Nejjj!!

Kollade nyss på sistaminuten-resor till Grekland Santorini. SKOJA att det kostar 795Kr för två veckor nu!!!!! Klart det gör med det här toppvädret !! men F---n vad surt att allt redan är betalt ändå. Vilken miss??! eller? Åhh...Men Klart Om man vill säkra en plats över midsommarveckan(orna) så är det kanske inte så dumt att ha bokat i förväg. Alla är ju lediga de veckorna så de där priset lär väl iof stiga då, även om vädret håller i sig. I guess, iaf lite....men ändå...... f----n vad surt. Känns som om man bara KASTAR bort tusenlappar. Flexibilitet när Björnen jobbar heltid fungerar dock sådär, det är bra veckor att vara ledig för honom vid midsommar!  men ändåååå SUUURT.

Surt, på fornisländska Surtr, var i nordisk mytologi anfader och mäktigast av eldtursar, en jätte i underjorden som var eldens härskare och väktare i Muspelheim, samt på Island förbunden med vulkanisk aktivitet. Namnet Surtsey, "Surts ö" kommer från denne eldturs namn.

eddadikten Völuspá berättas att Surt hade ett brinnande svärd som lyste starkare än solen, och när jordens undergång, Ragnarök, var i antågande gick han i spetsen mot gudarna i Asgård och mötte Frej som hade bytt sitt beryktade självsvingade svärd mot att få gifta sig med jättinnan Gerd . Surt, som blev svårt sargad av Frej i striden, ty Frej borrade in sitt vapen, ett hjorthorn, djupt in i Surts ögonhåla. Surt klöv Frej men förgick själv, galen av smärta, i de världsuppslukande vågor av eld,som han själv var ansvarig för då han släppte loss all kraft från både sig själv och svärdet, samt i det massiva vattenflödet som strömmade in då marken rämnade.

källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Surt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0