Ios

sagt och sedan gjort bytte vi "upp" oss till ett rum dar man kunde klattra upp pa taket och darifran fa 360 graders utsikt over var sida av on. Vi sag hamnen, byn, stranden och horde havet. Dar uppe fanns beslysning och en av kvallarna sa gjorde vi egen sallad och avnjot just dar. Mysigt! D var pa midsommardagen faktiskt =) Rummet saknade dock egen kokvra sa vi fick inte bara lana internet utan aven hotellets kok. Ingen hog standard men det rackte bra till oss och for de dagar vi bodde dar.

Vi atervande till affaren jag hittade sa fina klader i och Bjornen kopte ett par shorts som han tittat pa tidigare. Aven sma saker inhandlades till nara och kara som tidigare pa egna resor kopt med nat litet hem till mig i olika syften. Himla mysigt tycker jag och nu blir det min tur att ge bort lite fina saker till mina alskade dar hemma  :) Det ar kul o ge!! och fa tillbaka forstas ;) Samma kvall sa bestamde vi oss for att ta en tur bland Ios sma feststallen. Vi hamnade pa Orange bar som ar en rockbar! Very nice, vi drack Black Sabbath och en Nirvana blev bjudna pa shots (stallet hade typ 50 olika slags shots) sa var kvallen i full gang. Fortsatte vidare och dar drack vi rom o cola, det var en for tva sa det blev nagra for manga ;) men det var ju sa billigt..

Det straffade sig dock att festa for vilt men de delarna av kvallen vi minns var valdigt kul! ;) Konstigt nog sa har bada tva stora minnesluckor och ingen av oss brukar fa det aven om det rakar bli ngt glad for mycket. Vi funderar pa om vi kunnat fa ngt i glasen, vet inte, jag har heller aldrig kastas upp dagen efter nagonsin. Men nu har jag.. fy och usch. hah, men men det var det vart. Det som ar konstigt var bara att nar vi kom hem den dar kvallen, lagt av oss vara saker och sa gatt ner i vara glada sinnen till havet sa forsvann saker. Efter Bjorns dopp sa var hans skor borta och mer dartill.. andra saker man har nar man festar, som lappglans och mer... o mer. Sa, vi forlorade en del, men inget av ngt storre affektionsvarde. Skor fick jag kila o kopa nya at Bjornen.

Bjornens syster var snall som, efter vi i panik sparrade vara visakort som vi senare hittade, skickade pengar via Western Union. Offra lite tid och somn for oss stackarn, men vi tackar tusen ganger om for hjalpen gumman! Hoppas du inte hade en allt for jobbig jobbdag efter vart lilla kaos har. Otackt nar sant dar hander pa manga satt, ett minne hade vi bada garnatackat ja till den dar natten.. haha. Konstigt konstigt... hela den dar storyn ar konstig. Men allt gick ju bra o ingen skada skedd.

Nu ar det dags att fylla pa kistan med lite ol och god mat har pa vart nya hotell, vi lyxar ju de sista natterna med poolbar, pizza och restaurang servering samt frukost. Sa nu ska jag lamna papegojan och datorn har for att sallskapa Bjornen i kvallsolen med en ol =)

Puss kram
Miizen

ps. de dar med att solen inte tar pa Bjornen men pa mig ar konstigt, vi smorjer oss med samma faktor. Haha, stackarn Svindyra Clarins-superprodukter ar val allt for bra for en tjock bjornhud ;) Nagra dagar for honom kvar att battra pa solfargen... Wish him Luck! ;)

Paros och Ios

hej igen... nar jag skriver det har ar vi pa on Ios...
men jag fortsatter dar jag slutade sist :)


Klockan 16 skulle baten lamna hamnen och vi skulle aka till en beach som var nara hamnen som lag dar man korde pa en lang slingrande vag som gick nerfor till vattnet fran den hoga on Santorini. Vi hamnade pa fel vag da de var hemskt daliga pa att skylta tydligt pa Santorini. De skylta liksom sa att man garna missade avfarter om man kom fran "fel" hall, men det gjorde inget for istallet hamnade vi i byn Pyros som de tidigare rekommenderat oss att besoka da den ligger pa ons hogsta punkt. Vi tog oss upp upp och upp med v[r lilla vita bil och val uppe kunde vi val se ut over hela on och peka ut de stallen vi tidigare besokt. Solen gassade pa oss, o den stund vi stod utanfor bilen for att titta ut over de fantastiska vyer som on bjod pa, sa fangade huden upp solens stralar som kommer vara de kvarvarande bevis for att vi varit sa langt soderut, val hemma i sverige ( och alla bilder saklart;)). Pa vagen ner stannde vi i byn for att ata en god frukost for att sedan leta oss vidare till stranden vi hade tankt oss. Vagen som fanns pa kartan fanns dock inte i verkligheten for oss. Inte skyltad iaf sa det fick bli Perviolos beach som tog hand om oss till det var dags att lamna bilen i hamnen for att sedan stiga pa baten mot Paros. Allt gick som det skulle och efter en svalkande dryck i vantan pa baten sa steg vi ombord tillsammans med manga andra fotgangare och bilar som akte med farjan mot nya aventyr.

Pa den stora baten sa var det blasigt men himla varmt under det plasttak som skyddade dack, en obehaglig varme som gjorde att svetten rann nerfor min panna och jag trivdes inte alls. Vi satte oss darfor inne i fatoljer som nog var ungefar lika breda som satena ar pa forstaklass pa sj hemma i Sverige. Luftkonditioneringen och tvn framfor oss som sjalvklart visade VM i fotboll, gjorde det bekvamt och jag somnade. Nar jag vaknade igen sa fros jag och vi var fortfarande en timme fran slutdestinationen Paros. En baugette var mattade vara magar i vantan pa att fa kliva i land.

Val framme och av baten efter 4 langa timmar sa slet rumuthyrarna i oss for att fa vart fortroende och vara pengar. De gjorde allt for att bevisa att deras boende var det absolut basta. Vi hade bokat rum for tre natter men steg i land en dag tidigare an vad det var mojligt att hyra. Vi forsokte halla ner priset och till slut sa fick vi vad vi ville och sov den forsta natten precis i hamnen och at pa en god restaurang. Tyvarr visade sig kylan och blasten och kanske ngn bacill fran baten gora mig ont o under var maltid hade nasan borjat rinna for sullt. Synd nar jag antligen skulle slippa allergi och rinnande nasa sa skulle jag istallet bli forkyld, kan inte minnas sist jag akte pa en forkylning.

Efter forsta natten i hamnen gick vi knappt en kliometer, stannade for en engelsk frukost utmed hamnpromenaden for att sedan na vart slutmal. En lagenhet dar vi lagade mat och jag mestadels fick halla mig inne under de tre kommande dagarna. Dock sa ville jag klart inte lata min forkylning forstora planerna for Paros och vi hyrde en bil och sag aven on dar. Jag inhandlade grekmediciner mot min ihardiga forkylning till nasan och mot min hosta. Jag hade dock tur som var sjuk just de 4 dagarna eftersom de var blasigt molnigt och det t.o.m regnade. Tur i oturen med andra ord. Nar det var dags att lamna var jag pa battringsvagen, sa skont. Nar vi lamnat bilen och var pa vag till hamnen sa stannde vi hos tjejen vid hamnpromenaden igen for ytterligare en engelsk frukost. Lite langre bort mot baten inhandlade jag aven en resvaska da den mat vi inhandlat var skrymmande och platsen i 70 literssacken blev knapp. En 70 liters vaska pa hjul till den blev den perfekta losningen.

Lite sol i hamnen vid kajen med benen hangande over kanten strackta mot den bla havsytan tillsammans med andra backpackers gjorde vantan pa baten som skulle ta oss till on Ios kort. En hogt tut, lite ko och vi satt pa nasta bat. Lite rester fran en enorm pizza vi at kvallen innan hade vi fatt i en matkartong bevarad i kylskap o sedan langst ner i vaskan nagra timmar blev var lunch pa baten. Denna gang battre tak men till en borjan valdigt blasigt. Det lugnade sig efter vi lamnat on Naxos och vi roade oss med ett parti shack den kvarvarande timmen av resan mot den lilla on, som Bjorn sedvanligt vann. Inte med mycket vinner han men han vinner. Ganska lagom efter det sa var det dags att tillsammans med 100tals andra resenarer kliva av pa denna underbara lilla o. Pa baten ringde jag aven blomsterhandeln soder hemma i Sverige da det var 2 ar sen pa dagen lilla mamma begravdes och jag ville de skulle leverera blommor till hennes grav, men det far bli efter storhelgen da jag var for sent ute pa dagen. 


I hamnen sa foljde vi strommen da vi inte alls visste vart vi skulle ta vagen. Vi hade dock namn och telefonnummer till Gilanis som stallet heter. Vi gick och fragade oss fram da hamnen bara mater en knapp kilometer. Det gick bra och efter bara nagra minuter sa hinner en liten minibuss med texten Galinis pa upp oss. Det plockar upp oss med stora leenden, kor oss till boendet och hj'lper oss in med packningen. Aven har ar det lagenhetsform dar vi lagar var egen lunch gratis internet erbjudes aven det. I morgon ska vi dock byta "upp" oss till en lagenhet med havsutsikt och utsikt over byn Ios som ligger over oss. Vi var dar igar, midsommarafton och at valdigt gott. Sedan besokte vi tva stallen( av minst 20) och en kladesaffar dar jag hittade valdigt fina klader, impoterade fran Norra Italien av Kanadensaren som drev det lilla stallet hogt uppe i Ios by bland de valdigt smala och mysiga gatorna. Vi ska dit idag igen och se om Bjorn ocksa hittar ett par linneshorts han gillar midsommardagen till ara ;) Sakert gar vi till det Loungestallet som hade en underbar belysning och fantastisk stammning igen...

Idag har vi legat under ett parasoll av palmblad och spelat shack, jag var SAAA nara att ta honom idag han var totalt utblottad, tyvarr gjorde jag det stora misstag att inte ta dod pa ALLA hans bonder innan jag attackerade kungen. Han hade "bara" bonder och sin kung kvar, jag tog nagra men inte tillrackligt manga sa en forvandlades till en drottningen o han lyckades precis med hjalp av den ta hem seger igen.... Nasta gang kanske a som han sa

 - Sa nara har du iaf aldrig varit innan!


 med ett stort irriterande vinstleende pa lapparna. Jag far le stort at att solen inte vill fasta pa honom men pa mig dock, konstigt nog? Han borde ju vara kanslig. Sjalv blir jag brunare och brunare, men vi smorjer oss vladigt val da rod hud ar nagot som pa flera satt motbjuder oss bada. Sett flera unga som inte verka bry sig om det men det ser iaf hemskt ut och ar hemskt farligt, akta er dar hemma ni ocksa, det ar sa viktigt att ta hand om sig pa alla satt man kan om man vil leva lange o de vill vi ju sa vi kan da uppleva mycket och lange :)

Neha, nu ar det dags for en kall ol, en dusch och ett nytt besok i den lilla byn med de smala underbara gatorna har pa den lilla fina on Ios. Har stannar vi lange nu!!

Puss pa er!!
Miizen


vid hamnen

..back, sa ju det ;) Ja klockan ar 7.47 och morgonsolen lyser over Santorini..


Hur som..i gar vid hamnen kollade vi in de olika avgangarna vad det kostade och gick men vi kollade aven boende for en natt till har pa on, vilket det blev. Vi hyrde en bil och tog ett boende och sa gjorde vi on. Det var lite disigt men vi tyckte inte det gjorde sa mycket eftersom vi akte runt i bilen nastan hela dagen o Rummet vi fick for natten var jattefint, mycket battre an forsta :) Nar vi akte runt pa on sag vi:

  • Perissa beach
  • Perivolos beach
  • Fyren allra langst till soder
  • Red beach (har solade vi och badade vi ett tag)

Sen akte vi hem for att duscha och byta om och pa kvallen bar det av till Oia, langst norr ut for att se de beromda solnedgangen har pa on. Tyvarr var det ju som sagt disigt men det var valdigt vackert anda och maten var utsokt. Vi satt pa en valdigt fin restaurang uppe pa ett tak med ett vitt mysigt fladdrande "tak" over. En harlig dag med mycket gjort.

I dag ska vi borja med o tanka bilen ta oss till en strand och sedan kl 16.00 idag sa aker vi vidare till Paros for nya aventyr!!


Kraam
Miizen


ps. nar vi hyrde bil sa korde han som hade Blue Ferries i hamnen oss till stallet dar de har sina bilar och gissa vilken lat som han lyssnade pa och som han sa var jattepopular nu i Grekland



Loove It !! puss pa er!
Nu e det snart dags for frukost! :)

Santorini

hejj
Flyget ner var trangt som flyg ar men vi satt langst in. Bjornen vid fonstret och jag sov i hans kna med musik i lurarna nastan hela vagen sa det gick snabbt. Tur man e liten :)

Vi hamnade ospec forsta natten i Kamari-beach. Tog det lugnt och gick ner till stranden at och tog oss ett dopp nar vi kom igar :) Kikade in poolen vid hotellet i kvallssolen och sa kopte vi med oss lite kall ol hem som vi avnjot pa var stora balkong som inte hade nagra grannar, liikkie. Vi var trotta efter resan o varmen sa det blev relativt tidigt i sang.

I dag nar vi checkade ut efter god nattsomn sa foroskte vi foklara for damen o herren som agde (kanske snarare tanten o gubben:)) hotellet att vi ville ta oss till hamnen dar batarna avgar. Hon fragde hela tiden efter vilken o vi skulle till -NAXOS?? - PAROS ?? vi ryckte pa axlarna da vi inte hade bestamt oss for vilken o vi skulle till och forsokte saga just det, att vi inte bestamt oss utan skulle dit o titta. Till sluta forstod hon nar jag visade med handen som i den svenska barnvisan "...liten tomte tittar ut". Vi ville hon skulle bestalla taxi dit men nar hon forstatt vad vi menade sa ville hon ha 15E pa en gang, vi fattade inte men hon kunde aldrig vilja oss illa sa vi gav henne det for att se vad som hande. Gubben vinkade at oss att komma nar vi betalt och vi foljde efter. Ut pa baksidan kom vi upp f;r en lite trappa och dar stod hans bil =) Han korde oss till hamnen... slingrande sma vagar och 30 min senare var vi pa plats...

Jag hinner inte beratta mer om var dag just nu, men aterkommer innan vi lamnar detta nya place med gratis internet innan vi beger oss vidare imorgon, lovar (nastan ) det!! =)

Take Care!!
Kram Miizen

Greecee!!

Kommer tillbaks o bloggar den 3 juli igen!!  Tyvärr hann jag inte ta kort på de nya kläderna Björnen fått hemköpta. I dag kom Carinan hem från sin långresa också så hon ska ta hand om Mallan nu när vi är borta =)
Vi har ätit gott och pratat lite ikväll, jättemysigt :) Vi åt nypotatis med laxfilé och basilikasås, champinjoner och lök mums d var gott!! =)
Å denna sötis är hos sin förra ägare när vi är borta + 1 vecka till.
.... jättetomt utan Blanka

GLAD Midsommar!!
hoppas ni får fint över midsommar nu och mkt värme!!
Själv är de värsta allergiveckorna för mig just Nu så
jag är jätteglad att få slippa llergi och medicinerna för ett tag
Skriver om två veckor igen, tror inte det blir under resan men
man vet aldrig ;)

Kraam på er
Miizen

ps: Lyssna gärna på mig på Artistplatsen.se sök där på >>> Martha Ligia
Lagt upp en sommarlåt under kvällen! :) Mycket Nöje ;)

Han har den. Han har Det.

Too late.
Denna dag började verkligen inte bra. Var helt utröttad trots mkt sömn, förstår inte hur sådant går till!??! Jaja, jag har iaf fixat mkt idag, pratat med myndigheter av olika slag om olika saker som jag måste styra upp, gått bra. Annars de vanliga rundorna med vovve. På vår andra runda så svävade det runt en polishelikopter över vårt lilla område här. De Måste letat efter någon med värmekameror eller något det åkte fram och tillbaka över mig och vovve flera gånger under vår tur... hoppas de hitta skurken då. När Björnen väl kommit hem kollade vi om vi kunde hitta vad det handlade om på aftonbladet men icke. Iaf inte då, möjligt något dykt upp nu...
Vi lagade mat sen, och så åkte vi och kollade på en blocket-backpacker-väska!  En kille jag ringde till igår ringde makalöst nog upp idag för att berätta att han fått återbud på sin 60liters Haglöfsväska.

Hål.
När vi väl hittat fram så stod han som sålde väskan där med sin unge och väskan. Vi kollade på den, den hade märken och så var det ett stort hål i nätet på sidan av den där ex vattenflaska kan bäras. Näe... Vi tänkte ju kanske sälja vidare väskan efter vi använt den i 2 veckor det blir inte lätt med en trasig väska.

Förbifarten.
Vi åkte hemåt igen och hamnade i Liljeholmens nya galleria. Där inhandlade Björnen en Mc Kinley- väska så här ser den ut
MCKINLEY  70 liter ryggsäck med en liten ryggsäck framtill som är avtagbar t.ex. för mindre utflykter.
3 hela dagar.
Så nu e det bara småsaker kvar som ska fixas. Jag hittade en märkesbutik som hade utförsäljning också i Liljeholmens galleria. 50 % i hela butiken. Så där handlade jag hela Björnens sommarkollektion på 20 min medan han väntade utanför med vovven, han var kall när jag kom tillbaka jag var SUPERGLAD!!=) Vilka fynd och vilka jäkla snygga kläder. Så fort vi införhandlat ett nytt minneskort till kameran så ska jag lägga upp kläderna här. Å gissa vad!! ALLT utom badshortsen satt som en smäck på honom och bara kvalitetskläder!! wow!! Jag är iaf Glaaad även om jag såg ut som en säck i det enda plagg jag köpte till mig, en vit Raw- klänningen. Men men i morgon blir det till att byta till något annat! Ska dit tidigt för jag vet precis vad jag vill haa istället!! =) =)

KRAAM
Miizen

yapp.

Fiskat väska.
i dag så har jag letat begagnade backpackerväska på nätet från morgon till kväll, jag såg ju några på förmiddagen som jag väntade tills på efm att inga på dumt nog. Jag fick hela tiden till svar när jag väl ringde "nä den sålde vi igår", eller "det kommer faktiskt en om 5 miuter och tittar på den" och "oj, näe, den sålde vi bara för en timme sen". Ja, den som väntar på ngt gott kanske väntar för länge ibland minsann... Lite festligt också för precis innan jag för en gång skulle började ringa runt så messade Carina från AUS o fråga om vi fortfarande ville låna hennes backpackerryggsäck=) Men jag tänkte att de inte borde vara så svårt att skaffa en annan för oss då hennes kompis kille behövde en bra väska när de ska vidare till Nya Zeeland, men tydligen med min tur så verkar det ju fruuuktansvärt svårt :P :O :D

Som smör i skolsken.
Vi har bestämt att vi får åka in till stan o köpa en ny väska och sen sälja den efter våra två veckor för de verkar ju gå som smör, så det kan inte vara några som helst problem att göra så annars!! Det är ju vandringssäsong you know! ;)


Trash can.

Vi städade så häftigt att vårt minneskort till nya kameran antagligen åkte i skräpet i fredags, åhh =(

Pappa-

Han har köpt en ännu bättre systemkamera än vad vi har. Riktigt häftig! Passade på o fota lite när de var här :) hihi inte varje dag man fotar med en så fin kamera! Den var dock tung och klumpig, så själv skulle vi inte önska att vi hade en sådan det blir för jobbigt att släpa på och för avancerad för oss! Vi har heller ingen nytta att kunna ta mycket bilder på en sekund. Här kommer lite bilder som är tagna av mig, med hans Nikon.
Frukostjordgubbarna.
Mallan

Frikostfrallorna.
(den här har Björnen tagit :))
Blankisen.

Efter frukosten var vi hela dagen på SKHLM köpcenter. Björn och jag köpte en liten picknick-grill på Clas Ohlssons! så om Carinan orkar grilla när hon kommer på fredag så kan vi göra det =)
Kraam
Miizen

helg.

i fredags kom familjen.
i lördags kom värken.
i dag är det bättre men är fruktansvärt trött.
jag förstår att det är svårt att förstå sjukdomsbilden,
men den är på riktigt, verklig och det hade verkligen
varit skönare att blivit riktigt riktigt förstådd.
för jag kämpar varje dag för att hålla mig på benen
inte tappa modet. Jag kämpar för att orka göra saker. träffa människor.
jobba lite timmar. Men igår gick det inte. Inte alls och
jag är helt maktlös över den ilande värken. Det bästa hade säkert
varit att stanna hemma från början.
De kändes som om jag slagit i elektriska knölen och
sen att det aldrig slutade stråla från armbågen och ut i hela handen, på hela dagen
från morgon till kväll. Den svullnade. Det var en riktigt jobbig dag i går men den avslutades
iaf med riktigt god mat som familjen styrde upp trots jag var
sängliggande, det blev grillat med nypotatis, sparris och massa annat gott.
Alkoholen avstod jag såklart. Ska vila lite till nu och kanske äta
gemensam frukost med de andra snart, om de kliver upp ngn gång :P

photo and work.

Let´s go hej and ho.
Ikväll är jag i Tyresö och jobbar, 17-21. Barnpassning åt två barn 6 och 11. Det är väl min dag idag.
Annars har jag varit ut på min vanliga turer med Blanka och så har jag sålt våra kameror av den äldre modellen på blocket.se. De första digitalkameror-varianterna Canon levererade, Ixus 40 och Ixus 50. (4.0 samt 5.0 Megapixel).
girls girls girls.
Barnfamiljer som köpt dem. Ixus 40 (Björns gamla) den ska en tvillingtjej I Stockholm ha. Familjen har redan en Ixus 40 som tvillingarna strider våldsamt om. Han köper Björns kamera, utan batteri och laddare, vi som trodde vi alldrig skulle få iväg den.
Ixus 50 är det en man som köper till sin dotter för att de ska iväg på semester i sommar och dottern vill ha en egen kamera som pappan inte behöver känna sig rädd för att det ska hända ngt med.
Smidiga billiga lösningar och de här två gamlingarna slipper att ligga och damma i våra lådor.
Bye bye Cameras... <3

Kraam Miizen :)

Alltså.

Ska inte den r eceptbelagda medicinen för min allergi hjälpa alls eller????!!!
Aaattjjcchhhoooo.... så tråkigt att vara ute nu alltså, så tråååkigt. Längtar tills vi åker, nu e de en dryg (dryyg) vecka kvar!! Håller ut..

Poker-premiären.

Take a Chance
take a take a
Chaaaance......
yep Nu har jag haft min poker premiär minsann i mina nya glasses. Det gick bra!! till en början, haha. Jag satte bara in 50 Kr :) Å kom upp till 120 sedan synade jag lite väl häftigt när jag trodde mig va bäst utan att ha den turen att vara det o så tickade det neråt. Några timmar senare sitter jag här en 50 Kr-sedel fattigare. Men det var kul, har ju inte varit ute på länge och det är ju mindre än vad än öl på krogen kostar så :P Vet inte riktigt om det är min grej, kan vara så att jag har lite för dåligt tålamod för de där spelet, vi får väl se, men jag testar nog igen faktiskt. D hade varit roligare om jag hade lite mer pengar dock för då kunde jag varit i med den där potten jag chansade på, utan att förlora  hälften av mina pengar på att jag vågade satsa en 20a, en gång liksom. Jaja. Våga o vinn elleeer - mesa och försvinn :P haha. Elleeerrr?? Vi säger så iaf :D
Sleep tight folks
<3
Kraam
Miizen

Nya läsglasögonen.


Marken gungar.

Förmiddagen har jag spenderat med att äta en god frukost, lyssna på Pauline och sedan fortsatt utforska vår nya Kamera =) =) Yeey!



KOLLA IN
Dagens bilder i vardagen.
Om jag varit kille hade jag lätt haft en sådan här jag också, riktigt snygg!!

Olympus PEN - Pl1

först.
i går städade vi upp lite här och jag klippte till Björnens hår lite. Sedan begav vi oss till en galleria, äntligen har jag införskaffat min allergimedicin och mina läsglasögon +1!! + att vi köpte dynor till stolarna på balkongen, fint blev det. Det känns bra! =) Konstigt nog så nyser jag trots mitt receptbelagda nässpray men får hoppas det bara är just nu det är så. Ska börja med min medicin mot värken ikväll också ska bara kolla upp noga att de kan tas ihop det stod nämligen att den ena kunde förstärka effekten på den andra (på ett neg. sätt) jag vill inte bli suuuperdåsig på köpet, no no. Ska höra med rådgivningen för mediciner innan jag tar min första tablett. Var Supertrött när Blanka väckte mig i morse så vill som sagt Inte bli tröttare o känna mig än mer outvilad när jag vaknar.

Systemkamera.
I går var det  nationaldagen vilket vi inte märkte mycket av. Bussarna hade flaggor skulle väl vara det i sådana fall. Efter apoteket så åkte vi några minuters busstur bort till gallerian Heron och Media Markt. Där kollade vi kamera inför resan och jaaaaa, det blev en Systemkamera en Olympus Pen Pl1utan några som helst tveksamheter!! På 12 månaders räntefri avbetalning! Perfekt!! Så i går tog jag mina första bilder med den Otroligt vilken skillnad från en vanlig Kamera!!
Testade lite olika inställningar:
=) Känns precis lagom avancerad också, man kan ställa in slutartid och bländare om man vill men även använda sig av  automatiska inställningar jättesnygg och häftig. Looove It.
Vilka fina bilder det ska bli från Grekland nu, lita på det.
Mmm... jag ska ta mycket kort nu innan så jag lär mig den så bra som möjligt innan vi ska iväg =) wee

Funderar Du på ny kamera? Ta en titt på det här!
Se inställningarna jag använde:
Tillbehör om man vill:
HD -video!!

Björnen när han spelade poker igår =)

en dag i rusning.

öl-värk i händerna.

efter en dag med mkt stimuli - lite fel-åkning med bussar ca en timme (vilket betydde att jag kunde vila mina värkande fötter och se mig omkring i Stockholm, mycket man inte har sett! Det är fint i Sthlm! Sen såg jag min drömklocka på en tjej och fick svar på märket och så träffade lite andra strangers under min restimme) besök på smärtklinik, djuraffär, videobutik o restaurang/uteservering så hann jag dricka knappt en öl väl hemma. Se Så ska det låta och början på ngt annat, innan jag totaldeckade när Björn skulle massera mig lite, haha. Stackars Björnen kul kväll :P
Jag hade sovit 6h när jag vaknade igen, dvs det var morgon 06 eller ngt sådant. Björnen fortfarande vaken men ska precis lägga sig. haha, ja så kan man ju också göra. Har försökt somna om nu på morgonen men det går inte för att jag har värk i vänster höft, knä och fot och dessutom värker händerna nu (det är den lilla alkoholen jag hann få i mig igår som "sitter" i händerna nu). Typiskt.

Hjälp.

Tungt att skriva är det, men Allt gör ont nu så spela roll...men hur som, jag glömde ju berätta att smärtläkaren skrev ut medicin också som jag ska ta varje dag, den ska göra  så att jag få mindre ont och kan sova bättre!! :D :D Det är dock så att men kan bli väldigt dåsig av den och det är därav jag inte kan exempelvis (som jag hade tänkt innan) jobba med att köra taxi extra timmar. Blir då trafikfarlig så klart å det vill jag absolut inte vara. Men som min kusin sa, du kan säkert hitta ett annat socialt jobb, å absolut. Det är min nya plan, vad exakt det vet jag inte ännu, men ngt ska jag nog kunna styra upp. Jag vet iaf att jag vill arbeta med människor, friska (med det menar jag inte med sjukdomar som depression eller liknande) och glada och sunda människor, med en bra inställning till livet och som har viljan att se det positiva i saker som sker som man inte kan rå över. Och inte gräver ner sig, klagar och tycker synd om sig själva. Å vad det Inte hjälper att tycka synd om sig själv (!!!) eller om någon annan, djur som människa. Det göra bara att man själv och de runt omkring mår Sämre och blir mer Nere. Sen förstår jag att det är svårt om man inte vet hur man ska göra för att tänka annorlunda, jag säger såhär - Se det som inte hände som kunde ha hänt dig och varit 1000 ggr värre. Se vad du har, se vad du kan ge andra för att själv må bättre, se vart du bor, vad du har för förutsättningar, vilken hjälp du kan få, å allt du faktiskt Kan göra. Så, snälla försök! Inget tycka synd om...
Å det är inte lika med att inte kunna tycka att det är sorgligt att saker och ting händer eller att känna med någon, missförstå mig inte. Det är inte samma sak, inte. Om man känner med ngn eller tycker saker är sorgligt är det en tillfällig känsla man får/har och kan gå ifrån. Om man däremot jämt tycker synd om sig själv eller någon annan så tynger det en själv mycket och de runt omkring. och att leva så, det blir rent av egoistiskt, då det kan skada andra emotionellt och djupt. Så missförstå mig inte... men såhär tänker och tycker jag.

Fibromyalgi

Nu gör det för ont, måste sluta men
Du kan läsa om sjukdomen om du klickar på "Fibromyalgi" under Länkar >>>>



Kraam och God morgon!
Från en Miiz
med ihållande värk, aj aj

åhhh.

Kan aldrig min Nya telefon komma eller!!! ; (
Jag MÅSTE ha den innan vi åker utomlands ju
så jag kan skicka bilder direkt till bloggen.

Back.

Resultat.
Yep, doktorn gav mig diagnosen fibromyalgi precis som han sagt han skulle efter smärttesterna kunde bekräfta att han hade rätt. Jag ska får gå på kurs om sjukdomen fibromyalgi i höst. Sen tyckte han att kursen som jag valt att gå på Huma Nova - Bli den du är i 1 år var ett jättebra val, känns skönt att ha så mkt professionellt stöd till den kursen. Både läkare, sjukgymnast, psykiatriker och familj och vänner. Det kommer nog bli bra, spännande, tungt och utvecklande. Han sa - Du har mkt som kommer förändra dig det kommande året, bäst vi tar en sak i taget. (på ett positivt sätt så klart).

Efm.
Blanka låg utanför och väntade på mig så duktigt. Senare mötte vi upp Björnen för att hyra film och äta väldigt lyxigt och gott i solen med en öl i handen, jättemysig eftermiddag!! <3 I kväll blir det mys hemma =) Kom just innanför dörren.

Hoppas Du får en superhelg!
Kraaam
Miizen

Så himla söta.

Bästisar.

Vovven o missen på bilderna nedan, de förföljer och följer mig överallt här hemma på våra 70 kvm. Trogna underbara små vänner <3 Så söta o onödiga som går upp när de lagt sig bara för att leka följa john med mig. haha.


Happening.

Idag är det fredag blir en lugn dag. I morgon kl 13 kommer Simona och Alessandro som jag fick jobb hos hit. Det blev inte hos lille Neo. Hon hade en till  intervju och bestämde sig för den andra tjejen i slutändan, så kan det gå. Men jag fick ju ett annat jobb så det gör mig inget alls. Viktigt att båda parter känner sig nöjda.
Nästa helg kommer min pappa hit =) De är hans tredje gång han hälsar på och stannar över, på 3 år. (hm kanske att de varit en snabbvisit också, på några timmar bara ). Kul att han kommer nu!! VI ska åka ut i Stockholms skärgård, han, hans tjej och jag o Björnen =) Mysigt!! Kanske syrran också.. vi får se. Hon kanske ska på festival nämligen... time will tell....


Dåsig.

På senaste för att slippa ha ont när jag ska somna så har jag tagit alvedon+ipren som min läkare sa. Det blir man lite dåsig av och då somnar jag mycket fortare, skönt. Annars så är det lite bättre just nu, verkligen från dag till dag det här. uhh, trött blir jag, trött trött trött. Men jag kämpar på!! Ska hämta ut kortisontabletter och nässpray mot min allergi idag också, de e bra för det kommer göra att jag blir lite piggare. Nice :)



Smärtkliniken.
Idag är det återbesök på smärtklniken för att träffa läkaren igen efter psykiatriker-besöket. Det var inget fel på mig psykiskt! , skönt det =) Men de visste jag ju redan :P  De föreslog som jag själv önskar och ska gå i till hösten, terapi, för att komma närmre mina känslor. Jag är Väl medveten om vad jag behöver och varför, och jag vet vad jag vill och vet att det kommer att lösa sig för mig också att hitta ngt att jobba med till exempel. Ingen fara. Jag har filosofin att allt går att lösa om man bara vill och tänker och försöker se det positiva i allt som händer.  Jag hörde en gång att man kan antingen se livet som en komedi eller en tragedi. Gissa vad jag valde?? hhah. Komedi såklart, även om - Life´s a bitch and then you´ll die . Ironiskt nog.  Fast alla ska vi ju dö, inte sant, Å ingen vet när så varför se det som ngt tragiskt. Bäst att kämpa på bara..!
Det här var ju en bra trappa som visar vad vi behöver Tänka på för att må bra i vardagen!!
små små steg för hela livet är en utvecklingsprocess, det är det som gör det så intressant och berikande.
En dag och sak i taget :) Jag kämpar som sagt på och är väldigt nöjd med och i livet som helhet. Väldigt nöjd!
Jag Älskar och jag blir älskad av min familj och mina vänner och det gör Allt. Det gör mig Lycklig!! Jag är trots min värk och sorg, Väldigt, väldigt lyckligt lottad!! =) =)

todoo.
Nähä, dags att ge sig av in till staden!! Å St:Görans smärtklinik.
Jag skriver senare och uppdaterar hur de gick där idag. Promise.

Kraam!!
Miizen

"racing my family, in my own direction"

DECEMBER 2009


FEBRUARI 2010








APRIL 2010


MAJ 2010



kusinen kom på besök och vi grillade och åt ute första gången på året =)
With
LOVE

KRaaam
Miizen

RSS 2.0