för din tid här.

Kraaam
Miizen
http://www.humanova.com/personlig_utveckling.asp

flyttade festligheter.

start.
Lite tur i oturen så flyttades hela bröllopskalaset till nästa helg. De var för många av Björnens jobbarkompisar som inte kunde till helgen, så då slipper de kännas tråkigt att inte kunna vara med där! Wii =) Å i morgon börjar långhelgen på Huma Nova 09-17 jag har löst att Blanka får vara hos Matilda på studion på söder. Egentligen hade jag hellre sett att hon var hos Adina eller någon annan som haft mer tid för henne kunnat gå ut och gå en lång tur under dagen och så för hon får bara ligga och glo så mycket på studion och det känns tråkigt. Men Matilda är det ju Gratis om hon är hos, vilket det inte är om hon är hos Adina där man betalar för att hon kommer ut ordentligt och blir sysselsatt under dagen. Jag måste dock hålla ner på utgifterna så mycket det bara går så det får bli bra med studion, hon behöver ju iaf inte ligga ensam här hemma =) Å framöver kommer hon få vara hos Adina då och då vilket fall =)

Ja.
Det ska verkligen bli spännande att vara helgen på Huma Nova. Å på måndag träffar jag en till terapeut i Liljeholmen innan jag bestämmer mig! Denna gången en äldre man, han ringde precis. Jag har en magkänsla av att det blir honom istället för hon som jag träffade i förrgår. ....We´ll see.

uttur.
Nej, nu är det dags för Flompas morgontur och jag är hungrig!!

KRAAM
Miizen!

Citat.

Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det. /Samuel Baulder




Det tycker jag! Jag Håller fullständigt med!
Fuckin do It se det sköna i livet känn det sköna, ta del av det, kämpa för det! Kämpa mot det dåliga för det goda! För utveckling, för din egen styrka - fysisk som pyskisk, för dina nära och kära, ta hand om dig, glöm inte vila och göra absolut ingenting på vägen - stirra dig in i meditationens värld då o då - rensa bort allt annat -stirra.

TIsDaY.

Har fyllt i CSN-papper och varit på mitt första terapisamtal på Huma Nova. Det var, ja, skönt.
På fredag, lördag o söndag är det 7h-pass som gäller på HN. så hela helgen kommer jag vara död för som jag förstått det så går man djupt in i sig själv, så jag räknar inte med att göra ngt annat på kvällarna under helgen. Om jag orkar ska jag dock på bröllopsfest med Björnen, en av hans jobbarkompisar har gift sig och ska ha lite fest på lördagskvällen men jag ska upp tidigt på söndag efter en heldag på lördagen.... så har inga större förväntningar eller förhoppningar om att kunna närvara. Försöker ställa in mig både mentalt och fysiskt att fixa så långa dagar och ta hand om my animals här hemma det är mitt mål för helgen. Om jag orkar gå på festen är det en bonus=)

100mils-helgen.

swisch, swisch, swisch...
haha. ja i helgen åkte vi bil. först Sthlm ner till Växjö sedan över till Öland o så hem till Sthlm igen, det blev några mil. Fast det gick himla bra. Det är exakt lika långt från vår dörr till Öland, som det är från vår dörr till Växjöhemmet ;43,2 mil och så 16 mil till Öland från Växjö.


familia.
Björns föräldrar hann se mycket från fredagskvällen till söndagseftermiddagen. På vägen ner Vättern-utiskten. Väl framme - mitt barndomshem nr1, nr2, min skola, mammas grav, Växjösjön och en marknad där. Kosta Boda Outlet för glaskonst. Glashotellet- Kosta Boda art hotel, Stugan, Borgholm och Kalmar stad, och dessutom två jättetrevliga och goda middagar. Andra kvällen med hela min familj samlad i stugan. På vägen upp var det mycket bara E22 och så lite kö på slutet... inte så mkt utsikter tyvärr.

home sweet home.
Så skönt att vara hemma nu!! Älskar hemma hos mig själv, hos oss, verkligen. Vi var trötta i går när vi väl var tillbaka så vi slappade bara och lagade god mat att snaska på mmm, blev jättegod köttfärsås med barilla pasta och avoccado till det. Senare en liten chokladbit till mys i sängen och lite film. Älskar min Björni björn.


saantoriniii....paaaroos..iooss.....In a rooow ;)

- Japp, Santorini 08.40 It is...Let´s Check In the luggage!
Vid Kamari Beach beställde vi vår första måltid...
(de serverade dock mkt godare Tzatziki på andra ställen)
Öl smakar ju dock lika gött på alla ställen Mmm...
strandpromenaden... sen deckade vi på första rummet vi hade, varifrån
det inte finns bilder.

Nästkommande dag fick vi skjuts av gubben ner till hamnen o väl där nere bestämde vi oss för att hyra bil och ta oss en runda på eftermiddagen... första stoppet blev här...
Perissa beach på Santorini. Passande nog var det molnigt när vi spenderade dagen i bil.
Därav även Folktomt på stranden :P
Sen, Sydligaste udden i disigt väder...men om man kollar noga så ser
man ön även vid horisonten. Det är Oia man ser längst bort =)
Nästa stopp Red Beach...stannade och solade lite här..:)
Hit kom vi "hem" när vi varit o sett allt med vår lilla bil. Å här fanns gratis Internet =)
Från vår lilla altan/balkong...
Å på kvällen jagade vi vackraste solnedgången, å vi fick tips om OIA!! <3
Oia.... fortfarande disigt..
Oia
Omtalade Sunset restaurang. Hmm... vad ska man ta som inte kostar
skjortan här tro??
Aa.. jag vet iaf... tror jag?
Var nog bästa maten på hela resan på de här stället högt ovan havet.
Å så de helt otroligt underbara solnedgången. Men det går snabbt när solen går ner folks.
Vi pratar minuter och sekunder innan den är borta alltså..... men oj vad man njuter!!
Aaaa... ingen dålig dag va... =) Här får ni nöja er för nu, fortsätter och tar
er vidare på vår resa i morgon, lovar... En dag kvar på Santorini...=)

Okej fortsätter som vanligt där jag slutade ;)
NI minns att vi åt på Sunset restaurang va. Det här är
Samma ställe efter solen gått ner...
...å efter en supergod måltid.... Nu tar vi oss vidare...=)
Å vi ville ha det här shacket!! Meeen det fick bli ett billigare senare under resan....
Swwärdisshfishhh.... BIG ONE...
Driving home in the night.... To Thira....

Å nästa dag var jag var uppe när solen gick upp över Santorini, tog lite morgonbilder
och bloggade lite =) Så fint ljus!
När Björnen vaknat och vi ätit frukost bar det vidare i bil. Vi tog oss till några platser
till innan båten mot Paros skulle avgå 16.00
Första stoppet, Pyros Santorinis högsta punkt
verkligen högt uppe... å fint.. å Vaarmt..
Pyros by
Pyros by
Alltså hur trånga gångar tänker de sig att ha =) Grektanterna kommer ju inte ens
förbi om de ska vara så här smala, det lovar jag. Oreda var det också, leta leta leta
- Naae, den här var det inte..? Eller?
Efter gett upp att leta frukost att köpa i den där affären bar
det vidare hit, för att lapa lite sol innan det var dags för färja till
PAROS =) ....Å vi åt frukost på ett kafé istället om ni undra ;)
MEN eftersom vi inte är gjorda av pengar låg vi inte på de lyxiga solstolarna
utan på våra egna exellenta små handdukar istället!! Å det blåste,
men vi var nöjda ändå! Mycket kärlek gör att vi håller
oss Gladaa och vid liv hur mycket det än blåser. BLÅS BLÅS...
Vi Blåser blåsten i ansiktet!! Men Björnen tyckte att:
- Det är lite kallt idag ändå va? när vi låg här.. haha han är för goo =)
Kallt?? Njaa =)
Efter knappt två timmar där med lite gemensam läsning och bad så var det dags att bege sig mot hamnen och färjan!! En upptäckt jag gjorde här var att Björnar inte gillar vatten så bra.
Å nerför klippig bergsväg bar det för att lämna tillbaka bilen och ta båten..
Utsikten på väg ner. Lååång slingrande väg ner...
Som ni kanske förstår. Bygga väg ner för sådana här klippor kan inte vara det lättaste.
Men de gick bra, de var riktigt bred väg ner till hamnen då mycket bussar
och godslastbilar kör just här när de kommer från andra öar till Santorini.
Det här hängde så fint i vår bil, gung gung..
Lite otäckt med kors kan jag tycka som är ateist. Känns mest som
om det står för att man ska dö snart eller nåt.  Men ändå gillade jag
det på nåt sätt...weird :P

Å så kom båten....
Några mer än vi som skulle med??? ehh jaaa =)
Man fick ju vänta ihjäl sig, jag gick till skuggan o satte mig så fick Björnen som
tål o gillar värmen bättre än jag stå o vänta :P Han gillar värme, jag gillar vatten=)
Det var under den här båtresan det var så varmt och fuktigt under plasttaket
och den som jag lyckades bli förkyld på :/ 4h åkte vi båt till PAROS


Okej, nu tänker jag inte lova något om när,
Men jag kommer ta er med vidare på resan det Lovar jag iaf =)
Puss Kram
Miizen

...paros-ios...

Framme på Paros
En natt på billigaste boendet vi kunde hitta.


På väg till Malamas lägenheter där vi bokat 3 dagar.
andra sidan kyrkan...
Framme vid Malamas :)
..å jag var föööörkyyyld...
Björnen :)
..pensionatet brevid vårt...
längre fram på vägen. Stranden låg bara 80m bort från vår lgnh =)
Hemlagad Middag! :)
Å så Milshake till sjuklingen...
Snyt snyt snyt... åhhhh

Bilutflykt i ruskvädret.

Ler-bads-stranden, i regn.
Kallt och blåsigt var det.
Fina spår va =)



Den där lerstenen propsade jag på att ta med hem :) Ska testa ngn gång när jag
badar här hemma, för i regnet o med förkylningen blev de då inget bada den här
dagen.

Ey, check out! Björnen sandaler sitter fortfarande på plats!

Å Regnet fastnade på bild! ;)
Uppehåll och vi befinner oss i en liten by
som heter Lefkas. Gammal liten by.
Beger oss hemåt.
tröttissh efter dagens rundtur på Paros.

Nästa dag och dags att åka vidare :)

Inväntar färjan som ska ta oss till Ios i strålande sol! :)


Några till ska med ....
Björnen
Å så var det dags att lassa in oss på färjan!!




Det här får bli allt för nu:) Det kommer bilder från Ios också, längre fram ;)
Puss och Kraam
Miizen!!


Ios i bilder.

 

 

framme på Ios ios ios...

Kanske inte finaste dagen men bästa Ön!

på väg för att hitta hostelet...

Framme, första och enda hostelet på den denna ö.

En liten ful båt i hamnen.

Lokalbussen upp till byn.

Ett ställe vi åt på två kvällar.

På väg ner till havet från vårt hostel.

Lunch på vårt nästa place, innan vi visste att det skulle

bli vårt nästa hotell.

När det väl var det så var solstolarna nedanför gratis, yammi.

Å så här såg det rummet ut....

Å utsikten från balkongen/ soldäcket.

Inteee långt till stranden.

Å här ser ni lunchstället ovanifrån, från vårt rum.

Utsikten åt andra hållet.

we.

Öl i kvällsolen när kära flickvännen sprungit iväg och bloggat lite :O

fast hon var gansk snabbt tillbaka för att ta bilder som ni ser :P

 

god mat...mmmm
forts följer... några dagar kvar på Ios. Men för ikväll får det vara bra...
höll mitt löfte, nästan, blev ju lite efter 00 innan jag var klar med att
ladda upp alla dessa bilder men det blev iaf :)
Ska försöka fylla i det sista imorgon...:)
Några dagar på Ios kvar och en natt på Santorini innan vi är hemma i Sthlm igen!

Kul du läser :)
Kraaam
Miizeen

There is sooo much more <3

Ios på favoritstället. Mmmm.... <3
I morgon lägger jag upp bilderna från Ios!! Lovar. Ni fick ju aldrig sista
ön i bilder, men imorgon som sagt, lovar. Annars har jag varit på
smärtkliniken idag och efter det blev det vardags-göra och matlagning. Tacos
blev det faktiskt ikväll ;) o sedan såg vi film från topplistan
"Edge of the darkness" med Mel Gibson. Helt okej film.
Återkommer imorgon ;)
KRAAM
Miizeen

Vad är det med unga tjejer idag?

Blondin bella.
Jag förstår att Blondin bella hyllas och ses som en stor förebild och det ena med det tredje. Men hallå, jag lyssnade på intervjun i från TV4 nyhetsmorgon. Det blir motsägelsefullt. Hon säger att det lätt kan bli mycket (för andra låter det som typ) och att när hon startade upp när hon var 17 år så ljög hon i hop allt hon skrev, det var fiktion och bara ngt och någon hon önskade att hon var. Hon sa att hon önskat att hon hade någon äldre tjej som ruskat om henne och sa - HALLÅ bry dig inte så mycket om alla andra, gör det du brinner för!  Ändå driver hon modebloggen som styr många unga tjejers liv och val. Jag förstår inte de där, vare sig det är Kling eller Löwengrip - Varför blir allt utsålt. Jo, jag förstår att de är väldigt modemedvetna, att de ser bra ut och så vidare. Men ändååå - Du kan hitta Din egen stil, Du behöver inte precis som Bella själv sa - bry dig om Alla andra. Å Eftersom Allt blir utsålt de modebloggar om så blir inte ens deras val unikt, inte på ngt sätt.
Blondinbella hinner inte med sig själv!
Hinner inte med att bara vara 19.

Märkligt att det ska behöva vara såhär.
Jag tycker det märktes väl att visst hon är supernöjd med sin framgång och det förstår jag, men det märktes också väl att det är Väldigt mycket för henne att göra just nu. Hon som inte ens hunnit ha ett vanligt hederligt jobb Å visst Vill hon men man ska komma ihåg att det är med 1000km/h som hon nu slungas ut i modebranschen för att medverka på tusen intervjuer, evenemang och så blogga och svara på tusen frågor från läsare och så vidare...farten på allt som händer, den styr hon inte och frågan är nog inte Om utan När blir hon utbränd, rädd eller vill de inte vara med längre, ta en paus? Har hon ens den möjligheten att göra valet att inte synas mer? Hon har blivit mer en artist, en produkt än en enskild privat ung tjej som hon faktiskt är, också och har rätt att vara. Men hinner hon vara sig själv, på riktigt? Bara hänga med kompisar och pojkvän och ta det riktigt lugnt? Har hon sitt egna privata liv inom räckhåll? Kan hon någonsin slappna av psykiskt, fysiskt? Å framförallt - inte är det hälsosamt, utan Det Är Inte Hälsosamt för en så ung tjej att inte få vara sin egen och hitta sig själv i lugn och ro. Det är så synd med denna hysteri som blivit, det är så synd....räcker det inte med unga förvirrade och deprimerade som det är? Jag säger inte att Bella är varken det ena eller det andra utan tänker nu även på hennes läsarna och då framförallt de 12-13 åriga läsarna. Varför ständigt denna press på dem och varför snurra upp den. Det är inte konstigt att de som är så Unga idag går klädda som de unga 20-åringarna, det är ju deras förebilder och de lever på dem för nätet 24 seven. Det Är 2000-talet på gott, och på Ont.

Blixthelg.

To fast, To furious.
Den här helgen har gått sååå snabbt....
Vad har hunnits med egentligen, jaaaa..
Ester var ju här i fredags kväll och vi åt
gott och chit-chattade lite. I lördags var
vi nere vid vattnet och jag o Blanka
badade lite medan Björnen tittade på. När vi
kom hem så badade jag Blanka med lite
lyfta i - och lyfta ur hjälp till Badkaret av Björn.
Det behövdes kan man säga. Efter det så gick
vår kväll åt till ett Vaarmt bad efter
det fuktigt kalla, men uppfriskande sjöbadet!
med högläsning och till att laga mat och mysa till en film.
__________________________________
Framtid och hyllor.

Söndagen har varit en fixar-dag. Fönstret
här inne går att stänga igen och en hylla
över sängen har vi nu + att lite högtalare
också kommit på sin plats. Allt p.g.a min
underbara snickare här.
Söndagen har även varit tidsplaneringens dag, nu vet vi vad
som händer nästa helg och i höst. Å jag har
scannat in nödvändiga dokument Och mer eller
mindre blivit bjuden på söndagsmiddag av Honom (jättegott)
+ att vi hann med två söndagsfilmer!:) En äldre
och en av topplistans... (den sistnämnda har vi
dock inte sett klart. Är ju någon som ska jobba imorgon,
lyckost, så vi får se klart i morgon kväll antar jag:))
Å mitt på dagen var vi även ute och gick lite,
typ 45 min med då var det med mat-shoppandet på ica.
______________________________________
Fler timmar.

I veckan får jag försöka underhålla mig lite
bättre än vanligt själv för sambobambo ska
nog jobba över en hel del som det verkar. Bra för honom
men aa, som sagt.. jag får verkligen planera
så att jag inte blir allt för uttråkad här..har lite funder-
ingar på vad jag skulle kunna hitta på:P men det skulle
inte fungera utan att .... ja, en annan grej fungerar.
Sååå... vi får seeee....Men alldeles alldeles snart
drar iaf Huma Nova - Personlig Utvecklings utbildningen
igång i Gamla stan. Ska bli så spännande :) hoppas
verkligen jag Gillar den och Trivs bra, hoppas hoppas hoppas!
Å så blir det ju än mer utbildning, men vad, det är fortfarande inte
helt klart!
__________________________________________
KRAAM
Miizen!!

Avskyr fukt. Älskar N(v)atten och (M)mer...

Drives me crazy. Un poco loco.
Jaa jag fattar inte, ska det inte sluta vara så fuktigt o klibbigt äckligt väder snart. Antingen är det så varmt att det blir klibbigt eller är det kväll och bara såååå himla fuktigt att det blir totalt rått inomhus för att man har ett litet fönster öppet. Ahhhhh.... Jag hatar fukt av alla dess slag det är varför jag inte gillar sommaren ngt vidare - fuktigt, klibbigt, allergiskt, föör vaarmt och ALLERGI. Nääe Tacka vet jag hösten, det har alltid varit min favoritmånad, och så sommar utomlands förstås i kombination med havet då!! Mmmuuums!! Det gillar jag å så Älskar jag mina små djurvänner.. gos gos.. <3

Å hur kommer det sig då?
Jag Är en nattmänniska ut i fingerspetsarena så Allt blir mycket klarare när mörkret faller och natten kommer både för huvud och ögon. Natten med all sin stolthet. Ingen stör natten. Ja, oftast inte, iaf inte mitt i veckan. Natten har ensamrätt på månen, stjärnorna på lugnet och på all sin nattliga energi den skänker till vakna själar. Å på natten föds mr motivation och energi för mig. På natten finns allt (eller ja det är ju inte NY så inte allt, fast där är natten heller inte lugn) jag behöver för att känna mig lugn, ostörd, väntande och harmonisk.


Fester <3

Händer verkligen det ever?
himla trevlig kväll. Hela kollektivet samlat i vardagsrummet för musik musik o musik. Vi fick höra fiol-solo och så kom det Några toner ur min mun också när de andra spelade gitarr - å de som lyssnade gick ju iaf inte o gömde sig så helt illa kan det ju inte ha låtit trots jag inte öppnat munnen för att sjunga på år och dagar känns det som!! Men det får bli lite ändring på det minsann!! Måste hitta en ny gitarrist att arbeta med, fast jag vet - det kommer inte bli av antagligen. Men kanske... ska försöka iaf lite, till hösten -försöka.

Snurrig.
För övrigt har jag klurat på utbildning till hösten hela dagen och kvällen. Vet inte vad jag vill men det damp ner ett mail till mig från ETC som sysslar med tekniska YH-utbildningar i samarbete med b.l.a KTH (tror jag att det var, men kan minnas fel) Där är iaf en Sharepoint Utvecklare-utibldning på två år. Funderar starkt på att testa den, har mailat mycket fram och tillbaka med en lärare inom prog. som försöker få med mig på deras tåg. Jag vill testa för att jag är väldigt nyfiken på prog. och för att jag vill se en helt annan värld än "instutionen för Nordiska språk". Jag vet inte vad jag vill, och finns det  egentligen någon annan väg än att testa olika vägar då? Kanske skulle det passa mig som Älskar och sitta vid skärmen och när jag har slut att göra vid min dator ändå vill sitta kvar och glo in i skärmen som om det vore en tv - som om något hände där, men icke. En kvinna sa till mig att det var bra att bara bli helt tom i huvudet att det var som meditation att inte vara ngnstans i tankarna utan bara rent av glo och koppla bort allt annat. Jag vet inte men det är iaf det jag gör när jag inte gör ngt på datorn haha... Å Kanske skulle den utbildningen passa mig utmärkt då jag också älskar att skapa!! Kanske kan jag gilla det??? Tänk om jag skulle göra det!! Då skulle det vara super!!! Lärare känns okej men jag skulle vilja brinna mer än vad jag gör för det för att hoppa på där, magkänslan är inte jättebra utan bara okej, du förstår?!

AHORA!!
Nu blir de lite surf o Sex and the CITY - serie tror jag! <3

musica
"Livet är en F-ester, håll mä om det folk och fä"
Bästa Ester!!

KRAAAM
Miizeen

..estoy en mi casa.

Viaje del tren.
nu e jag tillbaka i Sthlm. Åkte tåg igår gick jättebra och mellan Nässjö och Linköping satt vi med en jättefin shetland sheepdog som såg ut som en mini-lassie :) De gick kanonbra ihop med mina två :) Mallisen bara sov men Flompa och Snobben som han hette pussades lite. Å hon som hade honom o jag satt och pratade konstant nästan tills de skulle av. Den vovven satt hos mig när hon var på toa han gillade visst inte andra så bra men med mig gick det super, han ville jag skulle klia honom hela tiden och lyfte sin lilla tass o la på mig hela tiden när jag slutade- sööt. =)=)

Mi Amor.
Väl framme så mötte Björnen oss, hade gjort sig så fin :) Åhh skönt o vara tillbaka!! Även denna gången märks det skillnad på mig när jag varit hemma, han sa det när vi ätit lite o så - å jag vet, det märks stor skillnad. Måste fälla in alla små taggarna nu o bli den jag alltid annars är, får och kan vara här hemma, underbart!

Hoy.
Idag när vi vaknade senare än vanligt (Flompa var också trött efter resan) så åkte vi till djuraffären och köpte godis till tjejen. Sen väl hemma igen så fick hon en liten borstning också, hon har jättefin och mjuk päls nu och nästan ingenting kom på borsten, trots att jag kammade ett långt tag så blev det bara en liten minihög med päls. Goodie! ;) :)

Estros.
Ikväll kommer alla rum  här bli ockuperade. Ester kommer hit efter sin fiolkurs i Liljeholmen! Myysigt!! =)=)

Kraam
så länge
Miizen

Lite efter.

Haha kan kanske tyckas jag är lite efter som bloggar 80-tals musik men kunde inte låta bli när jag som alltid med jämna mellanrum svävar omkring i youtubes musiksfär.


Hit och dit.
Idag har jag haft en full dag. jag är fortfarande kvar i Växjöt, hade ombokningsbar biljett så när syrran bad mig på sina bara knä att stanna så gjord jag det. Har fikat med Martina idag en kär barndomsvän träffade hennes/deras fina schäfervovvar också :)  Sen har jag varit hos min syssling och senare hos Kim en sväng. Efter det var klockan mycket senare än vad jag ville den skulle vara!! men familjen  styrde under lite tumult ändå upp en grillning - fläskfile, champinjoner och lök i marinad med nypotatis, sallad och ett gott glas "Monti Garbi" till. Sedan kaffe till efterrätt. Efter de där har jag fastnat här... som vanligt :P


Fjompig?
Imorgon ska syrran och jag umgås tills hon börjar jobba, då tar jag tåget hem. Innan det ska vi ha hunnit - hälsa på mostrarna, städat här, packat, hämtat mitt gymnasiebetyg och så ska jag hunnit rasta Flompan väl inför tågresan. Jag har dåligt samvete att det blivit så lite tid för henne idag.... men får föröska bättre imorgon. Hon har iaf fått vara med nästan hela dagen, hon var med på fikat och sen o hälsade på martinas ena vovve iaf. Så Hon har varit ute 3 gånger idag, men två av dem var kortare turer än vanligt. Men iof var hon ute lite när vi var på besök och sen nu själv i nattmörkret på vår baksida, så.... vet inte, kanske är det bara jag som är löjlig, fjomp-löjlig....





Goodnatt kära
trogna läsare <3

Puss
Miizen

80 80 80 tal... haha, kul o se!!

mammas o pappas öron höll på att krylla sig
när jag jämt skulle lyssna på "en dag-bandet" JÄMT allltså
int nog med det utan när syrran växt ikapp
blev det hennes tur o tjata om att bandet var i mittenfacket
längst ner och skulle iiiiiin i spelaren där framme i bilen!!!
Blev ännu svårare för dem att gömma bandet när vi var 2..
hahhahaha stackarna!!!

Måste bli bättre med bilder.

Men eftersom jag inte lyckas skicka bilder direkt från Mobilen till  bloggen så går det sädär med det.
Dagen i dag har varit väldigt stilla och som vanligt REGNIG i Regn-Växjö. Sveriges regntätaste stad, Varfööör bosätter man sig här?? Det är min stora fråga det. haha. Varför i någon liten håla överhuvudtaget?? Det är en ännu störra fråga kanske. Men Om man ska bosätta sig i små personliga hålor där alla känner alla tror jag att man mer eller mindre måste ÄLSKA att...

  • ALLA vet vem man är
  • ALLA skvallrar om allt
  • Alla får oväntade besök och är tvungna att stå o prata och bjuda på kafffe och bullar när man bara tänkt sjunka ner i sin mjuka soffa
  • Man gillar att anpassa sig efter lillhålans kiosks öppetider och alltid möta folk man känner där
  • Man vill bygga hus nära alla släktingar så de alltid finns nära och kommer på besök lite hur som haver. Å så hjälpa den framtida familjen i nöd och lust liksom...
  • Man gillar mörker
  • Man gillar köra bil vart man än ska
  • Man gillar att ha avstånd till Allt
  • Man gillar inte att gå på konserter och andra roliga evenemang om det inte planeras ett halvår i förväg

hahha jaa.. nej jag gillar inte landet. Uhh!



X2000
Jag har gått lite längre med Vovve idag trots skitvädret och så har jag hjälpt syrran men hennes dator och slökollat någon film. Kvällen ägnades åt att kolla igenom alla pappas 500 bilder från hans resa- sedan var jag nere i syrrans källarrum o mös innan natt-turen med Flompa. Å Min gamla katta vågar sig inte in här när Malli o Flompan är här men imorgon kväll så får hon äntligen sitt hem tillbaka igen. Hon är en 13 årig liten svartvit kisse, fyllde 13 nu juni....å hunden är för otäck för att komma in har hon bestämt. Men som sagt.. imorgon kväll är vi gone gone going....X2000 mot Sthlm blire då. Yaay!! Nu kommer jag/vi hem =)=)




Nattiii <3
Miizeen

Kloka kärlekscitat.....



Kärlekscitat

Allt du behöver är kärlek. Kärlek är allt du behöver. / John Lennon

Att få ett äktenskap att fungera är som att jobba på en bondgård. Varje morgon ska man börja om från början. / Okänd

Att uppleva den eviga kärleken tar inte lång tid. / Henrik Tikkanen

Av alla brev är kärleksbrev de lättaste att skriva: det enda som krävs är kärlek. / Francois de la Rochefoucauld

Av alla mänskliga passioner är kärleken den starkaste, ty den angriper tillfälligt huvudet, hjärtat och sinnena. / Okänd

De flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om. / Lars Forsell

De människor som fått mest ut av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut. / Colette

Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv. / Victor Hugo

Den kärlek som har uppstått plötsligt tar den längsta tiden att bota. / Jean de la Bruyère

Den ogifta kvinnan önskar sig mest av allt en äkta man. När hon fått honom önskar hon sig allt annat. / Engelskt ordspråk

Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut. / Ryskt ordspråk

Den som inte kan hata kan inte heller älska. / Voltaire

Den vet föga om kärleken som alltid talar om den. / Italienskt ordspråk

Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka. / Blessington

Det sägs att kärleken inte känner några gränser. Men gränserna är just det intressanta. / Jean-Luc Godard

Det är bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls. / Alfred Lord Tennyson

Det är inte den vackraste kvinnan som har de starkaste känslorna. / Irländskt ordspråk

Det är inte kärlek när två människor kryper ihop i ett hörn medan livet brusar förbi. / Märta Tikkanen

Det är med den äkta kärleken som med spökena: alla talar om den, men få har sett den. / Francois de la Rochefoucauld

Det är med sann kärlek som med spöken. Alla pratar om den men få har sett den. / La Rochefoucauld

Det är omöjligt att vara förälskad och klok på sammam gång. / Francis Bacon

Du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge. / Ami Carmichael

Egenkärleken är den störste bland alla smickrare. / Francois de la Rochefoucauld

Egentligen finns vi till genom kärleken. Det är kärleken som bestämmer vad vi är. / William Sloane Coffin

En av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man är när man inte kommer hem på kvällen. / Margaret Meed

En fru varar bara så länge äktenskapet håller, men en ex-fru har man alltid. / Johnny Carson

En man vill alltid vara en kvinnas första kärlek - en kvinna vill alltid vara en mans sista äventyr. / Oscar Wilde

En man är som regel en kvinnas säkra byte långt innan han själv har en aning om det. / Walter Winchell

En som inte gör dumheter som ung, gör det som gammal. / Svenskt ordspråk

En vacker kvinna är vackrast utan smycken / Okänt ursprung

Ett hjärta som älskat är alltid ungt. / Okänt ursprung

Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person. / Mignon McLaughlin

Ett ord befriar oss från livets tyngd och smärta - det ordet är kärlek. /
Sophocles, Oedipus

Fager mö bär hemgiften i ansiktet. / Svenskt ordspråk

Fattigdom och kärlek låter sig svårligen dölja. / Francois de la Rochefoucauld

Flirten är kärlekens akvarell. / Paul Bourget

För varje minut som Du är arg förlorar Du sextio sekunder av glädje. / Okänd

Förälskade sjunger av samma anledning som barn visslar i mörkret. / August Strindberg

Gifta par som älskar varandra berättar tusentals saker för varandra utan att öppna munnen. / Okänt ursprung

Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver. Först gör jag en kladd. / Karen Blixen

Guld förblindar många; kärleken förblindar alla. / Okänd

Hjärtat får aldrig rynkor. / Okänt ursprung

Hjärtat har sina fängelser som förståndet inte kan öppna. / Marcel Jouhandeau

I kärlek börjar man med att bedra sig själv och slutar med att bedra andra. / Oscar Wilde

I kärlek kör hoppet med sexspann, åtrån med fyrspann, förväntan med tvåspann och verkligheten med en enda hästkrake. / Luise Bertram

Inget ont om män. De är ju det bästa vi har, i den vägen. / Maj Fant

Kallt kaffe och heta kvinnor spar tid. / Jarl Kulle

Klok präst kort predikan. / Japanskt ordspråk

Kvinnor förlåter sällan sin man att han är svartsjuk och aldrig att inte är det / Okänt ursprung

Kyssen är vad som har blivit kvar av paradisets språk. / Joseph Conrad

Kärlek bör vara ett träd med djupa rötter, men som harskott, som växer in i himlen. / Bertrand Russel

Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda. / José Marti

Kärlek kan förflytta berg. / Nordiskt ordspråk

Kärlek och snuva kan inte döljas./ Ryskt ordspråk

Kärlek utan genkärlek är som en viktig fråga utan svar. / Tyskt ordspråk

Kärlek vid första ögonkastet är männens ursäkt för att de har bråttom. / Thomas Mann

Kärlek vid första ögonkastet är ungefär lika tillförlitligt som en diagnos vid första handslaget. / Georg Bernard Shaw

Kärlek är en energi som består av sig själv. Den är sitt eget värde. / Thornton Wilder

Kärlek är en resa utan kompass i ett väglöst land. Ett äventyr. / Anne Swärd

Kärlek är framför allt att man ger sig själv som gåva. / Jean Anouilh

Kärlek är som mässling, ju senare i livet den kommer, dess värre. / Okänt ursprung

Kärlek är som schack - ett feldrag och du är matt. / Okänd

Kärlek är stimulans för hjärtat under samtidig lokalbedövning av förståndet. / Sacha Guitry

Kärleken skapar ett "vi" utan att förstöra ett "jag". / Leo Buscaglia

Kärleken är blind. / Svenskt ordspråk

Kärleken är blind. Men synen kommer tillbaka genom giftermål. / Okänt ursprung

Kärleken är för mannen bara en bisak. För kvinnan är den allt. / Lord Byron

Kärleken är som en duva, håller man den för hårt kvävs den, håller man den för löst flyger den bort. / Danskt ordspråk

Kärleken är som en trafikolycka. Man blir påkörd och blir liggande. Antingen överlever man eller också överlever man inte. / Juliette Gréco

Kärleken är störst, inget jobb, ingen karriär, bör sättas först. / Okänt ursprung

Kärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg. Det är livet. / Franskt ordspråk

Kärlekens blommor skall vattnas med vin. / CM Bellman op 13.

Kärlekens dörr är svår att öppna och svår att stänga. / Kineskiskt ordspråk

Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns /
Pjotr Andrejevitj Pavlenko

Lyckan slinker in genom en dörr som man inte visste att man lämnat på glänt. / John Barrymore

Lyckan är en dröm och lidandet verklighet. / Voltaire

Längtan är kärlekens ständige följeslagare. / Okänt ursprung

Lär känna modern innan du gifter dig med dottern. / Arabiskt ordspråk

Löften som ges i storm glöms bort i stiltje. / Okänt ursprung

Mannen tror att han väljer kvinnan, men det är nästan alltid tvärtom. Det är kvinnan som väljer den man som skall välja henne. / Paul Géraldy

Min kärlek till dig är enkel, rak och sann. Det är bara jag som krånglar till det ibland. / Caroline Wekell

Män vill alltid vara en kvinnas första kärlek - kvinnor vill vara en mans sista äventyr. / Oscar Wilde

Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop. / Okänt ursprung

När en flicka gifter sig avstår hon från många mäns uppmärksamhet för en mans ouppmärksamhet. / Okänt ursprung

Om du inte kommer ihåg den minsta fånighet som kärleken fick dig till, då har du inte älskat. / Shakespeare

Om du vill bli älskad, älska själv. / Hekaton

Omnia vincit amor - Kärleken övervinner allt. / Vergilius 19 f. Kr.

Rynkor är smilgropar i älskarens ögon. / Kinesiskt ordspråk

Sex utan kärlek är en tom upplevelse, men bland tomma upplevelser är sex en av de bästa. / Okänt ursprung

Själen är född gammal men blir ständigt yngre. / Oscar Wilde

Svartsjukan föds alltid samtidigt med kärleken men den dör inte alltid samtidigt med den. / Francois de la Rochefoucauld

Så länge det finns två kön, så lär det nog bli brinna av. / August Strindberg

Sådan enighet skall råda emellan er att när den ene gråter skall den andre känna smaken av salt. / Okänt ursprung

Säga vad man vill om min fru, men tur i kärlek har hon. / Okänt ursprung

Sök kärleken och du möter den aldrig, fly från kärleken och den kommer att förfölja dig. / Engelskt ordspråk

Två själar med bara en tanke - två hjärtan som slår som ett. /
E.F.J Von Munch-Bellinghausen

Vad som görs av kärlek sker alltid bortom gott och ont. / Friedrich Nietzsche

Vem kan stifta lagar för älskande?" / Okänt ursprung

Vi delade på kärlek. Jag tog kär, du tog lek. / Okänt ursprung

Vi kan inte uträtta stora saker - bara små saker med stor kärlek. / Moder Teresa

Vi lever alla under samma himmel, men vi har inte alla samma horisont. / Konrad Adenauer

Vi upphör att älska oss själva om ingen älskar oss. / Mme de Stael

Vill ni förstå männen? Studera kvinnorna. / Jean-Jacques Rousseau

Vin och kvinnor gör mannen galen / Okänt ursprung

Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge. / Okänt ursprung

Vänlighet är att älska människor mer än de förtjänar. / Joubert

Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, ty då behöver jag det bäst. / Okänt ursprung

 


Öland och barndomshemmet.


först..

Fredag kväll kom vi fram pappa hämtade oss och vi grillade tillsammans här hemma. Lördag tog vi det lugnt och åkte över till Öland mitt på dagen då det var det strålande sol som tänkt dock regnade det där när vi väl var där :/ men vi blev bjudna på middag av grannen :) och på kvällen mös vi i soffan med syster och en vän till henne till en film "case 39".



sen.
Söndagen var vi ganska tidigt ihopackade för att bege oss hemåt igen, en blixtvisit blev det med andra ord. Men det var så tråkigt väder... blött och regnigt så det var inte mkt att vara kvar i det vädret. Vi besökte min syssling på vår väg hemåt, tittade ordentligt på deras nyköpta hus/sommarstuga precis vid havet i Köpingsvik. Å så hälsade vi på barnen där som klart tyckte det var jättekul med djuren som reser med oss överallt så snällt, fungerar verkligen super. Efter det bar det hem tii V-ö i dass-vädret var hemma runt kl 13 idag, kanske lite innan. Vi åt en god lunch och så gjorde Björnen klart allt inför hans tågresa kl 18. Efm mös vi bara och så småningom kom pappa hem och senare kom även syrran, några timmar efter oss från Öland hon också...





Ena halvan.
När det blev dags att lämna Björn vid tåget så följde pappa med och vinkade av honom och sen åkte vi och handlade så vi kunde grilla. Så ikväll har det grillats och druckits lite gott vin till. Å så har vi rensat luften som alltid. Ris och ros - det är svårt med realtioner men efter kvällen kan jag iaf inte tycka att det är sämre. Det är lite som det alltid är helt enkelt å det är inte lätt men det fungerar iaf.

Tågstationen.


Planer.
I morgon är det jobb för familjen på schemat får se vad jag hittar på. Men jag har iaf lite planer!!
Saknar mitt hjärta här...min andra hälft. Aldrig har ett kärleksförhållande jag haft känts så bra och så helande som det jag har med Björn. Det är en fantastisk känsla och en gåva i sig att få uppleva. Jag Älskar verkligen nu. Å jag är väldigt lycklig!!

 





Kraam
Miizen


Sj

Snåland
Ska åka ner till Smålandet i efm, håll tummarna för att allt går som det ska! Litar inte
på sj, inte alls. I morgon och söndag blir det Ölandet :) Sen är jag i Växjö två dagar
innan jag åker hemåt igen. Jag har ombokningsbar biljett så Allt kan hända!! ;) :P

Stort o litet
Hej då Sthlm hej lilla Växjö

Åhhhh
vad tråkigt det är att städa och packa!! Blööö

Kraam Miizen

Lite mer...

...bilder med Olympus och lite mer konserter och  lite mer resor hade varit kul i sommar också. Men till helgen blir det iaf Växö och Ölandsbad o grill. Å Nästa vecka Kanske Kanske Gbg o mina favorittjejer där!! Wii!! Hoppas o längtar<3

Kraaam Miiizen

HTC Desire-sommar.

Fjonkan!

Heléna på besök från London

Debaser slussen
Katt + Björn
Höglanders Nya kök Ö-vik!
Wilda o Malllii
Bröderna!
Tom med Wilda-Matilda!!
Wilda igen
Hemresan från Ö-vik -Sthlm
Högakusten bron
S-vall

Önskar.

Höst snart?
Ja sommar tickar på, jag är nöjd för att ha varit en såhär fattig sommar så har det ändå gått bra, över förväntan. Det enda jag önskar är att jag BADAT mycket mer och sett Många Fler solnedgångar men har inte velat åka till Öland själv så de har inte blivit så.  Och sambobambon gillar inte bada eller att vara ute när han väl är hemma från jobbet vilket kanske kan vara förståeligt. Jag önskar dock han vore mer för det och för att grilla. Jag hade lätt kunnat grilla varje dag på sommaren =)=) men icke det heller. Vill ju inte göra allt själv!!... och kompisar?? nja, jag har kompisar men de bor inte så nära, det finns en del i Stockholm men under sommaren så har de jobbat eller semestrat ngn annanstans så .... själv eller inte alls har varit alternativen på efm och kvällen när Björnen kommer hem.


Regn
Senare tiden har det regnat mycket vilket varit mysigt! Å skönt för då slipper jag ha ångest över att jag inte badar eller gör andra roliga saker med kompisar som ändå inte bor är här utan i London, Göteborg och andra ställen och städer långt bort. MEN Jag har ändå inte råd att göra ngt extra ordinärt så det spelar ingen större roll Om de varit nära vilket fall, Verkligen inte råd alltså.

Sommarbio.
Var på Bio igår Inception. Inte någon film för mig, för komplicerad, utdragen, konstig, overklig och för mycket action. Nej, fattar inte att DiCaprio-snubben alltid ska välja så knepigt konstiga och overkliga roller/manus. Usch. Aldrig tyckt så bra om honom och det fortsätter så tycker inte han är så trovärdig alla gånger jag. Nej... inte någon film eller skådis för mig!

Helg
Har lite mindre planer för helgen men vi får se hur allt blir och går! Skriver snart igen..

Kraaamar
Miizen

Norrland o hem..

framme 00.20
I fredags när vi skulle åka så slutade Björn senare än väntat men bilmodellen vi hyrde var en strl större än beställt till samma pris!! Det resulterade i att vi tog med oss djuren på vår tripp! Både för att spara tid och för att vi kunde!

valp+hund+katt
Väl uppe så fann ju en liten valp men allt gick bra :) När vi skulle åka igår var de ingen annat än vänner. Katten hanterade situationen bra också och var en i gänget faktiskt :)

Mysigt!
Helgen har bestått av familjelekar och måltider samt pokertunering, badtunna och rundtur i Flärke för att hälsa på Björnens mormor och morfar och lite andra vänner. Det har varit en mysig helg och det är skönt med lite Norrland. Men jag gillar vara tillbaka hemma också.

Music´s life.
Vi har nu sedan lördags inneboende här, så vi måste fixa ordning lite, styra upp saker och ting bl.a i köket med skåp och så vidare. Vi hade så bråttom i väg innan helgen så glömde lite småsaker. Så när jag skriver nu så lyssnar jag på gitarrspel samtidigt... gillar sådana inneboende...mysigt.. det smattrar av regnet här samtidigt också :)

Många Kramar
Miizen

RSS 2.0